Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

I63v68a88n 67J53i44r96e92š

19. 4. 2014 5:55

Jsou to ale...

Oni neposlechli.

2 0
možnosti
KV

Snížení DPH u léků má smysl, tam má stát na to páky, ale jinde se jedná jen o zvýšení zisku obchodníků!

0 0
možnosti
MK

Dovolil bych si pochválit pouze zmínku o prostém občanovi. Domnívám se, že všechna rozhodnutí těch různých mikro, makro nebo nekro ekonomických by měla především směřovat k občanovi a ne jen k první řadě.

2 0
možnosti
VD

Markéto Šichtařová, jste si jistá, že zadlužování našeho státu není cílená programová záležitost, a že každý prostředek, který k tomu přispívá se hodí? Že by kumulace a koncentrace nadnárodního kapitálu se zastavila před vysáváním a ožebračováním jednotlivých zemí??? Vždyť dluh je mantrou dnešní doby. Dnes už jen s barbary se vedou klasické fyzické dobyvačné války. Moderní způsob podmanění a zavázání si nějaké země je si ji zadlužit a potom ovládat.:-)

Nebo to vidíte jinak?

14 1
možnosti
MP

Správně, pane Dorotík. Zavázání nějaké země je si ji zadlužit a pak ovládat. A to je právě úkol EU a NWO, což mnoho lidí stále nechápe. Jejich škoda. Jde skutečně o záměr. Proto byla revoluce něžná.

8 2
možnosti
VA

DPH na léky ve výšši 21 % je prostě blbost, neboť tak se vlastně "uměle" snižoval schodek rozpočtu!! stát vybral zdravotní pojištění a pak napáli DPH, snížení u léků je naprosto v pořádku i kdyby jste s manželem napsali 100 knih!!Rv

5 2
možnosti
MP

U léků by měla být nulová, mx. pětiprocentní dan.

1 0
možnosti
JU

Paní Šichtařová, za těch několik let, co píšete blogy a ohromujete vysokými karmami, už byste mohla překročit svůj stín a přestat se jen všem smát za jejich blbost.

7 2
možnosti
PK

P59a68v33e85l 73K20a61r97a69s

18. 4. 2014 14:29

Jo, jo. Jim postavíme pomník za blbost a dodavatelé ekonomických SW si postaví co budou chtít. Třeba na Mallorce.:-)

1 0
možnosti
Foto

Milá Markétko, nevím, jestli jste Vy nebo Váš choť zkusili sami podnikat v nějaké sekundární sféře. Snad se mýlím, ale podle toho, co uvádíte, asi ne.

Na snížení DPH se můžete dívat ze dvou stran - a to nemyslím tu populistickou. Snížení DPH tedy sníží odvody do státní kasy, ale obohatí odčany. A ti tyto peníze utratí. Takže to naopak podpoří oběh financí. Kdežto zvýšení DPH znamená sice více úpeněz do státní kasy, ale ty zmizí v kapsách zlodějů a mafiánů, takže snížení koupěschopností občanů nebude vyvážena navýšením prostředků státu.

Před lety se nebohatá Italie ekonomicky pozvedla tím, že se zrušila většinu daní (s výjimkou, tuším, benzinu, alkoholu, tabáku a některého luxusního zboží).

Kdyby se do státní kasy vrátily peníze, které slastně odpočívají na Kajmanech a podobně, mohlo by se DPH na některé komodity zrušit úplně.

Stabilitu ekonomického prostředí nenarušuje změna některé sazby DPH, ale stále neprůhledné financování státních zakázek, korupce apod.

A hlavní problém: je tu skupina lidí, kteří "vydělávají" peníze, které nejsou podloženy žádnou vytvořenou materiální hodnotou - to jsou např. některé spekulace (s pozemky, na burze, s kurzem měny ... ) K tomu přidejme nedokonalé čerpání dotací EU a když už, tak jejich velmi často nesmyslné utrácení. Jestli starý Baťa vidí náš ekonomický Kocourkov, musí v hrobě rotovat. Hezké svátky.

22 3
možnosti
MK

Pane Dvořák,

dovoluji si tipnout, že jste skalní volič ČSSD nebo jiné podobné strany. Každý je podle Vás lump a zloděj a nejraději by jste všechno všem sebral. Když nemám já tak ani ti ostatní že.Všechny peníze ze státní kasy nemizí jen v kapsách nepoctivců víte. A jestli si myslíte, že se projeví snížení sazby DPH o 1%, tak se mýlíte. Nebo si myslíte, že poznáte když místo 35 Kč/l benzínu zaplatíte 34,7 Kč/l. Jenomže v celorepublikovém součtu to udělá slušný zisk pro státní kasu.

3 9
možnosti
JS

Vládní politici jen plní sliby, které daly voličům a tak to asi má být, i když se to některým lidem nelíbí. Kdo není nemocný, tomu jsou levnější léky asi putna, kdo je bezdětný, neřeší dětské pleny. Kdo vydělává dost peněz, ten těžko rozumí starostem obyčejného člověka, který koncem měsíce otáčí každou stokorunu než ji utratí.

5 1
možnosti
PM

Můžete mi prosím ocitovat předvolební sliby vládních stran, na nichž zakládáte svůj příspěvek?

0 1
možnosti
Foto

Ekonomika versus politika = realita:-/Snad pak už jen ten převoditelnej rubl, pardon, euro.;-). Cože? Aha, ŠTˇOURO. Jedno štˇouro- taky dobrá měna8-o;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,52
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články