Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

...."Ale kolik lidí přitom mohly tyhle peníze uchránit před hladověním či nemocemi? "....čekal jsem, kdy toto někdo "vypustí z úst" ;-D

3 3
možnosti
KJP

Máte naprostou pravdu, ALE podstatná a pravděpodobně i převážná část Vámi zmiňovaného problému tkví v sociálním zabezpečení. My, evropa máme sociální zabezpečení (alespoň jsme si to celý život mysleli), a tak jako naši Cikáni a Romové, z nichž někteří si pořizují děti aby mohli vyžít z jejich přídavků, tak valná část 3.světa si pořizuje děti jako sociální zabezpečení na stáří. A výsledkem je populační krize, hlad, bída, neléčené nemoci. Je to sice velice hrubá paušalizace, ale je to BOHUŽEL také pravda.

0 0
možnosti
Foto

Mladý Řek soutěžící v klasických šesti disciplínách měl 2 ambice - osobní slávu doloženou vavřínovým věncem, a zvednutí reputace rodného města. Moderní Hry udělali z drtivé většiny "závodníků" státní zaměstnance co navíc nesou na bedrech slávu státu jehož pas vlastní. Na jednu stranu je to lacinější (s menším rizikem) než válečné výpravy k sousedům, na druhou stranu jsou tu případy jako irácký fotbalista Abbas Rahim Zair. Toho byv. předseda iráckého olympijského výboru, jistý Uday Hussein, nechal za neproměněnou penaltu 3 neděle mučit. O tom jak velká sranda to byla být "olympionikem" v byv. Východním bloku se toho dnes také už ví dost....

2 0
možnosti
PB

P44e39t42r 46B77r53o91ž

31. 1. 2014 13:22

Olympiáda? Ok, proč ne. S rozpočtem milon dolarů, na již stojících stadionech. Nasypat 50 miliard dolarů (= 1000 miliard korun = celý státní rozpočet Česka) do pártýdenní akce v době, kdy miliarda lidí má denně hlad, je s prominutím prasárna nejvyššího kalibru.

7 4
možnosti
KB

Tyhle žvásty o hladu mě vždy strašne dojmou.

12 4
možnosti
Foto

Nejsem žádný sportovec a z olympiád sleduji málo co. Ale určitě si nemyslím, že jsou vrcholoví sportovci zbyteční. Slouží jako vzory, idoly pro ty, co si jdou po práci zaběhat a nebo se projet na kole. To že spojí lidi, kteří jim fandí, také není k zahození. A aby sportovci takto mohli fungovat, pak mezi sebou musí soupeřit. V případě mezinárodních závodů jde i o jakousi  národní pýchu, aby se lidi nemuseli jenom stydět za svou politickou reprezentaci a jiné problémy společnosti.

Druhá věc jsou peníze, které se do toho nalívají, ale to už je o něčem jiném.

5 2
možnosti
Foto

Nejsem žádný sportovec a z olympiád sleduji málo co. Ale určitě si nemyslím, že jsou vrcholoví sportovci zbyteční. Slouží jako vzory a motivace pro ty, co si jdou po práci zaběhat a nebo se projet na kole. To že spojí lidi, kteří jim fandí, také není k zahození. A aby sportovci takto mohli fungovat, pak mezi sebou musí soupeřit. V případě mezinárodních závodů jde i o jakousi  národní pýchu, aby se lidi nemuseli jenom stydět za svou politickou reprezentaci a jiné problémy společnosti.

Druhá věc jsou peníze, které se do toho nalívají, ale to už je o něčem jiném.

0 0
možnosti
MD

máte pravdu, bylo by krásné mít možnost ty jednorázově spotřebované miliardy naimplementovat na podporu masového sportu, veřejná hřiště, cyklostezky, atd....

2 0
možnosti
JB

To je snad problém Rusů, nebo ne?

1 0
možnosti
KJP

Já a sport. Víte já na sport moc nejsem. Ještě tak ta turistika. Přitom jeden z mých nejstarších zážitků je sledování mistrovství světa v ledním hokeji v roce 1952 v rádiu. To jsem měl těsně po třetích narozeninách. Na fotbale jsem jako platící divák nebyl ani jednou. Čas od času se podívám na finále mistrovství světa, a to je všechno. V posledních desetiletích si říkávám: "Na ty milionáře se dívat nemusím". Už několik posledních olympiád jsem prakticky vypustil takže to, že se na tuto dívat nebudu, není zase až tak velkou demonstrací.

Podpora sportu ze státního rozpočtu. Chápal bych podporu sportovních aktivit dětí a mládeže, nebo i sportu pro všechny. Podpoře profesionálního sportu prostě nerozumím. Připadá mi to protismyslné. Zvlášť v současné době.

A tato olympiáda - dovedu se vcítit do sportovců kteří 4 roky dřeli, a přitom řada z nich ví, že právě toto je jejich poslední, pro další už budou příliš staří. Dobře chápu novináře. Je to jejich chlebíček a vrchol sezóny prostě vynechat nelze. Koho nechápu jsou platící diváci, a zvláště ti z naší republiky, kteří zažili rok 1968.

Podpora poslední koloniální mocnosti může být potencionálně nebezpečná. Budu jim všem - sportovcům, novinářům i divákům - držet palce, aby se vrátili živí a zdraví domů.

5 0
možnosti
FF

Jako provokace dobré, Markéto. R^ Nebo jste to snad myslela vážně...? 8-o F.F.

3 2
možnosti
VJ

Jde o přesun peněz od chudých k bohatým...no tak je to kolem všeho, od globálního oteplování, přes tyto megaprojekty, vyvolané ekonomické krize a vůbec celé ty politické kecy, kdy se před kamerami rvou do krve, ale za plentou si plácají po ramenou, jak se spolu pěkně napakovali.

Dokud se lidé nechají tupě stříhat jako ty ovce, dokud budou věřit tomu co řekne moderátorka v TV, tak se to nezlepší.

4 0
možnosti
Foto

Zdá se mi to zbytečně megalomanské, jaké budou mít využití sportoviště po OH? Vloni jsem byla v Norsku a když jsem viděla v Lillehamru zchátralou olympijskou hokejovou halu, nebylo mi z toho dobře.

7 0
možnosti
ZK

Z95d14e25n55a 36K53o29č44í

31. 1. 2014 9:54

No vidíte - a Praha chtěla být také olympijská ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,49
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články