Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Ty na fotce jsi Ty??

0 0
možnosti
KB

"Mají právo svrhnout vůdce, pokud se zdá, že vůdce se stal diktátorem? Jistě ano."

Paní Šichtářová, skutečně jste vystudovala VŠE?

0 1
možnosti
JR

J93a98n 18R24á88ž

23. 3. 2014 14:44

Bohuzel se stalo pravidlem, ze demokracií se politici a kavarensti elitari ohání jen tehdy,kdyz se jim to hodí. Vůdcové EU jsou take velkou casti Evropanu povazovani za diktatory, ale kdyby se tito nespokojeni obcane pokusili svrhnout bruselske diktatory metodou Majdanu, tak by byli bezpochyby potlaceni brutalneji, nez se o to pokusil Janukovič.

1 0
možnosti
PN

No, takže stručně. Když probíhala válka v bývalé Jugoslávii, EU a spojenci zaručili Srbsku územní integritu výměnou za odzbrojení. Když potom Albánci etnicky vyčistili Kosovo od Srbů (s výjimkou enkláv) a vyhlásili samostatnost, tak Srbsko se odvolalo na ony záruky. No a EU a všichni vysocí komisaři se smáli až se za břicho popadali a doporučili (oficiálně) Srbsku, aby se smířilo s realitou a na záruky zapomělo. Záruky byly dobré jenom k tomu, aby na základě této hrstičky slibů Srbsko odzbrojilo. Vznik států nemá nic společného se spravedlností či právem. Je to jen a jen o síle. Jaký je rozdíl mezi právem na sebeurčení Československa v roce 1918 a Sudet 1938? Jedno se nám líbí a druhé ne. Ale pořád je to jenom a pouze o moci. Je stát dost silný, aby si vzbouřenou provincii podržel mocí nebo nikoli? Španělsko v posledních desetiletích bylo dost silné, aby si podrželo Baskicko a Katalánsko. To, jestli mají Baskové a Katalánci právo na sebeurčení nezávisí na žádném mezinárodním právu či spravedlnosti, ale výlučně na poměru reálné moci provincie vůči ústředí. Upadající Britské Impérium před sto lety neudrželo Irsko a Irsko bylo za druhé světové neutrál a německé ponorky se volně promenovaly na hladině v Irských vodách. Dnes neudrží zjevně Skotsko. Prostě Impérium mele z posledního. Dovedete si představit, jak by se Skotskem zatočila Královna Viktorie, kdyby něco podobného zkusili před 150ti lety? Krym je součástí Ruska ne proto, že je to správné a spravedlivé a že je to vůle národa (což asi je), ale proto, že Putinovské Rusko je mocnější něž ta banda šašků v Kijevě podporovaná jinou bandou šašků v Evropě. Tečka.

6 2
možnosti
ZS

Chybí vám tam jedna věc:

Mají ukrajinští občané ruské národnosti právo požádat o ochranu, když se cítí být utiskováni a diskriminováni ze strany své vlády?

Jinak jedna věc je mít na něco právo a jiná jsou prostředky, které na jeho vymáhání dotyčný použije. Když občan mající nárok například na sociální dávky vtrhne na úřad, vymlátí z úředníků svých pět stovek a pro jistotu, aby na něj příště nezapomněli, jim bude denně hlídkovat za zády s baseballovou pálkou, také si nezíská naše sympatie a shodneme se, že by měl být vykázán do patřičných mezí a za své skutky potrestán.

3 1
možnosti
Foto

je to hodně hodně zjednodušené...chybí tam skvrny na "ukrajinské demokracii" z dříve i z posledních dnů...nicméně, ve všeobecné rovině ve většinové části za mne R^

3 1
možnosti
BT

tak tohle se mi líbí a to tak že moc

3 0
možnosti
JR

J50a44r66a 71R36a93n39k

21. 3. 2014 8:35

Pamatuji se, kdyz jsme na zapade bojkotovali vino z Jizni Afriky, Kanada definitivne se sankcemi zacala, odvolani konzulatu, zmrazeni viz a bankovnich kont a provincie Manitoba dnes ohlasila ve zpravach bojkot ruskych alkoholovych produktu...dalsi jeste mohou prijit.

0 0
možnosti
JR

J33a16r35a 65R25a93n43k

21. 3. 2014 8:37

Zapomela jsem dat velkou karmuR^

0 0
možnosti
JH

Paní Šichtařová

Co kdyby se ty Vary chtěly přidat k Německu? Také bychom je nachaly jít? A co třeba Sudety? A  Slovácko by chtělo připojení k Rakousku, už přece máme dost toho progocentryzmu a Vídeň je blíž. Pustí nás Praha?

To se přece nedá tak jednoduše říct, Každou věc je potřeba řádně posoudit. Já vím, dá se říct. A kdo to kruci posoudí? A bude to správně? A pro koho to bude výhodné?

1 0
možnosti
JH

Omlouvám se chtěl jsem napsat pragocentrizmu

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 41,96
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články