Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M26a66r81t21i23n 68Š54i94k

15. 12. 2014 12:49

Není pravda, že Státní fond na podporu kinematografie, má příjmy jen formou dotace ze státního rozpočtu, t.j.z vybraných daní. Financování je vícezdrojové. Osobně jsem jinak rád, že stále ještě existují věci, které se nedají až tak přesně spočítat, t.j.věci kulturní povahy. Ale chápu, že obzory a rozhledy ekonomů, začínají a končí u toho, co se spočítat dá. Stalo se velkou módou, vše státní primitivně shazovat. Pokud tak činíte, informujte své čtenáře aspoň přesně. Rv

3 15
možnosti
LG

Mohl byste mě tedy prosím přesně informovat, kolik procent z peněz, které Fond rozděluje, jde ze státního rozpočku a kolik z jiných zdrojů? A z kterých? A přidal byste prosím rovnou, kolik stojí provoz takového Fondu? Tj. nikoli rozdávané dotace, ale náklady - mzdové a jiné... Postačí i jen relevantní odkaz. Děkuji.

7 0
možnosti
PM

Kdyby šlo dát tisíc karem najednou, tak je tam máte, líp to asi ani napsat nešlo. Jakákoliv dotace je špatná. Proč nesmyslnost dotací nevidí ti co s nimi mají nejvíc co do činění? Někde jsem zaslechl hlášku: Kde je hodně dortů, je i hodně drobků. A o tom to je.

11 2
možnosti
MK

Právě jste pohřbil celý kosmický program, od jeho počátku. NASA vám tleskat asi nebude ;-)

4 1
možnosti
VT

Ono se hlavně ani nedá říct, že by šlo Fondu kinematografie o nějakou kulturu :-P

Můj vysvlečenej deník - dotace 5.000.000

Ulovit miliardáře - dotace 5.000.000

Saxána a Lexikon kouzel - dotace 5.000.000

Líbáš jako ďábel - dotace 1.000.000

Babovřeský!! - dotace 5.717.200

Tohle jsou asi ta veledíla pro náročnějšího diváka, kterými chce pan Koutecký vyvažovat tu kulturní spodinu ;-D

24 0
možnosti
MK

Ano, souhlasím. Pokud dotaci získávají takovéhle filmy, pak je něco špatného v systému dotací. Ale dotace jako takové bych nezavrhoval.

1 2
možnosti
MK

Autorka měla zůstat u ekonomických sloupků v novinách a nefotit se polonahá na obálku své knihy, expandovat do beletrie a mluvit do všeho - toto z ní začíná dělat profesionální celebritu typu Ferdy Mravence nebo Tomio Okamury (dočkáme se konečně i nějaké TV show v podobě vaření apod?) a přiznám se, že vlastně ani nemám chuť diskutovat, protože v tomto případě mi chybí argumenty, kterým by dotyčná porozuměla: protože jak chcete třeba redaktorovi Blesku vysvětlovat, že je třeba dotovat knihy vydávané Akademií věd? Je mi líto, že paní ředitelka finanční společnosti klesla tak hluboko, že z pozice béčkové autorky kritizuje dotování kultury. Měla by mít někoho, kdo ji zajistí pravdivou zpětnou vazbu, protože sebekritiky evidentně není schopna. :-/

5 27
možnosti
PM

Zkrátka, říkáte že autorka nemá pravdu ale nechce se vám argumentovat proč.

V tom případě váš postoj nelze brát vážně.

Šichtařová nabízí srozumitelné argumenty pro svůj postoj. Já jako kulturní laik s nimi souhlasím. Pokud mne někdo chce přesvědčit o opaku, pak napsat "ona nemá pravdu" fakt nestačí.Rv

20 2
možnosti

P92a30v17e15l 83Š78k12v41o59r

15. 12. 2014 11:16

Jsem rad, ze se najdou lide, kteri umi pouzivat selsky rozum - a neboji se publikovat sve, byt nepopularni nazory, takze diky! R^

11 1
možnosti
Foto

Naprostý souhlas! R^

(Opravte si, paní Markéto, dvojité vložení textu článku.)

4 0
možnosti
Foto

Zcela souhlas. Obdobné je to s filmovým festivalem v KV. Ať si ho platí ti, kteří tam chtějí propagovat svoje "umění". Provozovatelé jiných, třeba strojírenských veletrhů, také nedostávají dotaci.

23 0
možnosti
VN

Chlape , vy jste mimo. Srovnávat filmový festival se strojírenským veletrhem...

0 1
možnosti
Foto

Je úplně fuk, na co ti parazité tyto nám ukradené peníze rozhází.  Nemravné je ten počátek, tedy ten okamžik kdy po nás chtějí pod hrůžkou násilí část našich příjmů.

2 2
možnosti
PM

Nikoliv, nemravné je právě to rozdělování peněz na zbytečnosti.

Protože kdyby toho nebylo, i ty daně klesnou.

5 0
možnosti
ZH

Jasně, že film se nemá podporovat. Máme přece Holywood a US televizní stanice, které produkují nekonečný proud umění, a za babku!. A skutečná hvězda, jako třeba Troška, vždycky na umělecky obtížný projekt, jako byla trilogie Kameňáků či Babovřesky, prachy sežene.:-)

5 4
možnosti
Foto

Jako přinejmenším neaktivní tvůrce, sám neúspěšný uchazeč o grant, Vám tleskám. Lepší odpovědi se dotyčné "milostivé" ani nemohlo dostat na její názory a za ten slovní průval... (Jeslti takhle píše i své knížky, potěš pámbu čtenáře.)

Zrovna předevčírem jsem si pouštěl Jistě pane ministře, díl "Kultura má zelenou" - "milostivé" by velmi prospělo, kdyby se na něj podívala. ;-)

2 4
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články