Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Z67d73e37n31a 60K83o56č55í

30. 1. 2014 20:15

Nikdy jste se na žádnou nedívala ? Ani na Nagano ?

Politika to sice je, ale vždy to politika byla a nikomu to tolik nevadilo - ať už to bylo v Kanadě, USA, Austrálii, Španělsku, Británii.........a najednou je to fuj, když je to v Rusku ?

12 4
možnosti
LB

já se teda na OH dívat budu (dokonce jsem si na to vzala i dovču),páč se na ně nebudu koukat politicky,ani ekonomicky..strašně moc se těším na biathlon a na klasické lyžování..nevím,jestli sportovci v biathlonu berou nějaké podpůrné prostředky,ale vzhledem k tomu,že v cíli padají na držku a že nikdy není jisté,kdo zvítězí,jelikož skloubit výtečnou střelbu s ještě lepším během se podaří pokaždé někomu jinému,tak moc nevěřím,že by se v zimních sportech zobalo tolik,co v těch letních...tož asi tak:-P,,a že jsou ZOH zrovna v Rusku?..no a co,když byly v komunistické Číně,tak se ani neremclo;-)

12 2
možnosti
TN

Raději si to moc neidealizujte ;-)

Dopingových látek je několik skupin. Každá "se hodí" na jiný typ sportu. Ve sportech, které jsou postaveny především na vytrvalosti, výkon výrazně ovlivňuje množství kyslíku, které dokáže krev distribuovat do svalů. Takže pak je ve hře EPO, autotransfúze a podobné záležitosti. Mezi mé nejoblíbenější sporty patří třeba cyklistika nebo běžecké lyžování. V cyklistice je to už několik let jeden průser za druhým, v lyžování možná pamatujete finskou aféru Myllyläho, Kirvesniemiho a spol. Bohužel, naučil jsem se, že v těchto sportech nelze stoprocentně věřit vůbec nikomu.

1 0
možnosti
Foto

EUPaní blogerko, začala jste v úvodu antikou...jen tak, zkuste více nastudovat, prosím! Určitě nebudete sport srovnávat se sexem, ale vaší vystudovanou ekonomikou, která od liberální až po...vůbec nefunguje v žádném státě, máte pravdu v tom že Češi[>-] jsou tuneláři za pomoci ekonomů, mohla jste dodat. Škoda. Mimochodem super sex..nevím, zdali  vy víte více než já či další odborníci. Sex EU patří k životu stejně jako jídlo a dokonce hormony později mění v těle muže a ženy vše v opačné tělesné znaky a devastuje ty co nejvíce kritizují a myslí si.... Ztráta sexu je cesta z kopce..tj. stáří...držím vám palce, jak karmicky i čtenářsky. Pochopil jsem také, že neumíte diskutovat, nevadí..a chápu i proč.;-) Mezi naučeným a přemýšlením je  určitě nepATRNÝ ROZDÍL.

4 4
možnosti
JM

Paní Šichtařová vy mi někdy připadáte, že žijete na Madagaskaru! :-/

3 3
možnosti
JT

Teď jsem si ještě vzpomenul, že jsou i mezi vrcholovými sportovci jedinci, kterým zůstalo lidství. Jedním z nich je fotbalista Didier Drogba který má roční plat 110 000 000 ročně a v rozhovoru řekl, že je mu trapné brát takový plat. Pro ty hnidopichy, kteří namítnou: " však ho nikdo nenutí ho brát" podotýkám, že významnou část mzdy využívá na výstavbu nemocnic a škol v rozvojových zemích. Ale takových lidí bohužel není moc. Díky alespoň za těch pár.

