Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"řada věcí zdražila. A taky řada věcí zlevnila" - zdražily základní potraviny a zlevnily lokomotivy?

Důchod se mi zvedl o 40Kč, za základní potraviny utratím o 400Kč víc oproti loňsku.

14 0
možnosti
JR

Dnes čtu v novinách, že minimální mzda na Slovensku stoupla na 10 600 Kč, česká je 

8 500. Má stoupnou od nového roku na 9200 Kč.

3 0
možnosti
JR

Slováci už mají prakticky naprosto stejnou průměrnou mzdu jako češi...a to pouze díky znehodnocení koruny. Drtili nám do hlavy jak je koruna skvělá měna, lidi šetřili v korunách a kdyby šetřili v eurech, tak na ohromně vydělali

4 0
možnosti
VO

V30i76t 89O66t53a60h62a67l

15. 8. 2014 16:41

Dělat si jakoukoli úsporu v křovácké měně kterou platí pár vesničanů v zapadákově je vždy hazard.  Nemůžete čekat, že  bude stabilní měna, jejíž hodnotu mají možnost zásadně ovlivnit jednotlivci čistě podle svých soukromých motivů. Ať už je to Singer formou intervencí nebo jakýkoli bohatší arabský šejk z kapesného prostě tím, že začne ve velké skupovat  dostupnou českou měnu, jen aby zvedl její  hodnotu a následně pak toto kvantum zase může vrhnout na trh naráz, zahltit ho a prudce korunu devalvovat a vydělávat právě na těchto uměle tvořených výkyvech.  

S nestabilními africkými měnami se toto dělá běžně.

4 0
možnosti
AF

Zlevňování se nebojím a co se týká přelepování nálepek - nic nového pod sluncem. Za totáče nechtěli Angličani ruský hliník. Kupovali český. My ho dovezli z Ruska, v Mníšku pod Brdy se přetavil do českých ingotů a Angláni měli český hliník.

5 0
možnosti
JP

Poraďte mi jaké mám číst noviny, či internetové stránky, abych se nemusela stresovat. Už dlouho mi vadí, že s námi pár lidí manipuluje. Ale co je nového bych si ráda přečetla.

Třeba i cizí agentury. Díky

2 0
možnosti

Zkuste při jejich čtení používat rozum. Pokud jste rozumově deficitní, je každá rada drahá...

3 1
možnosti
Foto

Vy se mi snad zdáte ;-O - pokud mám úspory ve výši např. 1. mil. Kč, tak to před intervencí bylo cca 40.000 euro. Po intervenci to je 35.700 euro. Což je rozdíl 2.500 euro, o které jsem přišel. V novém kurzu to je přes 70tis. Kč ztráta - pouze rozhodnutím ČNB!!!!!

7 2
možnosti
Foto

Zkuste to znovu.

Máte-li CZK a nekupujete cizí měnu, tak vám to může znehodnotit pouze inflace.

Máte tedy +- stále mio. Gratuluji. ;-)

3 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 0
možnosti
BM

Co bude znamenat když se doveze a bude prodávat levně zboží (za dumpingové ceny)? Naši obchodníci méně vydělají, naši výrobci neprodají. Může se propouštět, některé firmy se zruší. Může stoupnout nezaměstnanost. Firmy které mají speciálnějši výrobu přijdou o své kvalitní proškolené zaměstnance někteří si najdou práci u jiných firem, těžko je budou získávat zpět a budou vynakládat nové prostředky na vyškolení nových zaměstnanců (tedy pokud přímo nezkrachují). Co se týká ovoce a zeleniny z Polska no ano bude levná. Naši výrobci tu svou budou moci zaorat což bude mít výhodu v tom, že to pomůže s hnojením a nebo to dají sežrat zvířatům. Příští rok už toho zasejí méně. A to je jenom nástin toho co může vinou sankcí přijít a myslím si že přijde. A to bude zase chytráků se zde předvádět.

3 0
možnosti

Když máte slabost pro naše mizerně hospodařící družstevní rolníky, nic vám nebrání přispívat jim přímo a adresně. Ale nenuťe k tomu všechny ostatní

1 7
možnosti
Foto

Vliv PR agentur a médií na myšlení a chování lidí je stará věc, nic nového. Ale aspoň máte pravdu.

To ostatní je beletrie.  Ale proč ne? Píšou se i větší blbosti. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 43,07
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články