Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J94a10n 33K73o63v64á18ř

12. 12. 2014 15:03

Vesměs souhlas, ale není možné srovnávat britské zdravotnictví s českým a chtít tady nasadit závěry britských organizací. Může to být pro vás sice nepochopitelné, ale britské zdravotnictví je oproti našemu fakt strašné. Proč tomu tak je ... to už je na jinou diskusi.

1 0
možnosti
JT

Ledacos britskeho je oproti nam strasne.

1 0
možnosti
JK

Na záplavu emotivních komentářů o rizicích domácích porodů připravit... pozor... teď!

0 3
možnosti
MM

Zkuste mi vyvrátit podloženými argumenty rizika porodu doma - masivní krvácení, vdechnutí plodové vody, zástava srdce, omotaná pupeční šňůra, nezbytnost císařského řezu atd..........

U nás je nejbližší porodnice 20 km. Dojezd sanitky k nám (bohužel opakovaně odzkoušeno) 40 minut. Dalších cca 10 na místě, dalších cca 30 zpět do nemocnice. Celkem 1 h 20 min. Myslíte si, že má šqanci přidušené dítě přežít, nebo čekat na císařský řez? Myslíte si, že rodička, kterýá v případě masivního krvácení může vykrváce během 5 - 10 minut přežije?

Připadá Vám můj příspěvek emotivní? Zatím je emotivní jen Váš, tak zkuste argumentovat a vyvracet.

6 1
možnosti
MM

Ano, manipulace českých medií v čele s ČT je naprosto šílená. Paní Šichtařová vím, že jste zastánkyně domácích porodů, tento názor Vám neberu, ale očividně měl na vyznění Vašeho blogu vliv. Bral bych, kdyby byl o tom, jakým způsobem media informují.

Jenže on byl o domácích porodech. Já sice chápu, že má matka právo rozhodovat, jenže nerozhoduje jen o sobě, ale i o ještě nenarozeném dítěti. Neustále se omílají práva matek. A práva dítěte, byť ještě nenarozeného? Práva jednoho končí tam, kde začínají práva druhého. Lépe řečeno, práva jednoho nesmí omezovat práva druhého. Matka má právo rozhodovat, ale dítě má právo na to, aby mu při porodu byla poskytnuta ta nejslepší možná péče. Porody doma ohrožují nejen život dítěte, ale i život matky. Porodní asistentka nemá šanci zvládnout krizové situace i proto, že nejsou po ruce další specialisté a zázemí nemocnice. Když matka nebude schopna přirozeně z jakéhokoli důvodu porodit, dítě se začne dusit. Prakticky nemá šanci přežít, protože od chvíle, kdy tento stav asistenska (pokud) zjistí, se v nejlepším případě dostanete do nemocnice za 30 minut, spíše za hodinu. A co masivní krvácení, nebo co když dítě potřebuje okamžitě z jakéhokoli důvodu do inkubátoru?

Argumentů pro a proti porodům doma je plno. Jenže ty argumenty pro domácí porody jsou spíše pocitové (prostředí, rodina atd.), ale ty proti porodům se týkají práva dítěte na život, který je při porodu doma ohrožen mnohem více, než v porodnici. Porovnávat statistiky úmrtí při porodech doma a v porodnici je zcestné, protože v porodnici rodí několikanásobně více matek, než doma. Stačí se ale podívat, kolik dětí při porodech doma zemřelo jen díky tomu, že vedle v obýváku nemohlo být zázemí nemocnice s jejími specialisty.

Rád Vás pani Šichtařová čtu, ale tento blog není o tom, jak informují media, ale je propagací domácích porodů.  Je o "opičí" lásce matek, která může při domácích porodech zabíjet. A také zabíjí.

7 6
možnosti
KS

;-D buď jste četl jiný článek, nebo jste článek vůbec nečetl, každopádně jste krásná ukázka neustálého omílání těch stejných nesmylů... vypadá, že jste chytřejší než soud ;-D

2 5
možnosti
MK

Za prvé,není pravda,že bylo uváděno pouze jedno rozhodnutí soudu.Všude,na netu i TV jsem slyšel o dvou rozhodnutích.

Za druhé by mě zajímalo,kde autorka přišla na to,že pro polovinu žen je rodit doma bezpečnější,takou blbost bych od p.Šichtařové nečekal.

