Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Fantastická kniha! Dočetl jsem ji jedním dechem...

P.S. Ten, kdo připravoval do vydání elektronickou knihu pro Alza.cz by zasloužil pořádně si poklečet na hrachu... už jen za označení autorky za Šichtářovou a za množství chyb gramatických i záměny znaků v textu... Je to ale jen v úrovni, kde my perfekcionisté trpíme, ale běžný čtenář si ničeho moc nevšimne...

0 0
možnosti
Foto

I97v88o 86P87a81t10t73a

23. 10. 2014 15:30

Paní Markéto, jste jen ekonomka, a proto se mýlíte. Ne v tom, že lidé jsou takoví a makoví. Problém je přímo v ekonomii a ekonomech. Ekonomové jen přesvědčili politiky i sami sebe o své všeznalosti a všemohoucnosti (známý výrok A. Babiše: "Budu řídit stát jako firmu"). Opak je pravdou, ekonom může řídit firmu, do kterého mu stát zajistí pracovníky. Ekonom ale nemůže vést stát, protože v další generaci by v podnicích pracovníci chyběli. 

 

Právě ekonomové mají na svědomí druhé nejvyšší daně v EU (42 % z úplné mzdy). Právě ekonomové mají prokazatelně na svědomí, díky daním nerovnoměrně rozloženým mezi bezdětné a rodiny s dětmi (V. Klaus - zákon o dani ze mzdy fyzických osob) to, že se nenarodilo 600 000 dětí za posledních 20 let. Ekonomové - bankéři mají na svědomí jedno z nejvyšších zdanění výrobků a služeb (zvýšení DPH pod záminkou uplatnění bankovního produktu zvaného penzijní fondy), za účelem vytloukání renty pro banky.    

Přitom ekonomy diletantsky vedený sociální stát produkuje zbytečné výdaje přesahující 100 miliard korun ročně. Výdaje, které jsou následně umořovány 100 miliardovými půjčkami. 

Problém ekonomie a ekonomů začal ve chvíli, kdy se ekonomie odtrhla od rodiny (L. Mlčoch 2013). Ekonom neví nic o mikroekonomice rodin. Ekonom nemá ani zdání o tom, jak je financován I. důchodový pilíř! 

Východisko z krize demografické i ekonomické samozřejmě existuje a nazývá se sociální ekonomie. Dostupné na adrese: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soci%C3%A1ln%C3%AD_ekonomie

0 0
možnosti

Klobouk dolů za odvahu R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

Téměř s křížkem po funuse. Počátek recese a možná i krize tu už je. Burzy se hroutí. Řecká burza se již zhroutila. Úroky na řecké státní obligace enormně stouply. Francie a Itálie nesplňují kritéria Eurozóny. A vy se tu ptáte, kdy můžeme čekat návrat krize.

Zdroj např.  http://fd.nl/

Budu jen rád, když se ukáže, že nemám pravdu a bude to jinak. Světová válka by krizi mohla předejít, to však není dobré řešení problémů.

1 0
možnosti

P49a41v36e43l 31K94u29l98a

16. 10. 2014 12:29

Když píše Šichtařová o ekonomice, je to jako když Láda Hruška vaří. :-/Rv

0 2
možnosti

Tohle je hloupý komentář, pane Kulo. Shazujete jím hlavně sám sebe.

3 0
možnosti

Rád vás čtu, ale přestaňte, prosím, nadužívat slovo 'psychoptat'. Stačí, že to dělají pitomci jako je doktor Hnízdil.

2 3
možnosti
Foto

Tak pan doktor Hnízdil je podle Vás pitomec? Že Vy máte titul MUDr.? Nebo ještě lépe - nepracujete pro nějakou farmaceutickou společnost?

3 0
možnosti

žádný konec kirize !!jen někteří se mají líp ..a ty sankce na rusko  taky nepřidají ..

lhaní lidem ..tady jedou jen vietnamci !!

1 0
možnosti

Možná škoda, že v knize jsou změněna jména, místa, firmy ...

1 0
možnosti

P51a30v64e26l 50K73u55l18a

16. 10. 2014 16:00

Když ve slově mléko nahradíte pět písmen třemi jinými, vyjde vám rum :-)

0 0
možnosti
Foto

Blog coby reklama na knihu. To se přece nemá! A reklama je to fikaná. Nejdřív se naznačí, co všechno se ví, potom se zasekne, že to říct nesmi a potom hurá, řeknu vám to velké tajemství oklikou knihou. Typicky ženské. Tak nějak se svádí chlap. Tuhle se něco poodkryje, úsměvem povzbudí, potom přijde na řadu zdráhání a nakonec podvolení. K názvu blodu dodávám, že jen hlupák si může myslet, že v Evropě krize může skončit. Dokud bude mohutná většina buď žít z dávek nebo bude zaměstnána ve státní správě,( což není velký rozdíl ) a menšina bude vytvářet hodnoty, tak zlepšení čekat nelze.

4 4
možnosti

K16a67r58e15l 92F32u54k71s65a

16. 10. 2014 11:16

Pokud by menšina nestačila vytvářet hodnoty, tak tu máte sakra inflační tlak. Máte ho? Nemáte... Problém je samozřejmě zejména v efektivní poptávce nikoliv na nabídkové straně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 42,48
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články