9 0
možnosti
Foto

Škoda anonyme [>-], ale dík za zprávu o Drogbovi EU, to potěší.R^

0 1
možnosti
JT

Souhlasím. Jen mám ještě jeden důvod navíc, proč nebudu olympiádu sledovat. Tím důvodem je, že se nechci dívat na spektákl, který pořádá patokracie vedená psychopatem putinem (úmyslně malé pé). Původně ušlechtilá myšlenka olympijských her, kterou Řekové vyjadřovali zdravou soutěživost a lásku ke zdravému tělu, je dnes znásilněna a zneužita.

0 2
možnosti
SH

Nedívej se. Čti si Káju Maříka.

2 2
možnosti
DM

PS: Presne v dobe trvani Olympiady courat po Sri Lance a doufam, ze tam o tech "Putinohrach" nikde neuslysim.

1 6
možnosti

I61v89o 45Ž65á19č48e10k

30. 1. 2014 20:47

Ať každý dělá, co ho baví, ale ať neshazuje ty, které baví něco jiného.

8 0
možnosti
DM

Narozdil od meho "preddiskutera" souhlasim jak s vasimi ekonomickymi blogy, tak s timto :-)

1 2
možnosti
MS

Dobrý den, Markéto.

Všechny vaše příspěvky rád čtu, zvláště s těmi z ekonomického prostředí se plně ztotožňuji, dneska si však dovolím nesouhlasit.

Nechci tu polemizovat na téma "speciálních výcviků" vrcholových sportovců nebo vrcholových umělců, protože opravdu nevidím žádný rozdíl mezi přípravou třeba rychlobruslařů nebo vrcholných "baleťáků" či jiných tanečníků nebo třeba houslových virtuózů.

To co mne na sportu baví, proč se na něj rád dívám (a na ty ZOH se budu dívat taky), je jednak jistá autenticita okamžiku, že to, až na nějaké výjimky, není žádné divadlo, ale hlavně, že je to vlastně jediná věc na světě, na které se všichni, bez rozdílu společenského zřízení, náboženského smýšlení či ekonomické situace, vlastně shodli a dobrovolně se zavázali dodržovat nějaká pravidla. V tom je úloha sportu naprosto nezastupitelná a zatím ji nedokáže nic nahradit. O tom, že existují lidé (sportovci), kteří chtějí pravidla nedodržovat nemá smysl pochybovat. Ale tak tomu je v každé oblasti lidského bytí.

Nicméně, opravdu moc děkuji za vaše příspěvky. Pořád mě baví a hned tak nepřestanou.

2 0
možnosti
Foto

"Nemám ráda profesionální sport - Proč tam budou Thajci a Malta?" Nějak nerozumím začátku a konci textu. Profesionální sport na OH je přece o dost fousů potlačen. Výrazné omezení reklamy a soutěžících z jednotlivých zemí. Nejde tam poslat 30 rakouských sjezdařů nebo německých skokanů na lyžích. Je to omezené, aby se dostalo na více zemí. Také to představuje spostu odvětví, která jsou na tom ekonomicky bídně. Zrovna u zimních sportů, ehm, běžci na lyžích si často přípravy platí ze svého, sjezdaři též. Představení nových disciplín, co člověk celé roky nevidí. A co ani sponzory moc nezajímají. Curling, short track, akrobatické lyžování, snowboarding, rychlobruslení... Nikde rozhodně nevisím nějaký přebytek peněz, naopak jde o dost zajímavé aktivity, na které se člověk s chutí podívá při příležitosti celosvětových závodů. A po většině 4 roky pak většinou neštěkne ani pes, což je u řady z nich škoda. A navíc OH přizve i extotické startující, už méně než dříve, ale pořád jsou. Třeba letos houslistka na lyžích, splněné sny a přání, proč ne? A stovky příběhů, které napíše až těch 14 dní, většinou žádný daný scénář, spousta úsměvů, emocí, zklamání. U řady sportů právě na OH ještě člověk vidí tu zábavu, já se tedy na OH vždycky těším.

19 0
možnosti
TB

Profesionální sport na OH potlačen není jenom na pár dní změní nálepku a tváří se přísně amatérsky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,49
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články