Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Zajímavý, osobitý a trochu i pravdivý článek. Ale stejně má olympiáda něco do sebe :)

Opravdu!

5 0
možnosti
MK

Tak nám to tady 

Jaroslav Peňaška všechno omínusoval, ale sám nic nenapíše. Co argument, pane Peňaško? Ten by asi nebyl, že?

0 0
možnosti
MK

..."Obdivujeme vlastně specifickým způsobem postižené lidi. Lidi, kteří mají větší hustotu svalových vláken. Lidi, kteří mají uvolněnější klouby, než ti ostatní."

Takže sport Vám vadí. