Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velmi mě rozveselí ti, svádějící vše na předchozí socialistickou výchovu. Sám o sobě říkám, že jsem "odkojený socialismem", ale neváhám jít se třemi krabičkami od mléka v jedné ruce a ostatními plasty v druhé 100m k ekopopelnicím, projít dvěma brankami, zahradou a dvorem, přes silnici a otevírat jednu po druhé a třídit. Odpovědně říkám, že mě k tomu už vedlo socialistické školství. Ano, naučili mě to už tehdejší kantoři! Je ale fakt, že za socíku nebylo odpadu tolik a lidé si s tím věděli rady. Zato dnes můžete do lidí bušit zprava zleva a nepochopí!

0 0
možnosti
JR

J16a63r93a 51R63a70n63k

26. 6. 2014 20:24

Za sociku babicka vyplachovala plastikove pytliky a vesela je na snuru. V Kanade tridim uz 15 let (kazda domacnost ma svuj mensi kontainer, s prihradkami, ktery se jednou tydne da pred dum) a nikde se na ulici nic nepovaluje, veskere napojove lahve a kartony jsou zalohovane, tak bezdomovci chodi ve dny odvozu a vybiraji i odpadkove kose a odvazeji do depa, nekteri si timto vydelaji denne i 50.--$.

0 0
možnosti
JF

J55a16n 95F55r64o78l60í15k

24. 6. 2014 9:28

Spalování odpadu je nejjednodušší cesta jak výrazně snížit objemy skládek a zlepšit strukturu skládkovaných materiálů. O využití tepla nemluvě. Dá se spalovat i ten polyethylen, protože emise obsahují jen CO2 a vodní páru. Ovšem PET se dá zužitkovat na jiné výrobky a tak má jeho separovaný sběr smysl. Třídění odpadu v civilizované společnosti považuji za samozřejmost. Nechceme přece žít jako cikáni, Taliáni nebo Srbové v hromadách bincu. Bohužel předchozí socialistická výchova se obráží i v této diskusi. Zdražili nám odpady tak to budem házet do řeky.

3 1
možnosti
RM

"Zdražili nám odpady tak to budem házet do řeky." To jste si přečetl jako argument kde?

Chcete, aby lidé třídili a aby to dělali bez toho, že budou mít z toho prospěch? A kdo má prospěch ze zpracování odpadu na nový výrobek? Ten, kdo třídí, má radost z toho, že přinesl obchodní zisk zpracovateli odpadu. Pochopil jsem správně vaší ekonomickou úvahu?

0 0
možnosti
RM

Lidé odpad netřídí zejména v lokalitách, kde cena za popelnici vzrostla nad akceptovatelnou úroveň a tam, kde lidé platí paušálně bez závislosti na tom, kolik netříděného odpadu dají do popelnice (ten, kdo topí uhlím, produkuje v zimním období popel, kdo topí plynem, popel nemá). Neplatí se za naplněnou popelnici, ale jednorázový svoz. Takže někdo třídí, odpadu produkuje málo, ale platí stejně jako někdo, kdo netřídí a odpadu produkuje násobně více. A ceny za netříděny odpad stále nepochopitelně stoupají.

Žádná pozitivní motivace. Jednoduchá věc: ať si zpracovatelé odpadu netříděný i tříděný odpad kupují.

0 0
možnosti
JF

J66a48n 90F73r14o91l10í11k

24. 6. 2014 9:33

Pokud by se spravedlivě vážil odpad (nebo měřil objem?) pak by celkově cena za skládkování narostla ještě výše jako při paušální platbě. Netřídit jen proto, že nejsem finančně motivován může jen prostší občan. Těch je tady ovšem dostatek.;-)

1 0
možnosti
JZ

Z tohoto příspěvku vyplynulo, že nechci žít v Arizoně, ani Utahu. :-/

13 0
možnosti
SF

Já netřídím a nikdy třídit nebudu. Kašlu na to.

3 6
možnosti
AV

A45n30n54a 12V52e31s12e51l84á

20. 6. 2014 22:28

Poctivě třídíme víc než 20 let. Znám to od rodiny z Německa. Přijde mi to normální . Třídíme 80 % našeho odpadu . Žijeme ve velkém městě , naši radní nemají extra zájem o podobné věci ve městě. Ale teď je situace je mnohem lepší než před 10 roky. Podle stavu popelnic je " normální " v ČR netřídit. Netřídí 70 % lidí. Někteří jen občas a dle chuti.

10 1
možnosti
TN

To těmi nepravdivými údaji tapetujete každou diskuzi?

0 1
možnosti
MT

V tom pripade predpokladam, ze se platby za popelnici drasticky snizi, pokud si budu muset koupit X-popelnic, vsechno roztridim a zadny smiseny odpad nebude. Take predpokaldam ze se mesto postara o to, kam ty barevne popelnice mezitim  dam, nebot na mem pozemku neni misto vic jak na jednu popelnici.

0 0
možnosti
MT

Bez obav, součástí návrhu je i vynášení odpadkovýho koše, čištění kočičí bedýnky a po fotbalu kontrola, jestli Vám do gauče nezapadnul burák. Viděl jste ten díl Simpsonů, kde Homer dělá ředitele popelářů? Tak tak nějak to bude. Všechno bude zadarmo, protože všechno se zaplatí recyklací Vaší piksly od olejovek:-)

9 0
možnosti
Foto

Přestože v českých zemích existují města a obce, které motivují ke třídění odpadu bezplatným svozem toho komunálního, "zástupci lidu" chtějí prosadit bolševický přístup. Příkazy, nařízení a sankce! Co všechno si ještě necháme líbit? Vidle na ně!

21 1
možnosti
VK

Stačilo by lidem tak nějak "politicky" vysvětlit, že čím více budou třídit odpad (s tím, že jeho vyvážení platí město), tím méně odpadu zbyde na jejich vlastní popelnici. A její vývoz si každý přece platí sám...

6 0
možnosti
ZS

Ti, co mají mozek, to vědí. Bydlím ve vilové čtvrti, u baráků jako kr.va ty nejmenší popelnice jaké existují, svoz 1x týdně. Dvě stanoviště tříděného odpadu. Třídí snad všichni. A pak je tu náš obytný dům, kde lidi ještě nepochopili, že tříděný odpad platí město, naše popelnice my sami. A další jsou ještě šetřílkové, kteří jedou autem okolo, zastaví a svůj odpad házejí do našich popelnic. Tak ti už jsou poučeni až moc.;-)

13 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 42,42
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články