Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

"Za druhé by mě zajímalo,kde autorka přišla na to,že pro polovinu žen je rodit doma bezpečnější..."

Když vezmu v úvahu všechny možné rutinní zásahy, ke kterým v porodnicích dochází a mám teď na mysli zásahy u porodů s fyziologickým průběhem a statisticky prokázané komplikace, které po těchto zásazích následují, potom jsou porody doma skutečně bezpečnější... Kdyby se rodičkám v porodnicích dostávalo větší podpory a umožnilo se jim tam rodit zcela přirozeně, potom by tak často nedocházelo k hypoxii plodu (dost častý následek urychlování oxytocinem, monitorování v poloze na zádech, epidurální analgezie), což často vede k poškození dítěte s většími či menšími neurologickými následky... Dalším nebezpečným zásahem je tzv. "přidržování děložního fundu", velmi často prováděný zákrok, kde hrozí protržení dělohy a přímo tak dochází k ohrožení života plodu a vážnému zdravotnímu poškození matkÿ. Přitom hrozí rovněž, že dítě v porodních cestách nedorotuje tak jak má (to i v případě výše zmíněného oxytocinu nebo hodně často praktikovaného protrhávání vaku blan). Potom často následuje klešťový porod, který je sám o sobě rizikový jak pro dítě tak pro matku... Povinnost rodit v pololeže či v polosedě ( "dochází ke stlačení velkých cév těhotnou dělohou, což vede ke zhoršení zásobování plodu kyslíkem, znemožňuje rotaci hlavičky ze zadního postavení, zužuje porodní kanál až o 30%, vyžaduje od ženy větší námahu při tlačení, kontrakce jsou vnímány jako častější, bolestivější a méně efektivní nebo naopak ustávají, v této poloze je vyšší riziko vzniku komplikací při porodu na straně matky i dítěte", více zde: http://www.modrykonik.cz/polohy-pri-porodu/ ) Stačí si k tomu trochu něco nastudovat...;) Je toho samozřejmě více, snad mě někdo ještě doplní, já už sem nebudu moct dál přispívat. Jen ještě doplním, že jsem porodila 3 děti, druhé dvě bez rutinních zásahů, takže mám jisté zkušenosti. Podotýkám, že jsem rodila v porodnicích, ale vůbec nebylo snadné takové najít, dneska jsou obě zru

0 0
možnosti
RN

R33o57m24a37n 97N18o45v82ý

16. 12. 2014 18:01

velice zajímavé , když jsem uvedl  zkušenost mé ženy , kdy se jí zastavily stahy , právě z  důvodu této polohy v polosedě , byl jsem nařknut ze lži ( paní Tenzler), jelikož kontrakce nejdou údajně zastavit

0 0
možnosti
PJ

Paní Šichteřová, tu diskusi radši nečtěte. Pořádně Vám tu vyprášili kožich. Bez ohledu na to, že jste prožila čtyři přirozené porody. Za článek dávám karmu. Diskutujícím jaksi uniklo, že článek neřeší " domácí porody", ale upozorňuje na další případ mistrné manipulace veřejnosti. Od veřejnoprávnbích medií je to nehorázná drzost, ale lidi jsou zvyklí a asi jim to nevadí.

15 1
možnosti
PJ

Paní Šichtařová, omlouvám se za překlep.

0 0
možnosti
JC

Když je zakázána zdravotnická pomoc rodícím matkám doma, proč se stejná zdravotnická pomoc poskytuje úrazům na sjezdovkách? Vždyť tam jdou lidi dobrovolně, tak by si také měli zaplatit zdravotníky, pokud si zlomí nohu nebo přímo urazí hlavu, ne? Co je to za logiku?

14 1
možnosti
JN

Nebo proč je ta pomoc poskytována třeba při autohavárii, že? :-)

Mám dojem, že naopak postrádá logiku vaše úvaha. Jsou to jaksi dvě zcela rozdílné záležitosti.

1 0
možnosti
Foto

demagogie oblíbené populistkyRv

8 11
možnosti
MJ

zkuste prosím vysvětlit - možná mi něco ušlo. Děkuji

0 0
možnosti
JV
TH

Velka karma.

"Nemocnice zalarmovala orgán sociálně-právní ochrany dětí, policisté a sociálka přijeli matce dítě odebrat."

Zarazejici, ze ?

11 1
možnosti
JM

Paní Šichtařová, škoda že jste se nenarodila v 60tých létech min. století to by jste se uplatnila, tehdy se bojovalo i proti počasí!:;-)

1 12
možnosti
PS

P38e13t85r 95S87k20á37c81e45l

12. 12. 2014 19:31

Domácími porody se vlastně vracíme k přírodě a to se farmacprůmyslu a jejím pomocníkům safra nelíbí, víte? Spíše se pokuste vyvrátit tvrzení autorky, tedy diskutujme o myšlenkách a skutcích, nikoliv o lidech!! O lidech ponechejme diskuzi na prostory dříve označované jako V.cenová skupina.

11 1
možnosti
MC

Co to máte pořád s tím placením. Když někdo zaviní dopravní nehodu a zraní nebo zabije  několik osob taky budete chtít aby veškeké poplatky za nemocnici platil nezodpovědný řidič? Mělo by to tak být. Když to chcete zaplatit po nezodpovědné rodičce tak by to měl taky zaplatit nezodpovědný řidič. ;-)

3 2
možnosti
TH

Nezodpovednost? Kde?

1 0
možnosti
KL

at si rodi kazdy kde chce, treba v lese u zurciciho potucku. jen at se pak nevozi po ostatnich, kdyz se neco potento a za bukem nebude stat pripravena sanitka (nebo lepe na louce vrtulnik) s plnou polni vcetne (minimalne) primare z vybrane porodnice.

10 3
možnosti
JR

J67a52n 84R34á64ž

12. 12. 2014 18:30

Souhlas!

Když by VZP stanovila, že nebude hradit léčení komplikací zdraví rodičky,či dítěte, které vznikly v souvislosti s domácím porodem, tak jsem zvědav, kolik žen by trvalo na svobodě rozhodnutí kde budou rodit. To VZP udělat nemůže, jako nemůže odmítnout platit léčbu blbečka jezdiciho na skejtu po zábradlí, a tak se riskuje se zdravím a vypráví o svobodě rozhodování o svém zdraví. Dokud totiž není stanoven standard rozsahu zde.péče hrazené z verejných zdrojů ( zdravotní daně), ve kterém nebudou obsaženy např. rizikové sporty a třeba domaci porody, a ty je nutno připojistit, jsou všechny řeči o svobodě riskovat své zdraví mimo mísu. Léčení platí stát a ten si stanovuje pravidla. Co je na tom divného, když se bojíme

6 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 43,08
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články