Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Pěkné slohové cvičení, žel často vytváří záměry z chabě konstruovaných základů. "Pokud se díváte na dobrý film, posloucháte dobrou hudbu, odcházíte s dobrým pocitem. A dobrý pocit si užívají i všichni diváci a posluchači kolem vás. Když se díváte na vrcholový sport, vždy i po dobré soutěži odchází spokojená jen menšina." Záleží na tom, co považuje kdo za dobré a kvalitní, to není v umění jednoznačně dané. Rozhodně nelze určit jasné vítěze a poražené jako je určí výsledek bodového hodnocení či skóre ve sportu (pomineme-li hodnocení kritiků, obdržené ceny či návštěvnost). Nicméně po odchodu z kina např. z filmu typu Babovřesky odchází krom řady šťastných vítězů také jistě řada zklamaných poražených a možná je to bolí ještě více, než toho sportovního diváka ;-)

A dalo by se pokračovat....

4 2
možnosti
PV

milá paní blogerko, existují i jiné profese než třeba učitel či natěrač, tyhle profese jsou sportovci, to že je to pro vás profesionální a tímpádem se vám to nelíbí je jistě vaše věc, ale to je tak vše, nevidím nic špatného na tom, když sportovec profík dosáhne svého svatého grálu - olympiády, to že je to chléb a hry víme každý, děláte jakoby jste toho všeho nebyla součástí a distancovala se, distanocovat se sice můžete, ale součástí jste, kdyby chléb a hry nebyly, tak by lidi nadávali, že chléb a hry chtějí :-P

2 2
možnosti
Foto

Tuhle Olympiadu budu zrejme take vetsinou ignorovat. Ale souhlasim s temi ctenari co napsali ze nekdy jsou olympijske momenty co za to stoji. O Lake Placid v roce 1980 jsem neco napsal zde: http://www.oamerice.com/2014/02/v-soci-zazrak-jako-v-lake-placid-necekam.html

4 0
možnosti
PV

to je úhel pohledu, megalomanské akce se nekonaly jen v Rusku či Číně, především Amerika je na megalomanské akce přeborník :-)

3 0
možnosti
LB

A já si myslela, že je paní ekonomka. Mimochodem, když půjdu na koncert světového operního pěvce, klavírního virtuoza nebo Berlínské filharmonie, tak sice loga kolem mantinelů nebývají, ale nemyslím, že by Sir Rattle bral taktovku do ruky bez nároků na honorář.

8 1
možnosti

no mě připadá že už i ta loga se tam objevují čím dál hojněji

3 0
možnosti
JJ

Paní paní... vzpomeňte na tohle:   "Přepište dějiny!!!" ... husí kůži budu mít na věky věků... ale Vám stejně tahle citace nic neřekne... je mi Vás až líto..... [>-][>-][>-][>-][>-] ..

"A kdo neskáááče.... píše blog" ......:-P

4 6
možnosti
PS

jeden známý poté skonal na infarkt....

1 0
možnosti
LN

...ševče drž se svého kopyta.....vy snad rozumíte ekonomice.....tak se jí držte.....

6 1
možnosti

Někdo rozumí úplně všemu jako další ekonom ing.Klaus. Od oteplování až po jazz.;-)

0 1
možnosti
THV

...a filmy či muziku sledujete ? je to placené , tak aby to bylo tak nějak od srdce. je to samozřejmě váš názor a vaše rozhodnutí cokoli podobné nesledovat, leč je to ve vašem podání velmi rozporuplné.

0 1
možnosti
BK

V mnohém s autorkou souhlasím, ačkoliv asi semo tamo na něco mrknu. ;-)

Trochu najust těm pokrytcům, co si ji při svém multikultidžihádu berou jako rukojmí.

Zato z olympiády v Číně jsem z vlastního rozhodnutí neviděl ani minutu. :-)

2 0
možnosti
Foto

A jaký je v tomto rozdíl mezi Čínou a Ruskem...?

Devastace pitných zdrojů i územních celků UNESCO, hromadné trávení toulavých psů, vystěhovávání celých rodin z domovů za směšnou "náhradu" - tedy byt bez původních polností a podobně, Soči jako militaqrizovaná zóna, kam prakticky nikdo nesmí vstoupit...

1 1
možnosti

Respektuji názor autorky. Má na něj právo. Nicméně s ním nesouhlasím, stejně jako řada dalších. Domnívám se,že s tímhle pesimistickým přístupem musí mít docela smutný život. Názor,že rekordní výkony se dnes mohou dosáhnou jen přes doping nebo díky těl. postižení je opravdu perla. V této souvislosti bych uvedl třeba J.Železného, který drží a  ještě dlouho držet bude svět.rekord v hodu oštěpem-v jeho případě si asi nikdo nemyslí, že by dopoval a v porovnání s fyzickými proporcemi ostatních vždycky vypadal jak nedochůdče. A přesto házel dál. Prostě to uměl lépe! To samé Usain Bolt-na první pohled naprosto nevhodná postava pro sprintera a bez problémů by předběhl i "bobuláky" z 80. a 90. let. Dále třeba skoky na lyžích - tam pomáhá doping? Nebo třeba hokej? Nebo třeba krasobruslení? A co curling? Co berou curleři? Nebo musí mít jednu ruku delší aby vyhráli olympiádu?

Na závěr bych chtěl ještě upozornit i na logické rozpory, které v článku jsou - nejdříve píše že lidstvo vynaložilo úsilí aby na olympiádu vyslalo sportovce schopné podat "nadlidské" výkony a na druhou stranu jí vadí Thajsko a Malta-u těchto sportovců nečeká nic jiného než že se poperou o čest zúčastnit se olympiády!

Příměr k dobré hudbě a filmu, kde všichni odcházejí spokojení, narozdíl od sportu kde vždycky někdo zůstane naštvaný, je také naprosto mylný. Když pominu to, že řadu diváků potěší i výborný výkon nebo předvedená hra soupeře a zatleská s povzdechem, dneska byli holt lepší než můj favorit, tak především neznám film, skladbu, která by se skutečně líbila všem. Pulp Fiction můžu sledovat dokola, ale když to pustím mým rodičům nebo naopak dětem, tak mě budou mít za magora. Když si tchýně pouští s blaženým úsměvem dechovku, tak mě polévá studený pot atd.

A když si vzpomenu na to, jak Katka Neumannová ve svém posledním olympijském závodě našla morální sílu na závěrečný finiš a k ležící vítězné mámě přiběhla malá Lucinka tak se mi derou slzy do očí ještě dnes. A ten zážitek má asi i řada dalších.

21 4
možnosti
PD

K vaší poslední větě...kromě autorky blogu :-/

1 1
možnosti
PH

P24e15t21r 35H78a21n72á39k

5. 2. 2014 16:01

Sledovat OH je rozhodně zajímavější než sledovat ekonomické prognózy této pomatené paní a jejího parťáka Pikory v Televizních novinách na Nově - značka " více na TN.cz " ...

3 3
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,49
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články