Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jo...ministr zdravotnictví ve svém vystoupení nepokrytě manipuloval...žel, není tohle jednání výsadou pouze jedné strany sporu :) Manipulací je totiž i každý jednostranně napsaný blog ;)

Soud totiž také konstatoval, že:  „Porod mimo porodnice je co do rizik srovnatelný s porodem v porodnici ... POKUD se jedná o NÍZKORIZIKOVOU rodičku, které ASISTUJE KVALIFIKOVANÁ PORODNÍ ASISTENTKA a je STÁTEM ZAJIŠTĚNA NÁSLEDNÁ LÉKAŘSKÉ PÉČE."

A při vší úctě, Markéto, tohle soudní konstatování neznamená ŽÁDNOU BEZPODMÍNEČNOST VÝHODNOST domácích porodů :) 

I když já jsem pro to, abych těch 3-5 procent rodiček mělo právo i možnost si vybrat za místo porodu i domov, i když mám v sobě určitou kolizi svobod dítěte a matky, ale budiž, ať to tak je...nicméně ten zdravotní systém celý musí být řešen dost komplexně a bez manipulací z obou stran :)

5 0
možnosti
PP

Souhlasim ze diskurs by se mel oprostit od zbytecneho vymezovani (jedno lepsi nez druhe a treti), ale ono to jde nekdy dost tezko; v atmosfere podsouvane pohodlnosti, biomatkovstvi, originality a bezbrehe nezodpovednosti.

2 1
možnosti
PT

P37e65t97r 66T19o86m35e62k

12. 12. 2014 10:03

Mému synovi po naprosto bezproblémovém těhotenství zachránili v porodnici život. Doma by nepřežil. Naštěstí moje žena není z těch, které chtějí být za každou cenu originální.

25 3
možnosti
PT

P54e69t26r 23T89o56m28e20k

12. 12. 2014 10:20

Jak si to mám vysvětlit pane Poncare ? Tak, že trocha nepohodlí nestála za život mého syna ?

2 0
možnosti
PP

Marny boj pani Marketo, ale samozrejme karma.

4 5
možnosti
Foto

Výtečně, paní Markéto! R^ Též jsem si toho včera všiml.

Já se nejvíce kloním k vysvětlení, že stát zde pokládá občany za svůj výsostný majetek. Tedy i matky a děti, a to od početí až do komína.

14 7
možnosti
MR

Je to spíše naopak. Stát dělají lidé na konkrétních postech a místech.Osobně bych vám všem přál aby na chvíli vypadla role státu a bylo to jen na vás.

Problém je ve společnosti které přespříliš spoléhá na stát.

1 0
možnosti
FA

Pořád nepochopila, Šichtařová? Ta procentuální pravděpodobnost odborného zásahu je zhruba 10%. U běžných porodů, podotýkám. Čili, vezměte hypotetický desetiraný revolver, do bubínku vložte jeden ostrý náboj, zatočte, a pak ho přiložte svému děťátku (nebo sobě) k hlavičce a stiskněte spoušť.

7 7
možnosti
FA

PS: ve vašem případě tří dětí si to podělte. To snad jako ekonomka umíte, že?

0 7
možnosti
JT

Dokud zena neporodi a dite se nenadechne, ma pravo si s nim delat, co chce, treba i potratit. Po porodu uz to nesmi. No a porod je ta hranice, kde se stretava pravo matky usmrtit plod a pravo novorozence na zivot. Pokud nastanou komplikace a dite se narodi mrtve nebo zemre matka, je to pravne OK. Pokud se dite narodi zive, ale po par minutach zemre, je na miste obvineni ze zabiti z nedbalosti, vysetrovani a soud.

0 4
možnosti
JR

Nemate pravdu. Podle LZPS je to jinak " Každý má právo na život. Lidský život je hoden ochrany již před narozením." viz clanek 6 odst 1

3 0
možnosti
JR

J67a87n 62R90á98ž

12. 12. 2014 9:15

Klasicky manipulativní interpretace "svobody".

