Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P98a64v71e40l 58Ř28a10p73e37k

26. 9. 2014 11:15

Karma R^

Lidi jsou holt nepoučitelní. Opět se nechali nachytat na plané žvásty ideově prázdné strany a opět měli za potížisty a zpátečníky všechny, kteří je dopředu upozorňovali, jak to dopadne.

Ta chyba je totiž pořád stejná. Lidé si myslí, že silný a všeregulující stát je výhoda. Bohužel, takový stát koná už z principu proti lidem.

17 0
možnosti
JV

Ano, aby mi stát mohl něco "dát zadarmo", musí na to jinému vzít jeho peníze. Objem peněz v ekonomie se tím nezvětší, jen někomu ubude a jinému přibude. Tedy koupěschopnost nestoupne, jen se prodává to, co zajišťuje stát a to o co by byl skutečně zájem, na to chybí peníze. Ekonomika pak stagnuje, protože na trhu je to o co až tak veky zájem není a to co by ekonomiku nastartovalo, na trhu nemůže byt.

8 0
možnosti
KF

K77a29r21e77l 25F49u80k41s12a

26. 9. 2014 10:56

Vždyť z ČNB ještě před chvílí znělo, že jsme o fous unikli deflaci vzhledem k cenové hladině. Schopný ekonom si může zkusit odhadnout, jaký vliv bude hrát tato fiskálně expanzivní politika, jestli bude pro-inflační či pro-deflační...

0 0
možnosti
JV

Ekonom snad, ale udavač?

1 0
možnosti
SS

A proč není vyrovnaný rozpočet, nebo dokonce přebytkový?

Jak je možné, že se provádí pomocí dotací firmám "nekalá konkurence"? Někdo dostane, jiný ve stejném oboru ne!

Proč se neškrtnou dotace na různé ty "spolky" pro začleňování nepřízpusobivých do společnosti (kolik jich začlenily)?.

Zrušit zbytečné instituce, které vlastně ani nepotřebujeme. Atd, atd.

Měl jsem za to, že pan Babiš, když prohlašoval, že povede tento stát jak firmu, že provede vlastně "inventuru" všech těch  spolků a nadací a bude chtít doložit co vlastně pro společnost přináší. A jako správný podnikatel zruší prodělečné "provozy" (nic nepřinášející instituce a nadační spolky).

Zrovna tak by měl posoudit mzdovou politiku. Bez patřičné kupní síly obyvatelstva nelze očekávat přebytkový rozpočet (daně ze mzdy, DPH, spotřební daně apod.)

17 1
možnosti
JV

Udavač Bureš dělá to, co dělal celý život. Hezké kecy, to, že někomu ublíží, z toho si svědomí nedělá, hlavné aby se měl dobře on. Ekonomice rozumí jenom ve smyslu, co je doma, to se počítá a kde to ukradnou, to je fuk.

4 0
možnosti
MP

Možná budeme za pár let říkat- Zlatý Dluhoslav!

6 1
možnosti
JV

Mám dojem, že ti dva, Bureš a Sobotka, se hledali dlouho. A ten jejich tandem, to je opravdu hrůza.

3 0
možnosti
PB

P32e34t32r 13B80u95k93a83l

26. 9. 2014 10:01

Od Babise jsem cekal, ze bude neco vice nez jen tvari sveho imperia. Zatim jedna jako loutka Dluhoslava.;-(

9 1
možnosti
Foto

Ten deficit roste také proto, že byla snížena daňová zátěž (úleva na daních důchodcům, 10% DPH atd)

0 1
možnosti
PM

Ale příjmy státu jsou zase větší nebo ne? Takže je sice hezké, že na dph 10% se vybere méně, ale celkově se zase vybere více, proto výši deficitu nechápu.

1 0
možnosti
Foto

Když on pan ministr Babiš nejraději rozdává lidem na ulici koblihy! To si připadá užitečný. ;-D

14 0
možnosti
Foto

Ty jednoduché úkony mu jdou nejlépe.

6 0
možnosti
MN

"... byla schválená nová sazba 10% DPH na knihy..."

Moc jsem tenhle schválený návrh zatím nestudovala a tak mi není jasné, jestli se nová sazba 10% bude týkat i e-knih (elektronických vydání).

Pokud ne, tak je to závažná diskriminace elektronických vydavatelství. A pokud se má nová sazba 10% vztahovat i na e-knihy, pak si dovedu představit ten prostor, který se otevírá a co všechno bude e-kniha.

3 0
možnosti
Foto

Tak odlišit elektronickou knihu je velmi snadné. Má ISBN.

0 0
možnosti
Foto

Ekonomické zásady platí asi jinak pro cizí/státní peníze a jinak pro vlastní. A to se mnozí utěšovali tím, že Babiš povede finance státu jako firmu. Tak to asi mu to jeho firmu musí vést někdo jiný. Jinak by už dávno zkrachoval soudě podle jeho vedení státních financí.

Ale kdo ví, kdo mu ty firmy ve skutečnosti vede. Případně jeho.

12 0
možnosti
JV

No, podle toho množství různých bývalých estébáků motajících se kolem něho a jeho firem, je ta otázka v poslední větě opravdu na místě.

2 0
možnosti
Foto

Marketko, ja bych opravdu pockal na konec volebniho obdobi a jak vzrostl statni dluh za tu dobu (popripade klesl) oproti Necasove vlade. A pak bych porovnaval. Sice s Vami v hodne vecech souhlasim, ale porad si myslim, ze je to lepsi nez to byvalo. (a to jsem pravicovy volic). To, co komentujete, je pouze navrh a urcite budou nejake zmeny. Navic vyber dani lze zlepsit lespim potiranim zlocineckych organizaci apod. A za tento navrh rocpoctu muze predevsim ODS, nebot to byla prave ODS, ktera pomohla CSSD k ziskani titulu viteze voleb. Naopak hodne kritizovany Babis pomohl cesku k tomu, aby nebyla koalice cssd-kscm. Ta chtela zvysit dane u velkych bank a telekom.operatoru. To by se plnil rozpocet. To bych pak byl zvedavy, jestli byste to komentovala ve svetlem ci tmavem pohledu:)

1 4
možnosti
Foto

Dost zvláštní představa, že by Babiš úmyslně zamezil této koalici z nějakého altruismu. Je mu je to jedno. On jde za nějakým svým cílem a ta koalice by mu vadila. Nic jiného v tom nehledejte.

4 0
možnosti
  • Počet článků 690
  • Celková karma 42,90
  • Průměrná čtenost 20079x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články