Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proslýchá se, že v záloze je ještě jedna varianta. Sazby budou tři, ale jejich výše se bude každoročně stanovovat losováním - podobně jako to dělá třeba Sazka.

Aby si daňoví poplatníci příliš nezvykli. ;-)

7 0
možnosti
JT

A bude se losovat az po uzaveni roku. Kdo nuhodl predem, jak to bude, zaplati penale za spatne odvedene dane

5 0
možnosti
KV

K13a86r63e81l 98V33o82j80t47a

18. 4. 2014 12:33

Kdyby politici nechodily 4 roky do sněmovny, možná by naše země začala stabilitou vzkvétat.;-)

6 0
možnosti
JT

Ale vypadky prijmu na danich jsou prece dobre. To jsou penize, ktere zustaly lidem. Za ne si muzou koupi, co potrebuji. Vypadky ve vyberu dani jsou penize, ktere lidem stat nesebral. Stezovat si na vypadky dani je jako stezovat si na zlodeje kteremu se nepovedlo me okrast.

10 1
možnosti
VN

Souhlasím s Vámi.

Sníženou DPH na knihy nepotřebujeme (a to tvrdím jako milovník knih) , plínky se dají vyřešit vyšším daňovým odpočtem na dítě a na léky by se dalo vymyslet něco jiného.

Jinak platí dvě zásady...v jednoduchosti je síla (takže systém by měl být co nejjednoduší) a jakýkoliv systém (i mimo ekonomiku) nejlépe funguje , až když se "usadí" , vychytají se mouchy a všichni si naň zvyknou. Časté změny působé pouze chaos..

7 1
možnosti
PK

Ad. snížená DPH na knihy... Nezapomenu, že největším křiklounem brojícím proti zvýšení DPH u knih, kterého jsem poznal, je můj kolega v práci... a na dotaz, kdy si naposledy koupil knížku reagoval slovy, že "na pí....ny nikdy neměl čas a peníze"...

3 0
možnosti
MK

jakmile slyším daně a daňová reforma, okamžitě se mi otvírá kudla v kapse (ačkoliv tam žádnou nenosím;-D). Nezapomenu jak s. Škromach, tehdy byl ministrem MPSV, prohlásil, že změna sazby DPH je jen změnou čísla v počítači.  Ano, pro diletanta je to jen mini změna, ale  v praxi to jednoduchá změna není, protože původní sazba se tam musí ponechat. Jaksi ono nejde zrušit  sazbu ze dne na den, neboť existují dobropisy, storna dodávek, reklamace atd. Navíc se zde i chybuje, neb chybovat je lidské a jak říká můj kolega, účetnictví (ale i daně) je činnost o chybách. Tedy pokud máme několik sazeb DPH, reverse charge  atd. riziko chyb se zvyšuje, což může mít následky nejen finanční, po kiksu vám FÚ vyměří mastný doplatek s úroky z prodlení, že by i kdekterý lichvář by ho FU záviděl,  ale hlavně té práce s dohledáváním chyb.

12 0
možnosti
RC

on byl vzdycky Skromach takovy jednodussi

6 0
možnosti
MP

Při efektivním hospodaření by bohatě stačily nepřímé daně. Stamiliony vyhazujeme do EU, zbytečnou byrokracii, ústavy a neziskovky. Jsme ve skutečnosti velmi bohatý stát.

14 2
možnosti
PK

Vážený kolego, tady prosím trochu opatrně ve směru kritiky EU - v nedávné diskuzi na iDnes uvedl jeden s diskutujících, že od EU jsme získali o 700 mld více, než jsme vložili. Autor tohoto tvrzení uvedl i zdroj - bohužel mě při mé pohodlnosti ani nenapadlo stránky, které uváděl, otevřít. Dalším místem, kde bych si dal pozor, to jsou ústavy... přiznejme si, že mnohé ústavy potřebujeme či můžeme potřebovat - takže tady opatrně. Co se týká byrokracie a neziskovek, tady máte mojí podporu.

0 1
možnosti
MP

Čím víc danových sazeb, tím více bude danových úniků, tudíž tím méně se vybere na daních. Čím víc danových sazeb, tím víc administrativy pro stát i pro firmu-vyšší náklady, takže bude lepší ve firmě pár lidí propustit. Takže stát dostane méně daní a z toho mála bude platit víc sociálních dávek. Jak je možné, že o daních rozhodují lidi, kteří vůbec nemají šajna o základech ekonomie. Chemik sice zvyšoval daně a podporoval tak nezaměstnanost. ale chtěl aspoň zjednodušit systém a zabránit únikům. Bohužel, i když ho nemám v lásce, musím mu ted ve všem dát za pravdu.!!

6 0
možnosti
Foto

Jako obvykle je třeba upozornit na fakt, že každá daň i ta DPH, bez ohledu na její výši je  legalizací trestného činu loupeže.  V tomto kontextu tedy žádná výše není správná a záleží jen na loupežnících, jak se rozhodnou o kolik nás oloupí.

8 5
možnosti
MP

Pane Kšír, je sice pravda, že každá dan je loupež, ale stát potřebuje peníze na silnice, platy lékařů, policie atd. Nejspravedlivější jsou nepřímé daně. Chudák si koupí točený salám a zaplatí dan jednu korunu. Boháč si koupí šunku a zaplatí dan dvacet korun.!!

1 0
možnosti
AT

Jak trestuhodné, že nikdo z vlády vaši knížku nečetl ...  ;-)

Poněkud populistický názor, že kdyby se DPH za minulé vlády nezvedla, ekonomika nastartuje vzhůru ... tomu nevěříte ani vy sama.

Ale jinak souhlas. Proč měnit něco, co se ještě ani nestihlo pořádně usadit. A negativní dopady budou nejméně srovnatelné s přínosem.

5 0
možnosti
MJ

žádná ovce si nezvykne, že ji při stříhání berete až na kůži. Jsme jen donuceni platit vysoké DPH a nemáme jinou možnost. Po dlouhé době s Vašimi argumenty nesouhlasím.

1 1
možnosti
AT

Základní otázkou je, co je to "vysoké DPH". Taky bych na jedné straně rád platil jen 5% ze všeho. Na straně druhé stojí před státní pokladnou fronta s nataženými dlaněmi. V momentě, kdy se podaří frontu zkrátit, nebo některé dlaně useknout, nastane čas pro snižování daní.

1 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,52
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články