Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

V situaci, kdy jsou povoleny kuřácké hospody je pro každého hospodského či restauratéra zřídit nekuřáckou velké riziko krachu. I kdyby mu více vyhovovala nekuřácká,  musí se obávat, že skončí. Takže argument, že každý hospodský se může SVOBODNĚ rozhodnout pro nekuřáckou hospodu je nesmyslný. SVOBODNĚ se může rozhodnout pouze o tom, že pokud to udělá, s velkou pravděpodobností zkrachuje. Takže taková "svoboda" je o ničem.

2 0
možnosti
MP

takže za něj rozhodnete Vy, ale pokud náhodou krachne, zatáhne to on

2 0
možnosti

nesouhlasim se zakonem (ktery je prilis hruby), ale ani neverim, ze to vyresi pouze neviditelna ruka trhu

0 1
možnosti
AS

Já si myslím, že jo. lidi nejsou masochisti (teda většina) a hledají pro sebe optimum.

2 0
možnosti
MP

Tuhle jsem si na zimním stadionu narazil kostrč! Jak to že ten led majitel neposypal pískem, když mu to zákon nařizuje? Ani nápis pozor kluzká podlaha tam neměl netolerantní asociál! Jak k tomu přijdou lidi co neumí a nechtějí bruslit? Já tam přece chci chodit, protože se mi tam líbí, jen nechci aby to tam klouzalo!

4 0
možnosti

k neviditelne ruce trhu - zakaznik nema vzdycky na vyber

1 0
možnosti
JP

jisteze mate - muzete jit do jineho podniku, muzete si dat lahvace doma, muzete si misto piva zabehat ... nikdo nema povinnost nabizet vam zrovna takovou kombinaci sluzeb, jakou vy uznate za vhodnou.

2 0
možnosti
MP

Zákaz kouření  v uzavřených prostorech i pro elektronické cigarety? Větší hloupost jsem neslyšel.

3 0
možnosti
OK

Jediným mým argumentem proti kouření na  veřejně přístupných místech (mám na mysli především hospody a restaurace ) je fakt, že je proti mé vůli poškozováno moje zdraví. Toto považuji za natolik závažné, že nepotřebuji  uvádět argumenty další na obhajobu mého názoru. Pokud je někdo názoru, že kuřák má právo mé zdravit ničit, nemám potřebu diskutovat o argumentech "podporujících" jeho "právo" zdraví mi ničit. Navíc, bez ohledu na práva existuje něco jako ohleduplnost a slušnost.

4 0
možnosti
AS

je zajímavé, že vám vadí příležitostně trocha kouře, ale už vám nevadí to, jak si tělo huntujete v té hospodě sám. Pokud chcio být zdravý, nepiju alkohol (obzvláště tvrdý).

0 0
možnosti
RM

Současný stav restaurací a hospod: nekuřácko/kuřácké ano, nekuřácké ano, kuřácké ne

Příští stav restaurací a hospod: nekuřácko/kuřácké ne, nekuřácké ano, kuřácké ne.

Tomu se říká demokracie a spravedlnost.

1 0
možnosti
AS

Když máte moc, nevíte, kdy přestat. Pak to takhle dopadá. ;-(

3 0
možnosti
AS

To, že militantním nekuřákům nejde o zdraví, ale o pocit moci a výhry nad jinou skupinou lidí, se jasně ukazuje u elektronických cigaret. Ty totiž také odmítají, byť pro to nemají sebemenšího důvodu.

2 1
možnosti
DK

V tom pripade je takovych militantnich nekuraku asi 5 v cele CR...Mi jsou kuraci zcela ukradeni, pokud tn smrad nemusim cichat...Dokonce jsem natolik tolerantni, ze mirnyzapach cigaret jsem ochoten tolerovat. Ostatne neznam nikoho, kdo by chtel mit nejakou moc nad kuraky, opravdu jste nam zcela ukradeni...

1 0
možnosti
AS

Ohrožují mně cyklisti na chodnících. Přesto, že jim to zákon zakazuje, mnozí nedbají a s chodci si hrají na kuželky. "Byla bych ráda, kdyby se zakázaly bicykly, protože mohou ohrozit mé zdraví. Navíc cyklisti ohrožují i zdraví své, protože jezdí ve městech, mohou spadnout pod auto, ničí si plíce. Stát by přeci měl dbát na veřejné zdraví, takže? Zákaz." Šílené, co? Ale takhle mnoho z vás uvažuje.

2 1
možnosti
DK

Takhle hloupe uvazujete pouze vy (a vam podobni). Cigarety nikdo nezakazuje a proto je stejne hloupe zakazovat kola. Nicmene pokud cyklista jede tam, kde nema, porusuje predpisy, muze dostat pokutu.

1 3
možnosti
JC

Pro všechny militantní nepřátele kuřáků doporučuji, aby zaměřili své úsilí nejprve na prosazení toho, aby veškerý výnos daně z tabákových výrobků šel do zdravotnictví.

Jakmile se jim toto podaří, bude se jim mnohem snáze prosazovat i zákaz kouření.

A do té doby, chtějí-li mít více nekuřáckých hospod, nechť si je založí a provozují. A nebo aspoň ať hojněji navštěvují ty, které již existují. A tam, kde jsou oddělené nekuřácké prostory, ať si sedají výhradně do nich a ne mezi kuřáky. Mnohem snáze se jim pak bude i u hostinských prosazovat jejich požadavek na zákaz kouření.

Pěkný víkend přeji.

2 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 43,05
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články