Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LO

L38u75b73o77š 31O89t93t

5. 2. 2014 15:28

Nesouhlasím s s názorem, že sledování sportu je k ničemu. Většina sportů pá poměrně zajímavé obsazení, někdy i zajímavý scénář a dostatek emocí. Řekl bych, že víc než televizní seriály, nebo béčkové filmy. Tato televizní zábava na celém světě v jedinou chvíli stojí asi víc než olympiáda a přesto by mne nenapadlo na nikoho útočit, že je nesmyslné dívat se na Ordinaci, První republiku, Vyprávěj, či Matrix. Každý ať relaxuje u toho, co má rád.....

8 2
možnosti
Foto

Tak to mě dostalo. Toto vyjádření není k Olympijským hrám spravedlivé. Je to znevážení vrcholu všech sportovců.

 Je pravda že v některých sportech se neuváženě rozhazují peníze. Kdo z nás by však odolal dobré finanční nabídce. Jiná věc je však také, jak se s penězi dále nakládá. Je spousta sportovců kteří vydávají velké částky na charitu, nebo pomáhají v rozvoji svého sportu tím, že dotují žákovské a dorostenecké oddíly.

Sport to není jen o výkonech, je to i o výchově, solidaritě, porozumění, schopnosti pracovat za kolektiv, získávání sebevědomí a velké zodpovědnosti k ostatním.

Jen ten kdo nepochopil jeho základní význam ho může takovým způsobem zkritizovat.

Dnes vidíme absenci sportu kolem sebe. Naše mládež je toho největší příklad. Děti bojující s nadváhou u kterých rodiče řeší tento problém s dietology, místo aby je proháněli po hřištích, halách, na plovárnách a nebo je přihlásili do některého sportovního oddílu.

Je pravda, že ne všichni mají tu vytrvalost, aby dokázali překážky zvládnout. On totiž sport i bolí a dostat se na vrchol, to je pořádný záhul a odříkání. Většinou musíte počítat, že zůstanete pod ním, tedy beze všech těch financí, které v amatérském sportu chybí. Ale už ten pocit, že jsme něco dokázali, že jsme někoho svým výkonem pobavili a nezklamali svoje spoluhráče je k nezaplacení. Proto miluji sport, propaguji ho a je pro mne opravdu těžké pochopit, že jsou lidé kteří v něm vidí jen byznys a zbytečnost a nadřazují mu poslech hudby a sledování filmů. Nemám nic proti kultuře, ale žádný i ten nejnapínavěší film se nevyrovná sportovnímu klání.V

5 5
možnosti
AW

A86d90a47m 17W85i38s64e

5. 2. 2014 14:46

lepsi je si otevrit dobrou knizku, vzit si lyze ci okopat zahratku nez pasivne cumet na par spocencu jejichz vyznam je nulovy. (tak a ted me zabijte ;-D )

5 3
možnosti
Foto

;-D Taky ráda čtu, lyžuju, chodím do sauny, zajdu si na jógu, na další úžasnou hodinu tance, se psem do lesa.... Je spousta věcí, které dělám ráda a s nadšením. Ale jak říkám: já ty důvody dívat se na olympiádu mám. To, že je nemá někdo jiný, je cajk :-). Na životě a mé už tak pokleslé morálce mě to neohrožuje a jak bylo řečeno ve Vesničko má středisková: na funkci to nemá vliv ;-D.

6 1
možnosti
Foto

Proč, proč, proč...: 

Protože když peníze z olympiády nerozkradou, tak je stejně nepoužijí na kdovíjakou bohulibou činnost.

Protože sportoviště jsou sportovišti dál...

Protože ten pocit, že si ostatní státy naší CZECH REPUBLIC zapamatují jinak než ve spojení s: Kožený, Krejčíř, privatizace, Klaus a jeho ruka šmátralka, vožralej Zeman... je prostě NÁDHERNÁ.

Protože konečně mám důvod zapnout TV.

