Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Taky si myslím, že euro je dobrou myšlenkou. Ale počítat se mělo hned ze začátku. Kdo se připojí, kdo se nepřipojí, kdy a za jakých podmínek, co se očekává, na co se bude hledět a co se bude hlídat. Pak to bude fungovat. Ale euro v tuhle chvíli tvoří jenom viditelný spojovník EU.

0 0
možnosti

Nic proti, ale řekl bych že se touto aktivitou snížila ODS na úroveň svých voličů. Většina voličů totiž nemá ekonomické znalosti, neumí posoudit a rozpoznat příčiny krize eura a tak jim ODS dala k dispozici snadněji uchopitelné argumenty  řídíce se osvědčeným "Účel světí prostředky".

Když  čtu o tom jak se naše vláda žene do fiskal kompaktu a  zčíná být čistě eurohurejovská, je mi každý eurorealista v politice vítán.

0 0
možnosti

I když máte víceméně pravdu - v současné situaci je dobrý každý člověk, který bude proti euru - a je jedno, jestli se tak rozhodne rozumem nebo srdcem...navíc čekat od části občanů ČR nějaké "rozumové" (a už vůbec ne rozumné) uvažování o politice a ekonomice je asi dost naivní :-)

2 0
možnosti

A Vy jste si jistá správnosti Vaší strany rozumem nebo srdcem?

0 0
možnosti

Naprostý souhlas. Ale nějak jste nevysvětlila, proč jste proti euru, když jak sama říkáte, jeho přijetí až zase tak špatné není. Záměrně jste také posunula význam eura pro Slovensko, kterému jednoznačně pomohlo a díky němu nám vyfouklo několik zajímavých investic. Jako dobrá analytička velmi dobře víte, že zahraniční investoři nemají moc chuti investovat v pidiměně ovládané a manipulované partou zkorumpovaných politiků. Rovněž podnikům z pidistátů vyvážejících 80% své produkce do oblasti s jednou měnou by ta měna významně ušetřila náklady. Tak proč jste proti euru? Není v tom také taková malá nacionální iracionálnost?

5 3
možnosti

Myslím, že to v tom článku je řečeno. Buďme mimo do té doby, dokud ostatní země problém eura nevyřeší. A vstupme teprve ve chvíli, kdy ho vyřeší a pro nás tak bude výhodné nastoupit do čistého vlaku. Podle mě je to vyčůranost.

0 0
možnosti

J96a59n 34R70á92ž

5. 4. 2014 19:34

Ale Markéto, přece dobře víte, že předvolební rétorika není o argumentech, ale o vybuzení emocí!

Větší pitomosti než ODS má na svých billboardech prof. Keller. Např.: "Snížíme nezaměstnanost - společně do Evropy." Už dlouho jsem se tak nezasmál, při vědomí jak v celé EU nezaměstnanost nezastavitelně roste!

1 1
možnosti

J11o39s14e64f 85K72l83a78t

4. 4. 2014 16:24

Nejde jen o to,že s eurem přijde zdražení,ale i o "psychologické zdražení"dneska je padesátka drobné,v eurech je to hodně peněz

1 1
možnosti

4. 4. 2014 21:45

Spíš tedy bude psychologické zlevnění, všechno bude stát relativně pakatel. Dokud lidi nedostanou plat.....

3 0
možnosti

Smutné na tom je to, že ODS jako bývalá bašta pravicové politiky, musí tahat pseudotémata, aby nějak zaujala. Její čelní představitelé nezaujali a asi dlouho ani nezaujmou, žádní zajímaví a charismatičtí lídři tam nejsou. Podívejte se na ANO, těm to lídr odedřel a kde teď jsou? Neměli žádný program, žádné řádně nosné téma a jsou ve vládě. Dokud nebude mít ODS někoho takového, tak mají smůlu... A to neříkám, že Babiš je bůhvíjak skvělý, ale Fiala vedle něho, bohužel, bledne...

5 3
možnosti

Jestli Vám otázka měny příjde jako pseudotéma, pak by mě zajímalo co je teda důležité ?

0 0
možnosti

Alespoň nebude  ta  kampaň tak  jednobarevně  Eurohujerská.

Svobodní jsou sice  konzistentní ve  svých Europesimistických názorech, ale  nemají peníze  aby  zaplavili  zemi bilboardy.

3 0
možnosti

Řekl bych že na nějakou slušnou kampaň pro volby do EP mají peněz dost, popravdě (nejsem jejich volič, člen ani sympatizant) by bylo dost nelogické, kdyby neuspěli - jejich názory na EU tu sdílí spousta lidí (a to i těch levicových)...

2 0
možnosti

Pěkný článek, jen bych to s tou nutností racionálního přemýšlení viděl trochu jijak: Přijetí/nepřijetí hodnotím ve dvou ohledech: Právě z toho racionálního a z toho iracionálního (srdečního). Z hlediska racionality si nejsem jist, jestli je teď správné euro přijmout (a kdy to správné případně bude), jsem ochoten se o tom nechat odborníky přesvědčit. Ten pohled srdcem ale taky respektuji - pro někoho je prostě myšlenka vlastní, nezávislé, suverénní (aspoň navenek, samozřejmě měna hodně reaguje na vnější vlivy, zvlášť u menších států jako je ČR) důležitá a chtěl by si ji zachovat, už třeba z historických důvodů. Já na tom tak nelpím, ale chápu že někdo ano a je to legitimní důvod proč třeba euro odmítat...

1 0
možnosti

Po tom, co provedla s naší měnou ČNB čistě na základě subjektivního názoru, by naopak měla pravice volat po zavedení eura co nejdříve. Ano, vlastní měna může být hrdým atributem prosperujícího demokratického státu. V oligarchií ovládané pseudodemokracií snažící se korumpovat masy za každou cenu je ale vlastní měna pouze nástrojem k obírání podnikavých a schopných. Čím dříve o ni přijdeme, tím dříve se posuneme dopředu.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS