Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Kromě argumentu ekonomickou stránkou věci je tu ještě dost zásadní argument stran samotného porodu. Ani podle ČLK, ani podle žádných zákonů či předpisů, nejde při porodu o zákrok lege artis. Je to přirozený fyziologický proces, stejně jako třeba defekace. Tudíž ani ten častý argument o tom, že doma byste si přece také nedělala operaci slepáku, neplatí. Dá se na něj snadno odpovědět, že se také nechodím vykadit do nemocnice pod dohledem lékařů.

3 0
možnosti
MT

Promiňte, ale Vaše argumenty jsou úplně mimo hlavní problém. Ten je - aspoň podle mne - výsledek porodu a pravděpodobnost poškození dítěte.

0 0
možnosti
MK

Tak a ted ještě basnicku o tom,ze kdyz chce rodit doma,tak proc by měla vůbec chodit na kontroly? Toho doktora to totiz nemusí vubec zajimat,ze je tehotna,ona to prece sama pozna,sama odrodi,sama si vlastně muze udelat i cisarsky rez....

1 0
možnosti
JK

No a není to věcí té ženy a toho doktora?

2 0
možnosti
MM

Hezký článek a zároveň relativně neutrální. Máte kvalitní názor a pěkně píšete :)

4 0
možnosti
PH

P30e47t61r 86H92á52l48a

22. 8. 2014 15:07

Mámpocit že zde uniká závěr, který by měl být "nejlepší je přirozený porod ve zdravotnickém zařízení".

A jakožto nejlepší možnost v ČR samozřejmě zcela nedostupná, takže si vybíráme mezi horšími alternativami.

Poněkud mi to připomíná výběr mezi levicovou a pravicovou politikou, tam ideál taky leží jinde.

2 0
možnosti
MK

Přečtěte si, prosím, příslušnou zprávu WHO. Poměrně jasně z ní vyplývá, že nejbezpečnější je asistovaný porod s domácí asistentkou. Škoda, že jsem moc unavený na to vám ji hledat. 

Nepřestává mě ale fascinovat, pro kolik lidí je nejlepší závěr jen ten, který odpovídá tomu, co si oni myslí. Docela smutné.

0 0
možnosti
IK

Místo toho, aby pan poslanec navrhl zákon, který by alespoň částečně vyhověl ženám v jasně děfinovaných požadavcích, které nejsou dražší, nevymýšlejí nic nového. Totiž, pokud by byla porodní asistentka po celou dobu těhotenství, provázela porodem a po krátké době by mohla maminka odejít domů s miminkem s tím, že by ji PA navštívila doma, bylo by to obrovským krokem vpřed a mnoho těch, které jsou nuceny rodit doma by volily tuto cestu. Porod je jiný stav vědomí, sama jsem zažila jeden relativně přirozený (i když jsem musela odmítat zbytečné zákroky - píchání plodové vody, odmítat něco na bolest a to odvede), ale bolest je úplně jiná než u vyvolávaného porodu. I když první porod byl super, dopálilo mě pak, že mi dceru odvezli a nechtěli dlouhé hodiny vydat. Další výživnou kapitolou bývá pobyt na šestinedělí, kdy si podávají dveře různé vizity, návštěvy maminek atd. a není chvíle klidu. Ano, celou věc s domácími porody hrotíme a přitom by změna režimu péče o těhotné a umožnění porodu doma znamenala oobrovský pokrok. Domnívám se, že počet domácích porodů by dramaticky nenarostl, zato by dramaticky stoupla spokojenost a konečně by skončila ta strašná nejistota hraničící někdy s hysterií "na koho v té porodnici narazím".

7 0
možnosti
TH

Pred nedavnem tu probehl clanekk o odskodneni v radu desitek milionu za spackany porod v nemocnici pred peti lety.  Lekar nebyl zkuseny, lekarka sefova odesla a nezajimalo ji to. Primarem byl Svoboda, ktery se k udalosti nevyjaruje.

11 0
možnosti
MB

Výborný článek, popisuje situaci v ČR. Také nechápu, proč tu tolik hysterie ohledně ve světě běžných domácích porodů a kdesi jsem četla dobrý komentář na toto téma v novinách - jméno novináře si již nepamatuji - říkal, že je to především boj o moc. Ženy, které rodí doma, totiž nepotřebují zdravotníky ani úředníky, tudíž jsou státem méně kontrolovatelné a to je skutečný kámen úrazu.

3 0
možnosti
RH

Myslím, že tohle je věc rodičky, ne nějakého ministra. Za chvíli zakážou lidem doma umírat.

6 0
možnosti
AS

A90d28a80m 27S45t14a95v27a

22. 8. 2014 14:41

Každopádně vám i dítěti přeji hodně zdraví a požehnaná léta vašeho soužití

0 0
možnosti
AK

A argumenty, že by se to v nemocnici stalo také, ano, stalo, ale lékaři mají přístroje, kterými mohou miminko oživit, to doma asi těžko budete mít. Za chvíli e bude propagovat, abychom si vrtali doma sami zuby, operovaly slepáky apod. Větší zhovadilost než domácí porody neznám.

2 5
možnosti
DU
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články