Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přirozený porod je správná věc, ale nejsou lidi! Nejsou matky, které by odpovídali tomu, s čím příroda počítala, když nás designovala. Medicínské porody vnímám jako cestu, jak se může naše, moderní dobou zdevastované stádo, ještě “jakž takž” bezpečně rozmnožovat. To je tragika celé věci. Podívejte se na životosprávu budoucích rodiček. Jejich jídelníček, nedostatek pohybu, stres až do porodu, toxické prostředí a hormony všude kam se podíváš…. Obával bych se módní vlny domácích porodů, pokud by neřízeně přeskočila z úzkého kruhu informovaných a připravených matek na širokou populaci. Je to o vývoji a informacích, tak nějak to cítím, je to cesta, která bude možná stejně dlouhá, jakou ta, kterou jsme ušli, co jsme sešli z cesty.

2 0
možnosti

M38i86r88e97k 94Ř30í17h10a

27. 8. 2014 13:49

Autorku čtu často ale zde je mimo. V životě bych nedovolil partnerce domácí/přirozený porod ne proto že sem tyran, ale protože vždy se může něco zvrtnout (i tam kde vyšetření celou dobu ukazují že je vše v pořádku) a pak je pozdě bycha honit. Naštěstí manželka je "tradiční" (rodila v porodnici) a dceři tak zachránila život a  my nemuseli řešit  zda sanitka přijede a dojede čas a zda vás vůbec vemou když je všude plno...Toto je pouze o ochraně života dítěte (ano nejspíš se nic nestane viz předkládáné statistiky - otázka jak jsou přesné že paní autorko) a možnou trochu nepohodlí pro rodičku.

2 1
možnosti
PV

Když dovolíte, ventiloval bych naposledy svůj názor na tuto problematiku:

Domácí porody jsou jednoznačně rizikovější alternativou zrození nového člověka, nicméně alternativou, která by mohla být za jistých předem specifikovaných okolností akceptována.

V první řadě by rodič(e)ka měla být v těhotenství náležitě poučena o rizicích a před domácím (či jinak alternativním porodem) podepsat informovaný souhlas. Za druhé, žádný zdravotník nemůže být nucen zákonem ani zaměstnavatelem, provádět, asistovat či umožnit domácí porod!

Pokud pracovník se zdravotnickým vzděláním - ať středo či vysokoškolským uvolí vést domácí porod, může být toto v případě komplikací chápáno jako  non lege artis postup se všemi právními postihy.

Pokud povede domácí porod osoba bez zdravotnického vzdělání, v případě komplikací bude tato situace posuzována jako nedbalostní trestný čin.

Tato dvě ustanovení se nevztahují na situace mimořádné nouze.

V případě, že rodič(e)ka trvají přes doporučení zdravotníka na domácím porodu, nesou veškerou trestně a částečně i hmotně právní zodpovědnost.

Domácí porod není součástí standartní zdravotní péče a jako takový nespadá do systému výkonů hrazených zdravotním pojištěním.

2 0
možnosti
PJ

Pane Vysloužile, mám otázku: Myslíte si, že člověk patří sám sobě, nebo že je majetkem státu?

3 0
možnosti
MP

Paní Markéto, vaše statistiky a argumenty jsou skutečně ohromující a já jako muž jsem po přečtení vašeho blogu skoro litoval, že nejsem žena, abych mohl přirozeně(doma?) rodit. Nicméně naprosto přesně vím, že moje žena by zcela jistě při svém prvním porodu před 30 lety zemřela spolu s dítětem(dcerou), pokud by neměla okamžitou lékařskou pomoc. Rodila císařským řezem nikoli proto, že by to chtěla, ale proto, že to byla poslední a v tu chvíli jediná možnost. Takže běžte s těmi svými statistikami kamsi.

4 1
možnosti
JK

Dalším krokem lidí, kterým došly argumenty, je nahlašování komentářů, které se jim nehodí do krámu. To je skutečné zoufalství. :-)

0 1
možnosti
JK

Pamatuji dobu před revolucí. Bydleli jsme v jednom činžáku v centru Prahy a byla tam jedna stará baba s bradavicí na nose. Říkalo se jí tehdy domovní důvěrnice. Nevím, proč zrovna důvěrnice, nikdo jí nevěřil ani tu bradavici na nose. Nicméně věděla tehdy o každém všechno. Chtěla o každém všechno vědět. Musela o každém všechno vědět. Neustále oblézala jednotlivé byty, všude se vecpala, na všechno se ptala a lidi se jí báli. Měli strach, komu všemu ty věci o nich poví.

