Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Na církevní půdě u církevního lesa, postavím si dům, moje srdce plesá.

0 0
možnosti
JR

J28a66n 32R55á98ž

28. 6. 2014 16:00

Do cen se promítá cenová nabídka v  nové výstavbě v atraktivních lokalitách, která se stejně pozdeji ukáže jako nereálná.. Takže s cenou starších bytů to nijak na přehřátí nevypadá.

Horší ovšem je, že některé hypoteční banky jsou schopné uvažovat i o delší  fixaci  nízkých úroků a tak je lepší vzít si hypotéku na nemovitost u níž lze předpokládat výnos (nájemní dům) nebo pozemek s předpokladem změny územního plánu i když máte dost hotovost,i a vlastní prostředky investovat jinde, třeba do rozvoje něčích podniku. Dlouholetý úvěr za 2,8% podnikateli  nikdo nedá.

Nízké hypoteční  úroky jsou velkým malérem,který se dřív nebo později projeví hodně negativně.

0 0
možnosti
AV

6% to odpovídá zvýšení DPH, nějak výrazně se neprodávají nemovitosti , doba prodeje se hodně prodloužila, myslím , že poslední číslo bylo cca 8 měsíců. Nemovitosti jsou velmi drahé , rozhodně se ve většině případů nevyplatí do nich investovat. Do bytů rozhodně ne.

0 0
možnosti
JR

J60a14n 64R82á70ž

28. 6. 2014 16:05

Koupit jako investici jeden,či dva byty je naprostá hloupost, ale koupit novostavbu nájemniho domu a najmout si správce, je po nabytí účinnosti NOZ dobrý počin

0 0
možnosti
MV

Podle mého názoru jsou ceny nemovitostí u nás stále vysoké a neodrážejí kupní sílu. V minulých letech u nás byla specifická situace - mezi roky 1989-1995 se výrazně snížila výstavba bytů (pokles o zhruba o 80%) a nějakou dobu trvalo, než se situace zlepšila: http://www.czso.cz/csu/2012edicniplan.nsf/tab/92001F661B

Přitom do produktivního věku se dostaly silné ročníky ze 70-tých let, které se samozřejmě snažily pořídit si bydlení, což vedlo ke zvýšené poptávce a růstu cen.

V posledních letech se ale situace zase změnila - hospodářská krize způsobila stagnaci či pokles mezd a nárust nezaměstnanosti a samozřejmě se bude projevovat demografický vývoj. Podle mého názoru tedy ceny nemovitostí budou v lepším případě stagnovat - v oblastech s nižší nezaměstnaností, v ostatních oblastech lze očekávat pokles.

Ale samozřejmě se mohu mýlit.

0 0
možnosti

Kromě toho, co uvádíte, je tu ještě jeden faktor: není do čeho investovat.

5 0
možnosti
Foto

Zemědělská půda...

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,39
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články