Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Taky nesouhlasim s inflaci 100%, Bude to presne 102,68%

0 0
možnosti
RK

Krizi tady máme teď. A to takovou, jakou lidstvo nepamatuje. Evropan a Američan si zvykl na to, že on je bankéřem, ekonomem, pojišťovákem, právníkem a především majitelem akcií které mu zajistí blahobyt v případě stáří. Veškerou výrobu přesměroval na druhý konec světa.... Takže hodně vydělá a levně nakoupí. Ráj na zemi. Pochopitelně se to netýká všech. Některé profese nešly přesunout do Asie. Popelnice na dálku nikdo nevyveze. Stejně tak záchod nikdo na dálku neopraví. Naštěstí i tady je řešení. "Špinavou práci" budou vykonávat přistěhovalci z chudých zemí. Jak tohle skončí?

3 0
možnosti
JT

Vy vite kulovy, co je to krize. Lidi se porad maji dobre, maji kde bydlet a co jist. Za tricetilete valky, to byla panecku krize.

0 3
možnosti
KF

K63a31r69e16l 35F53u55k77s63a

18. 7. 2014 12:17

"„Normální krize“ totiž částečně vygumuje nerovnováhy v ekonomice. Je to krize očistná; taková, která částečně vrací do ekonomiky rovnováhu." - tušíte vůbec, co to ta rovnováha znamená? To je totiž vyrovnání "obchodních bilancí" jednotlivých členů ekonomiky a automatická dekoncentrace trhu. Takový trh bude ale velmi málo výkonný. Toť asi ten Váš očistný mechanismus...

0 2
možnosti
KF

K38a31r63e42l 69F45u23k54s13a

18. 7. 2014 12:19

a pokud spotřebu někomu dotujeme, tak jen prostřednictvím daní - ne půjček či inflace

0 0
možnosti
LJ

Celá historie je dlouhá řada krizí ekonomických, politických, válečných. Myslet si, že "teď už to máme v rukách a umíme to regulovat" je domýšlivost. Nejstarším městem na světě je Jericho. Podívejte se do Wikipedie, kolik je v něm kulturních vrstev. A mezi dvěma vrstvami vždy bylo město pobořeno. Před 2 tisíci lety byla světovou jedničkou Římská říše. Vše měli velmi dobře zorganizované a věřili ve svou neotřesitelnost. Našli se však barbarští Germáni, kteří ji vyvrátili. Nevím, jestli za další jedničku se povazuje Byzantská říše či Perská říše. Nástupem islámu převzali vůdcovství Maurové. Pak bylo jedničkou Španělsko, nad tou říší slunce nezapadalo... Dnes je jedničkou USA, zítra to asi bude Čína. Každá změna byla spojena s válkou či jinou krizí.

4 0
možnosti
MT

No, a pak prisla říše Bruselska. A ta bude trvat 1000 let.

0 0
možnosti
PK

P53a21v74e95l 15K44u56l46a

18. 7. 2014 9:08

Cituji: "Stačí si proběhnout pár novinových titulků ze světa i domova z posledních dnů, a jeden by z nich málem dostal psotník. Skoro by si myslel, že ještě letos je na spadnutí dokonalá apokalypsa, a kdo nemá v záloze jeskyni vybavenou solárními panely, metráky konzerv a antibiotik, nedožije se roku příštího."

Stačí si přečíst vaše články a je na tom člověk stejně :-/

4 0
možnosti
MB

Už sa jej nejaké scenáre naplnily?

0 0
možnosti
Foto

Aby byla krize prospěšná, musí zlikvidovat nesprávně investované prostředky. To se nestalo. Místo toho se jen natiskla hromada peněz, což mimo jiné přispělo k rozevření nůžek, protože k těm novým penězům se nedostaneme všichni stejnou měrou.

4 0
možnosti
JC

Krize bohužel musí přijít, tak jako jednou za čas přijde povodeň, která smete všelijak regulované břehy. Kapitalismus zvítězil nad socialismem (tj. téměř stoprocentním přerozdělováním) jen proto, že měl v sobě zabudovaný očistný proces bankrotu. Co překáží na trhu, musí být odstraněno. Bohužel s pádem socialismu a neuvěřitelným ekonomickým boomem vzniklým otevřením obrovských a zcela prázdných východních trhu, v západních politicích vznikl pocit, že teď musí všem na světě pomoci a to za cenu toho, že se rozdělí o své zisky. Tedy začali budovat nový socialismus. Když se trhy zaplnily, tj. kolem r. 2008, přišla tzv. krize. Bohužel politici začali zachraňovat zejména velké banky a firmy, protože si neuměli představit, že po dvaceti letech blahobytu, by najednou přišla malá stagnace. No a teď se budování socialismu rozšířilo i v USA. Již jednou jsme zjistili, že to přerozdělování vede k chudobě všech, ale bohužel není nám dáno sluchu, na západě si myslí, že jsou chytřejší. Budují blahobyt za cenu dluhů. Jak dlouho ještě to letadlo poletí? To je otázka. Protože to, že jednou spadne, je jisté. Pak přežijí pouze velmi soudržné rodiny.

7 0
možnosti
Foto

Marx problém vývoje viděl v narůstání rozporu mezi výrobními silami a vztahy. Komunisté na to vymysleli generální sjezdy, které měli rozpory rozkrýt a odstranit. Místo toho na sjezdech jen vše chválili a mleli fráze a rozpory rostly a rostly, až socialismus rozložily. Dnes je rovněž mnoho rozporů a dál je zametáme pod koberec, místo aby se řešily. Dopadne to stejně jako se socialismem.

7 0
možnosti
Foto

Po 1. světové prohlásil filosof J. Patočka - Že se proměna světa v laboratoř, která aktualizuje miliardy let akumulované energie, musí dít válečně, ukázala právě tato válka. Znamenala proto definitivní průlom tohoto pochopení jsoucna, které započalo v 17. století vznikem mechanické přírodovědy a odstraněním všech těch "konvencí", které se tomuto uvolňování síly kladly v cestu.

I dnes se v cestu klade mnoho všelijakých "konvencí" a není síly, která by je odstranila. Díky tomu, že válku, gocajdank,  téměř 70 let držíme v papiňáku. Tak pokud jde o kvantitu rapidně přibýváme, v kvalitě klesáme a  spousta problémů nám přerůstá přes hlavu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,53
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články