Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FL

Jestli autorka čte diskuze, chtěl bych si jako její čtenář u ní objednat vysvětlení tohoto:

"Belgie se v oficiální statistice amerického ministerstva financí najednou ocitá vedle Číny a Japonska jako třetí největší držitel amerického dluhu...":

http://echo24.cz/a/iTvkE/komplot-centralnich-bankeru-z-toho-mrazi

2 0
možnosti
Foto

Zeman to říkal už dříve, ne jako reakci na tyhle volby :)A odvozovat od povinnosti volit...demokratičnost nebo nedemokratičnost daného politického systému, to už je skoro i hloupé :) 

Srovnání případné povinnosti volit s povinností pracovat...to je nelogický oslí můstek, který debatu demagogicky odvedl úplně jinam :) Takže jako vždy...i když se střípkovitě dá s ledasčím souhlasit, celkově ...nula od nuly :)

1 7
možnosti
Foto

U těch důvodů, proč lidi nešli, bych vynechal, že neměli koho volit, výber byl značný. Místo toho bych spíš řekl, že lidi nevěří, že by tam kdokoliv cokoliv mohl změnit. Protože EP je jenom nástroj na přikyvování, Lisabonská smlouva je totální antidemokratický shit.

19 1
možnosti
PK

P36a29v85e14l 31K22u70r77a46l

30. 5. 2014 12:10

Výběr byl značný? Než aby mi vládl KDOKOLIV z téhle sebranky co kandidovala dal bych přednost anarchii... prostě aby dané volbení období na daných místech neseděl nikdo.

2 3
možnosti
MK

Jak již bylo dole řečeno. V mnoha zemích volby povinné jsou, například v Austrálii, nicméně, když lidé nechodí k volbám, což je jejich právo, tak pak nemají právo na politiky a politiku jimi dělanou nadávat. Nejít k volbám znamená vzdání se vlastní zodpovědnosti za svojí zem.

4 2
možnosti
FL

Spíš bych řekl naopak - Volil jsi ČSSD? Tak nemáš právo na ně teď nadávat, neměl jsi je volit.  Já jako nevolič můžu nadávat na všechny

2 3
možnosti
PN

Já myslím, že je to trochu jinak. Důležité rozhodnutí stejně nedělají politici, ale ty se uplichtí někde jinde (Bildenberg, velké korporace). Celá politika je jenom show bez praktického významu. Ono je totiž zjevně úplně jedno, koho voliči zvolí, stejně jsou to jenom kecy o ničem. A voliči zjišťují, že jsou za voly a tudíž jim na volby začínají kašlat. To je totiž to jediné, co mohou dělat. Nepodporovat. to. K volbám také už pár let nechodím. Z principu. Protože kdyby volby opravdu mohli cokoliv změnit, dávno by je zakázali.

4 1
možnosti
LN

..u voleb do EU dumy máte asi pravdu.....ale volby v česku...??...tam s vámi nesouhlasím...

1 0
možnosti
FL

Kdyby volby začaly být povinné, dřívější nevoliči by měli tendenci volit opozici proti stranám, které je k volbám přinutili jít ne? Pokud mne ČSSD+ANO  donutí jít volit do parlamentu, budu volit schválně Kalouska. Zavedením povinnosti by si přeci vládní strany volby prohrály

0 0
možnosti
RP

Volby nesmí být povinné, aby lidé měli možnost nedopřát žádné straně státní příspěvek na financování, vypočtený z odevzdaných hlasů ;-D To je imho velmi závažný argument proti povinným volbám.

4 0
možnosti
RP

Možná, že by bylo ještě lepší, kdyby volič, který se dostaví k volbám ale odmítne volit, dostal ten příspěvek sám, vyplacený v hotovosti ;-D

1 0
možnosti
JS

Ale klidně ať jsou povinné, alespoň můžeme na volebních lístcích graficky vyjádřit,co si o tom myslíme.

0 0
možnosti
AS

A41d17a47m 32S23t25a14v51a

30. 5. 2014 9:21

"Volby budou povinné..": Moje řeč, když to tak měli moji dědkové, proč ne já?

1 6
možnosti
JK

Leda kdybych mohl dát hlas a/nebo antihlas, který by odečítal hlasy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,50
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články