Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Prosím, slibte, že se každé ženě a novorozenci.kteří při porodu doma budou poškozeni nějakou komplikací omluvíte. Je zcela nezodpovědné uklidňovat budoucí maminky,že rodit doma je vlastně bezpečnější než porod v nemocnici. Jestli právníci připraví formulaci,kdy rodiče budou zcela sami zodpovídat za průběh domácího porod a za event.

komplikace - pak kdo chce kam....... . Právní úprava by měla obsahovat i plnou odpovědnost porodní asistentky,která se porodu zůčastní.

7 3
možnosti
MB

To, že lékaři vydali zhola nepravdivou lékařskou zprávu, si myslíte, nebo víte? Jaká by asi byla jejich motivace? A že zmiňujete  jakousi zprávu zrovna britské státní instituce, je úsměvné, nakolik známe pojetí zdravotní péče právě tam....

7 1
možnosti
Foto

On je také jistě výrazný rozdíl mezi domácí péčí, která je věnována vévodkyni Kate, a domácí péčí řadové občanky našeho státu (a možná i samoživitelky)....

4 1
možnosti

J54i69ř14í 75Š75r61a81i48n

12. 12. 2014 8:29

Nezapomněla! O medicínských aspektech nepsala! Četl jste to opravdu pečlivě? Já autorce děkuji za podrobný výklad soudního verdiktu.

2 0
možnosti
Foto

Ono, i když to jsou dvě nesrovnatelné věci, to je jako nebezpečné předjíždění. Spousta řidičů to praktikuje a "nic se nestane".

To samé s těmi domácími porody. Jistěže se dřív více rodilo doma, ale také se více doma umíralo.

Zrovna tento týden byl v TV šéf porodníků od Apolináře a říkal, že pokud dojde k hypoxii, je okamžitý zákrok lékaře nutný. Zde citace:o hypoxii novorozence:

"Hypoxie je nedostatečné zásobení organismu nebo jednotlivých tkání kyslíkem, způsobené snížením tenze kyslíku v arteriální krvi. "

 "Přetrvává-li hypoxie a acidóza, jsou konečnými důsledky selhání cirkulace, poškození orgánů (mozek, ledviny a jiné orgány) a ..."

"Hypoxii léčí Gynekologie a patří mezi Akutní, život ohrožující stavy"

Takže já, jako laik, vidím domácí porody tak, že pokud by jich probíhal stejný počet jako těch v porodnicích, pak teprve by bylo možné statisticky vyhodnotit všechna rizika. 

Protože zkušený řidič výkonného vozu zvládne nebezpečné předjíždění "s prstem v nose", tak ten nezkušený se slabým vozem může zemřít a zabít i jiné.

A u těch porodů to je také tak. Znám ženy, co rodily "jako kočka" a ještě z toho následně měly "bžundu" a jiné, které u toho sice nezemřely, ale hodně trpěly. Prostě, jako ti řidiči.

P.S. Vyprávěla mi jedna, "zasloužilá" matka čtyř dětí, jak porodila a jakmile bylo dítě venku, dostala strašný hlad, zastavila sestru, která kolem jela s jídlem a zbaštila dvě porce guláše. Pana primáře z toho mohli "vomejvat". A pro jinou, také moji kamarádku, byl porod tak "strašný", "úděsný" a tak podobně, že o tom ještě po letech vyprávěla.

1 1
možnosti
KS

No s tím předjížděním to přirovnání trochu pokulhává vzhledem k tomu že v roce 2013 to způsobilo 1383 dopravních nehod. Porody doma jsou v ČR poměrně rozšířené a běžné, akorát většina lidí to nemá potřebu nijak medializovat, pokud probíhá komunikace s lékaři správně, a přesto to nijak nezvyšuje úmrtnost novorozenců.

0 0
možnosti
DP

D14a31d22a21k 34P72e53t69r

12. 12. 2014 8:12

Chceš rodit doma? Proč ne? Stačí domácí porod zpoplatnit.

2 1
možnosti
Foto

Spíše tu poporodní péči, která je velmi často požadována. Samotný porod lze zpoplatnit jen velmi stěží, pokud je bez jakéhokoli zákroku.

P.S. ještě poznámka: V článku je zmínka také o tzv. "ambulantním porodu", tedy asi porodu v porodnici a následném odchodu domů. Nechápu, co by na tom mělo být špatně, samozřejmě, pokud dítě i matka jsou v pořádku.

1 0
možnosti
FA

Nějak jste zapomněla zmínit procentuální pravděpodobnost nutného zásahu lékaře, anesteziologa, chirurga - i u fyziologických porodů. To už se vám do krámu nehodí, že?

15 1
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 43,08
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články