Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Můj názor, ať si to každý zařídí jak je mu libo, ale já sama bych u porodu manžela nechtěla. Nevěřím že  lékařský personál je touto situací nadšený, obzvlášť vyskytnou-li se komplice a tatík tam vyloženě překáží. Ještě horší situace nastává když se o něj pokouší mdloby a místo věnování se rodičce a miminku musí lékař oživovat tátu.

Přivádění dětí na svět je práce jako každá jiná a tedy jako všude v zaměstnání by měl býti vstup na pracoviště zakázán.:-)

Muž bude míti v životě dítěte ještě mnoho dalších možností býti mu nablízku, podat pomocnou ruku a dokázat mu jak ho miluje, to stejné se týká i vztahu k manželce.

Podle statistik je u nás stále více rozvodů, tedy myšlenka že tato situace pár více stmelí v realizaci neobstála.

5 5
možnosti
KZ

Pro mě je zajímavé, že názor: "Svýho chlapa bych u porodu nikdy nechtěla" mají většinou ženy ve věku mojí maminky (padesát plus), které prostě u porodu nesměly mít nikoho blízkého a které většinou rodily vleže (tedy proležely druhou dobu porodní) a bůhvíjak ještě nepřirozeně.

Řekla bych, že tady nejde o to, mít tam přímo toho chlapa, ale jde o to, mít tam osobu blízkou (manžela, maminku...). Co si budeme povídat, pro doktory a sestry je to každodenní zaměstnání a na nějaké city si u toho moc nehrají a bývají často i dost nepříjemní(é)..

9 1
možnosti
VV

ano toho názoru byly naše babičky. Dnes ta možnost je, a každý se k ní hlásí či nehlásí dobrovolně. Vidět tu bolest a trápení pro někoho je a pro někoho není.

Bagatelizovat to nelze paní Šichtářová. I když v podstatě každý Čech buď schvaluje a nebo nenávidí šmahem. Třeba jako Američany nebo u vás cikány kteří jsou přece do jednoho odsouzeníhodní.

Jen vy bílí češi jste pupkem světa.

2 1
možnosti
VH

Já myslím,že každá to zvládne či s, nebo bez. Ono se narodit musí ,tak řekla matka příroda. Nazývat to zázrak,nebo já nevím co je sice hezké ,ale poněkud nadnesené. je to epizoda a jako takové je lepší co přijde dál. Je to přírodní jev,který prosté zvládáme odkdy jsou lidé lidmi. Jinak bychom vymřeli. Občas se mi zdá ,že je v módé z toho dělat tyátr  hysterických ženských.

11 0
možnosti
OU
OU
JJ

Otec k porodu patří nebo nepatří. Záleží na tom, jak to chce mít rodička, ne?

13 0
možnosti
JN

Nemyslíte, že záleží na vzájemné domluvě otce dítěte a rodičky? Pokud se na to nastávající otec necítí, tak se může rodička třeba stavět na hlavu.

6 0
možnosti
PO

U porodu jsem byl. Nevím, co by tam žena celou tu dobu sama dělala, ta by se ukousala nudou. Takhle aspoň měla komu nadávat.

9 0
možnosti
LK

Je-li chlap u početí, pak by měl být i u porodu.

Pokud není u porodu, pak je to patrně pohodář, zbabělec či sobec.

Pokud není u početí, pak je to paroháč.

Pokud není ani u jednho, pak to není chlap.

7 2
možnosti
MK

teraz len urcit, kde zaradit vasho otca ... :-)

0 0
možnosti
MH

Já jsem o to být u porodu moc nestál, ale manželka mě tam chtěla, takže jsem tam byl a bylo to v pohodě... Teď nás to čeká podruhé a očekávám stejný scénář :-) Takže za mě - ať si každý dělá, co chce, hlavně když jsou všichni zúčastnění spokojení a v pohodě... Je fakt, že některým ženám chlap dodá pocit jistoty, jiným tam spíš vadí - je to individuální a hlavně je to opravdu každého věc...

9 0
možnosti
DR

Myslím, že případná smrt dítěte při domácím porodu je věcí rodičů, byť by pramenila z jejich hloupého rozmaru rodit daleko od operačního sálu. Prostě Darwin.

Paní Šichtařová má aspoň dostatek prostředků na to, aby její děti zajistila sama, kdyby bylo potřeba do pár minut císaře (kterého jaksi doma neuděláte) a dítě z toho vylezlo postižené.

Obvyklá potrhlá domarodící biomatka neváhá zatížit naše zdravotnictví milionem měsíčně po první rok "života" jejího postiženého dítěte a pak ho plivne do ústavu.

5 2
možnosti
PT

P22e85t89r 86T59a25f41t

12. 9. 2014 0:28

Rodit doma v dnesni dobe a s vybavenim ceskych sanitek je dementni. Budte radi, ze mate zdrave deti.

Generalizovat z vlastniho zazitku, jak reaguji jini otcove a co je pro rodicku nejlepsi, kdyz par zazil UZ ctyri porody, je nabubrelost a hloupost.

12 0
možnosti
  • Počet článků 688
  • Celková karma 42,98
  • Průměrná čtenost 20096x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články