Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HM

v první řadě ,zrušit všechny výkupny kovového šrotu zabrání se tak škodám a krádežím ,,potom kontejnéry na kov má  smysl ,jinak souhlasím ..karmaR^

4 4
možnosti
JT

Porad nevim, ptoc bych mel delat za nekho jeho praci ? A navic zadarmo. Zaplatim si za popelnici, tak at si ten odpad odvezou a roztridi oni,

6 5
možnosti
PN

Vzpoměl jsem si na svůj pobyt ve Washingtonu DC, je tomu pár let zpátky. Bydlel jsem v gated comunity, což je ohražené sídliště aby tam nelezli ti, kdož tam nemají co dělat. A byla tam stěna s dírami - na plast, na papír, na sklo, na obecný odpad. Poctivě jsem házel do těch děr co tam patřilo. Pak jsem jednou vlezl za onu zeď. Byl tam JEDEN obří kotejner do kterého to padalo ze všech těch 4 otvorů a uvnitř se to mísilo. Málem jsem umřel smíchy jaký jsem byl vůl. Halt společenská poptávka po třídění byla, lidi to chtěli, takto se to zatřídilo a pak kontejner odvezli na jednu skládku a bylo vymalováno.;-D

31 0
možnosti
AR

A55d46a93m 11R70y86c78h80l57ý

26. 6. 2014 10:57

neměl ten obří kontejner vevnitř přepážky?

1 0
možnosti
IJ

Dobře udělané to má Belgie. Směsný odpad se platí přesně za vyvezená kila (každý KUKA vůz má snímač čipů popelnice a váhu, čili ví kdo a kolik vyváží) a ostatní tříděný odpad je zdarma (mimo obaly/ pytle  třeba na PETky). Takže pokud třídíš ušetříš, pokud ne zaplatíš.

27 1
možnosti
JS

Tak s mentalitou některých našich občanů by zavedení tohoto systému znamenalo nárůst černých skládek. Než by zaplatil o stovku víc, raději to odveze do lesa

6 0
možnosti
TK

T65o71m62á85š 68K96ü71h98r

20. 6. 2014 13:07

Skvěle a výstižně napsané, ostatně jako vždy. Já osobně třídím jen v případě, že u těch barevných zázraků stojím, pak samozřejmě plast nehodím do skla, ale jinak na to z vysoka kašlu. Pokud se ptáte proč, pak proto, že jsem byl několikrát svědkem toho, že pečlivě vytříděný odpad skončil na jedné hromadě s komunálním odpadem. To mě spolehlivě demotivovalo. Zeleným a ekobláznům předem děkuji za mínusy. ;-)

10 5
možnosti
MT

Je zajímavé, že tuhle osobní zkušenost s mícháním odpadu má téměř každý, kdo "angažovaně netřídí". A přitom na vyvezení ufouna je potřeba jiný auto, než na vyvezení kontejneru. Ti lidé musí nutně trávit spousty času na skládkách, aby měli možnost takovou scénu vidět:)

9 1
možnosti
AF

No jestl i ještě zdraží odvoz odpadu, tak třídit přestanu. Už dnes platím na chalupě za vyvezení 3 popelnic za rok 550 Kč. Radši to budu házet do řeky.

4 6
možnosti
DU

Jo? Tak to já platím ročně 1.200 za jednu.

0 0
možnosti
MT

Často přemýšlím, jak k něčemu takovému pozitivně motivovat člověka, jehož životním mottem je "mám všechny a všechno v pí..."

Až na to přijdu, hodím to sem:-)

8 0
možnosti
JT

A nemel by to tridit pan Pedersen kdyz uz mu za ty popelnice musime platit ?

7 1
možnosti
JM

J95a74n63a 91M66e79r98o59p10e

20. 6. 2014 11:03

Hlavně nevyslovujte nic o zálohovaných plastech - nebo se podívejte za hranice.

V Německu se skoro nedají sehnat nezálohované lahve, zálohované vrátíte často jen tam, kde jste je koupili (mnoho druhů různých lahví a výrobců) a POZOR! plasty jsou zmačkány do krychlí a tak se dále převážejí. Žádná pohádka o znovu využití (počítám, že je i ekologičtější nepřevážet vzduch, plast roztavit a následně vylisovat novou lahev než vedle těch nákladů na převoz řešit ještě čištění). Ale pokud láhev zmačkáte předem, tak ji už nevrátíte. A lidi jsou zvyklí, že lahve se zálohují a tudíž odevzdávají - vše ostatní, to už jsou "jen malé zbytky" a tak se to hodí často do klasického kontejneru. Kontejner na tetrapacky jsem tu snad ani neviděla.

Takže je to opět jen opruz s nulovým výsledkem.

2 1
možnosti
RK

Z PET lahví se pochopitelně nevyrábí opět PET lahve, ale umělé vlákno, ze kterého se šije textil.

5 0
možnosti
DT

Upřímně řečeno - vaši hysterii kolem třídění odpadu na "odpad" a "věci, do kterých se investovala spousta energie a které se dají ještě využít" nechápu. Je to snad úplně logické a pro normálně uvažujícího člověka automatické. 

Možná se bojíte, že se někdo na tom kovu, kusu plastu nebo skle, co budete muset hodit do jiného otvoru, někdo napakuje - to bude spíš ta myšlenka, která stojí v pozadí vašich zástupných pseudoargumentů (prý osobní svoboda ;-D) ...

1 20
možnosti
TH

Milá Dano, přečtěte si ten text ještě jednou a pomalu. Nenajdete tam ani větu proti třídění jako takovému. Najdete tam ale odpor proti sankcím za netřídění a návrh na cestu, jak jinak než sankcemi lidi k třídění motivovat.

15 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 42,51
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články