Jsem pro aby si každý rozhodoval o svém zdraví i zdraví svých dětí. Ale to by nesmělo být společností zdraví prohlášeno veřejným statkem, jako u nás. V prostředí, kde se na zdravotnictví, tedy i na léčení následků nepovedeného, či pro zdraví dítěte riskantního domácího porodu, všichni skládame ve formě zdravotní daně, je pochopitelné, že stát chce rizika nadměrných výdajů eliminovat.

Když by bylo zdraví ryze soukromou záležitostí a každý si platil standardní soukromé zdravotní pojištění, kde by riziko domácího porodu bylo analyzováno pojistnou matematikou, pak by žena měla opravdu svobodu si vybrat: Za porod v porodnici zaplatíš na pojistném x- korun a za riziko zvýšených nákladů na poporodní péči po domácím porodu 3x více. Vím jak by se rozhodovala solventní Šichtářová, ale nevím jak by se rozhodovala nezaměstnaná propagátorka domácích porodů ze sousedství, kdyby věděla, že by jí nikdo nezaplatil léčení případných poporodnich komplikací.

2 0
možnosti

pokud nebudete líný a zjistíte si statistiky např. v Nizozemsku nebo v Británii, kde doma rodí cca 15 - 30 % žen a zároveň porovnáte statistiku novorozenecké úmrtnosti tam a u nás, zjistíte, že je víceméně stejná - tedy že tam umírá stejné procento novorozenců. Takže kdyby byl domází porod u běžného bezprolbémového těhotenství nějak výrazně rizikovější - neměla by tam být ona novorozenecká úmrtnost o těch 15 - 30 % vyšší?? Ale protože není - tak je "strašení" našich lékařů asi poněkud mimo, že...:-)

2 1
možnosti
AR

A63n41n40a 78R31a92d26o97v82á

12. 12. 2014 8:59

Á, paní odbornice.... Paní Šichtařová, že se u porodu může stát cokoliv není "zaklínadlo", ale fakt. Já tu zkušenost bohužel mám (bezproblémové těhotenství, porod bez zásahů i medikace - považte v porodnici!, ale potom se to "zvrtlo" a fakt ne vinou lékařů - jak rády manipulují fanatické prodomporodní dámy se vzděláním z jiných oborů) a Vy buďte sakra ráda, že Vám se nic podobného nepřihodilo - nikomu nepřeji.

9 3
možnosti

Máte pravdu v tom, že se u porodu může stát cokoliv - třeba i to, že kvůli doktorovi se bezproblémový porod zvrtne v boj o život matky - což je zase zkušenost z naší rodiny...jednotlivé osobně prožité příklady by opravdu neměly být tím, co rozhoduje )mohou být takové i opačné)  - tím by měla být statistika - a ta za pravdu českým doktorům nedává

1 0
možnosti
PT

P62e85t35r 73T94o42m26e55k

12. 12. 2014 8:57

Je to jen umanutost. Místo vyžadování profesionálního a příjemného prostředí v porodnici jste na straně těch, které si předsevzaly působit potíže.

15 4
možnosti
AR

A91n55n21a 33R44a85d57o87v66á

12. 12. 2014 9:02

Je to přece ekonomka. Nejlépe ví, co se při porodu může a nemůže stát, navíc jí se nic nestalo, ne?!

6 3
možnosti
MR

Zde jsem pro tzv. zákon většiny, stát by měl cílit své prostředky a finance na věci které pokryjí potřebu většinové společnosti a umožní i přehledný a srozumitelný stav. 

Jestli chce někdo něco jiného tak to může mít ale na vlastní odpovědnost a za vlastní finance.

Dnes se rodí v pozdějším věku, je zde spíše poptávka po porodech císařským řezem  a anestezii a určitém komfortu.

Stát tu není od toho aby pokrýval individuální vrtochy lidí.

5 1
možnosti
HB

H71a88n45a 62B75í46z10o54v14á

12. 12. 2014 12:44

JInými slovy zakázat císařské řezy a anestezie a určitý komfort, poněvač stát tu není od toho, aby pokrýval individuální vrtochy lidí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 43,08
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články