Protože vidím, že člověk vzešlý z naší domoviny může vydělat - vydřít peníze, slávu a obdiv a svým jednáním potěší spousty lidí, dá jim vzor. Protože ať už schodek státního rozpočtu bude 5, 20, 150, 150 000 bilion trilionů, při sexu na něj taky nemyslím. Protože "chléb a hry" jsou super. Nebaví mě furt pracovat. Baví mě i obcovat ;-). Každý máme nějaké důvody. Neberu nikomu důvod se dívat ani důvod se nedívat. Ale JÁÁÁÁÁ - já chci zapnout po dlouhé době televizi a nechtít se odstřelit po pěti minutách. Konečně nebudu v háji z toho, že někomu uteklo prase, že nějaký prevít okradl starou paní, že naše "inteligentní" polická garnitura (popřípadě tydýti z Brusele) zase vymyslela nějakou zhovadilost. A navíc: na ty holky a kluky se na rozdíl od jiných individuí dá koukat.

10 2
možnosti
AW

A62d51a83m 35W70i44s61e

5. 2. 2014 14:44

"Protože ten pocit, že si ostatní státy naší CZECH REPUBLIC zapamatují" ... ale houbelec. krome havla a jagra (diky nhl) o nas nikdo nevi a sablikovych muze byt klidne deset :-P

5 6
možnosti
KB

Opravdovy fanda sportu zatleska i souperi, pokud predvede kvalitni vykon a umi uznat prohru sveho tymu a odchazi spokojen tak jako tak, ikdyz treba nejasa, protoze jeho favorit prohral. Tak to ve sportu chodi.

Stejne tak ze to sportovci delaji jenom pro penize? Autrka asi nikdy nesoutezila a nechtela zjistit, jak si vede a kdo je momentalne nejlepsi na svete, v republice, ve vasem meste atd., co? 

Prachy se toci vsude, kde se to vyplati. A kdyz miliardy lidi sleduji sport, tak se do nej budou pumpovat prachy, na tom neni nic atypickeho. A ze to sport kazi? heh, to je ale blabol. Dnes a denne se ve sportu odehravaji zazracne momenty, ktere si clovek pamatuje do konce zivota. Kdo nezazil, nepochopi.

4 0
možnosti
AW

A31d61a80m 82W15i77s26e

5. 2. 2014 12:52

Uplny souhlas. Kde jsou doby Zatopku...

1 5
možnosti
PM

doby Zátopků byly v podstatě úplně stejné jako dnes, jen svět byl celkově jinde, myslíte, že Emil si běháním nevydělával na živobytí? paní napsala pojednání o odvětví, kterému nerozumí, nezajímá ji, ale dobře  poslouží k zviditelnění, doufám, že  k osvětlení domácnosti používá louče, pije vodu ze studánek a volí zelené

1 0
možnosti
MS

Znovu a po tisícíprvní... Nejste první ani poslední s tímhle názorem. Já s ním nesouhlasím, a napíšu Vám proč. Vůbec jste totiž nepochopila podstatu věci (budiž Vám útěchou, že to nepochopili ani mnozí profesionální sportovci). "Profesionální sport" totiž není "sport",to jsou dva odlišné pojmy,je to showbusiness. V tom spolu asi budeme souhlasit, že? Problém je v tom, že já na tom nevidím nic špatného zatímco Vy to považujete za jakousi patologickou odchylku od "normálního" stavu. Tak to ale přece není. Profesionální sport v dnešním slova smyslu není primárně o výkonech a nikdy být ani neměl.Je primárně o divácích a jejich zábavě jakožto prostředku pro generování zisku.Pokud je někdo zaměstnaný jako sportovec,tak ho to živí a logicky chce vydělat peníze aby měl co jíst.To je jeho hlavní cíl ať se nám bude v rozhovorech snažit namluvit cokoliv.Hráli by hokejisti hokej pokud by museli po tréninku chodit s kloboukem po ulici a žebrat o almužnu?Asi těžko.To, že je to taky baví a chtějí vyhrávat,zlepšovat se atd. - to je v pořádku,ale především se musí najíst.Jejich povoláním je bavit lidi.Stejně jako Gott zpívá aby vydělal peníze,Macháček hraje ve filmu a cirkusáci krotí tygry tak oni předvádějí sportovní výkony.A proč ne?Někdy to je opravdu zábava a rád se na to koukám.A dívat se na ně kvůli tomu skrz prsty?Proč?No a protože jim ten business dobře šlape, tak si můžou dovolit uspořádat takovou show jako jsou OH.Netřeba ovšem dodávat, že úměrně investicím očekávají taky zisk. Takže asi tak. Možná jen poznámka: nemluvím jen čistě o závodnících ale obecně o všech, kteří se do sportu rozhodli investovat, od sponzorů po Putina.