10 2
možnosti
JV

J16o67z73e10f 10V80a59r80g60a

12. 12. 2014 12:35

My jsme 3 chlapci každej se narodil doma ročníky  1932,1933, a 1939 ja a starší bratr se narodil za 1 republiky a mladší myslím už za magyarov,ale nedělali z teho žáden takovej povyk jako vy tady.....................................

1 0
možnosti
BP

to je sice hezké,ale to je jako kdybych se pozastavoval nad tím,že někoho na ulici přejelo auto - já přeci po ní chodím celej život a nic se mi nestalo ...

4 1
možnosti
BP

Dle mého názoru je porod mimo zdravotnické zařízení více rizikový,jak porod ve zdravotnickém zařízení. Jestliže si soud myslí,že to tomu tak není,tak jeho rozhodnutí považuji za - mírně řečeno - problematické.

Napsala jste zásadní věc - svoboda je o právech,nikoliv povinnostech.Ať si každý se svým zdravím nakládá,jak uzná za vhodné. Otázkou je,jestli by měl mít při rizikovějším chování nárok na léčbu z povinného zdravotního pojištění. To neplatí jen o porodech,ale obecně -  např. o kouření,obezitě,zanedbávání prevence atp.

11 1
možnosti
Foto

Soud si nic takového nemyslí, autorka blogu zkreslila :)

2 0
možnosti
JH

J54a17n 62H51a94v85l89i67n16a

12. 12. 2014 12:25

Zrovna statistikami britskeho zdravotnictvi bych se neohanel....jinak souhlas

0 0
možnosti
KH

Většina žen chce rodit v porodnici, to ale neznamená, že rodit tam by mělo být povinné. Silný odpor (doktorů, medií,...) proti svobodné volbě je pozůstatkem minulosti a časem zeslábne. Jako v případě zákazu potratů či poviného očkování.

3 1
možnosti
HB

H56a26n87a 38B34í88z75o91v29á

12. 12. 2014 12:03

To je marný, tahle společnost je prostě bolševická a ještě dlouho bude.

1 6
možnosti
AG

A43l69e70x 69G69r14e41g70o52r

12. 12. 2014 11:53

No já jsem se o té první kauze dozvěděl z televize a nikoliv z internetu , jak Vy uvádíte.

A v tomto případě se divím porodnici, že byla tak hloupá.Maminka mohla podepsat reverz a vzít na sebe celou odpovědnost. Tady chápu potřebu soudu.

A ve druhém bodě , stát přeci umožňuje rodit doma ale zároveň stanovuje podmínku, za jakých podmínek .

Co je na tom složitého. Pokud se porodní asistentka chce specializovat na tuto podnikatelskou činnost, nechť si obstará potřebné nářadí a nic se neděje.

Ano je to neskutečně drahé a tak si to v poměru k počtu takovýchto plánovaných porodů nemůže dovolit. Rozhodne - li  se rodit doma více žen, zřejmě budou i vybavené asistentky. Tedy nabídka versus poptávka.

Ale chtít aby stát zajišťoval a platil  při domácím porodu stejnou zdravotní péči jako při porodu v nemocnici je nesmyslem.

20 0
možnosti
OK

"Co je na tom složitého. Pokud se porodní asistentka chce specializovat na tuto podnikatelskou činnost, nechť si obstará potřebné nářadí a nic se neděje.".....

Vy si asi porod představujete něco jako výměnu pneu u auta, že jo..

0 2
možnosti
DT

Tohle medicinských a právních pojmů je dost primitivní pokus o manipulaci. :-) K celému obsahu se nedá jinak nic říct, jen že je to dost zmatené a skáčete z rohu do rohu. 

Jen k té poslední větě: Jakou medicinskou relevanci má prosímpěkně názor soudu pro lidská práva? Vy se s tím totiž snažíte argumentovat proti zcela logické a neotřesitelné věci ohledně riskantnosti porodu. :-) Demagogie jak řemen. 

Docela by mě zajímalo, kdo vás platí za rozšiřování takovýchto věcí internetem? :-)

1 1
možnosti
DT

sorry - v první větě má být "Tohle pletení medicinských a právních pojmů... "

0 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 43,09
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články