Babizna vyzvídala, drbala a všem dávala hromadu nevyžádaných rad. Fakt o její rady nikdo nestál, ta baba ani nikdy neměla vlastní rodinu či dokonce děti. Přesto neustále všem říkala, co a jak by měli dělat. Jmenovala se Sladká.

Některé zdejší komentátorky mi ji silně připomínají.

2 1
možnosti
Foto

Tak to budeš mít nejspíš deja vu, ministr Chovanec chce exhumovat PS VB. Domovní důvěrníci budou určitě další v pořadí. Když někteří psali, že utrpěl liposukci mozku, myslela jsem, že přehánějí. A asi nejhorší bude, že většina lidí bude souhlasit, protože to bude v zájmu ochrany nás všech a navíc to navrhují odborníci a stát nás chce chránit, šmarjá, to by člověk blil. ;-(

2 0
možnosti
JP

J41a38n 33P79a59l43á31t

26. 8. 2014 23:36

Zajimavy problem, narazime na konflikt v otazce ochrany zivota nenarozeneho cloveka mezi odborniky a pomatenymi matkami.

1 0
možnosti
JK

Nikoliv. To si myslí pomatení felčaři. Podstata konfliktu je jen a jen v rozdílu mezi svobodnou vůlí jednotlivce a autoritářským přístupem systému, který považuje člověka pouze za svoje vlastnictví.

1 1
možnosti
JK

Příjem: X.Krákora, 2200g, 37 cm, apg. score 2-3-3, porod sc vidličkou a nožem/příborum nesterilicum, dýchání podp. pumpička na kolo, teplota kamna Petry 40st.C, šito svorkou školní, desinf. Savo bazén, na odd.0, placenta - aka vepřová s knedlíkem - lednice 01 Novor. odd., pup.š. překousnuta (nevydána, otec suší v herbáři), očk. 0;-D

3 1
možnosti
Foto

To by byl Krákora dost podměrečný, pokud má 2,2 kg, tak určitě měří víc než 37 cm.

A ani jinak to není moc vtipné, protože takhle malé dítě se může narodit někde cestou překotným porodem. To se může stát kdykoliv, takže by možná bylo lepší, aby odpovědné matky hnily v porodnici už od druhého měsíce. :-)

0 1
možnosti
PV

nevím o čem tu diskutujete...stát chrání děti proti poškození i před jejich zákonnými zástupci a rodiči - péče by měla být v souladu s nejnovějšími poznatky vědy. Takže jestliže rodiče nenechají nenaočkovat dítě a to zemře na záškrt - je to vina rodičů - včetně trestněprávní (pokud nezemře, nic se neděje a můžou blogovat, jak je očkování zbytečné), jestliže dítě dostane zápal plic a rodiče nezavolají lékaře, nepodají antibiotika a dítě zemře - je to vina rodičů, - včetně trestněprávní  (pokud nezemře, nic se neděje a můžou blogovat, jak jsou antibiotika zneužívaná a zbytečná), jestliže se žena rozhodne rodit doma, nastanou komplikace a dítě zemře či je trvale poškozeno - je to vina rodičů - včetně trestněprávní  (pokud nezemře, nic se neděje a může blogovat, jak jsou domácí porody fantastické a porodníci jací jsou šovinističtí sadisté), ...a ať si riskuje kdo chce jak chce, máme svobodu a demokracii, ne????

6 0
možnosti
Foto

My tady právě diskutujeme o tom, že je zbytečné, aby stát chránil děti před jejich rodiči. On to stát navíc ani moc neumí, nejde mu to. Mohlo by to být i tím, že stát není nikdo. Stát jsou lidé a rozhodovací pravomoc a přijímání zákonů je v rukou politiků a to mi tedy promiňte, ale jsem si jistá, že dokážu své děti ochránit výrazně lépe než ta banda vyžírků, kteří jsou úplně mimo.

Svobodu nemáme, máme demokracii, to není totéž.

1 3
možnosti
MK

Autorka tvrdí, že při "domácích" porodech se vyskytují komplikace méně často, než v porodnicích, ale velký problém je, že v porodnici si v 99% s problémy poradí, na gauči u televize to procento bude naprosto někde jinde.

Zaroveň si nemyslím, že je dobré k porodu přistupovat tak, že případné úmrtí dítěte při porodu je něco normálního. Podle mě by měl být porod prováděn tam, kde je nižší riziko nevyřešení případných komplikací a to je jednoznačně v porodnici.

5 1
možnosti
JK

Tak na to myslete, až budete sám rodit.

1 6
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články