3 0
možnosti
Foto

Autorka vi co je showbiz - co podle mne kritizuje je sentimentalni hodnoceni "profesionalniho sportovce" jeho ctiteli. K tem ziskum - kdo se zivi v zabavnim odvetvi, ten pozna jestli se mu to vyplaci velmi rychle. Kdo do nej investuje (Nestle nebo Putin), tam uz je ten navrat drobet nejistejsi :-)

0 0
možnosti
VS

Chtěla jsem napsat něco podobně obsáhlého jako vedoucí příspěvěk a zareagovat na všechny ty bludy v článku, ale pak.. Vždyť to nejsem já (my), kdo je v tomto "sporu" tím "poraženým". Já totiž miluju olympiádu. Miluju sport. Miluju lidi. Běhá mi mráz po zádech z příběhů, které si nemůžu pamatovat (Lake Placid). Naprosto přesně si vybavuju věci, které se staly, když jsem byla tak malá, že nevím ani jména "nej kamarádů" (Nagano, Hašek: "Čekal jsem to mezi nohy..", "Dáša píská s námi" - při přivítání hokejistů u prezidenta). Ukápla mi slzička u závěru reklamy na Sazku: "Utíkej, Katko, utíkej!". Věřila jsem, že se stanou věci, které se nemohly stát, a staly ("Rachna kachna to to letělo"). Je to to samé, co prožívám, když se jdu podívat kamarádům na zápas v házené či florbalu. To samé, co já prožívám při sportu, při soutěžení. To, když celý stadion zatelská sportovci, který se zvedá po těžkém pádu. Aplaus pro soupěře za geniálně danou branku. Když jsem na zápase minivolejbalu a dítě nahlásí, že míč jim spadl do pole (když rozhodčí hlásí aut, či nevidí). Je to "skol", když potkáte někoho na běžkách.  "Jak hrajou"+ naděje v očích, když přijdete do sportbaru na poslední třetinu oblíbeného týmu. Prostě sport v srdciV Těším se na olympiádu, pojďme sledovat a fandit[>-]

19 1
možnosti
BM

Doufám, že si toto přečte autorka blogu a trochu se zamyslí. Moc hezky jste to napsala. Mě jen vrtá hlavou ta výše karmy :-/

6 0
možnosti
BM

No tak to je tedy síla ;-D Nejdříve jsem si myslel, že je to ironie...:-/ Neskutečné slinty 8-oRv

5 0
možnosti
PK

Já s tím článkem v mnohém souhlasím, ale ...

Peníze sport určitě kazí, ale peníze kazí i kulturu, umění apod. Stačí se podívat na na většinu hollywoodské produkce a zdrcující většinu komerčních TV stanic.

Jak už staří Římané věděli, že lidé potřebují chléb a hry, ale v tom se lidé neliší, my je potřebujeme taky.

Že když vyhraje Američan jsou ostatní naštvaní je blbost, osobně fandím třeba Bode Milerovi, nebo Aksle Lund Svinadlovi a je mi fuk, že jsou Američan nebo Nor a asi bych neměla o moc větší radost z vítězství Banka. A kdyby jela Vonnová tak neexistuje žádná lyžařka, které bych fandila víc.

A nakonec když si pustím občas na netu poslední zápas nebo sestřihy z Nagana, mám dodnes slzy v očích a husí kůži.A za to to stojí. Snad to ještě chvíli vydrží.

Osobně se na olympiádu těším, jen už je mi úplně fuk jakýkoli zahajovací ceremoniál a úspěšně vytěsňuju poznámky reportérů, kolik které sportoviště stálo peněz, jaké má moderní vymoženosti a tak dále. Jde to a mám z toho lepší pocit :-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,50
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články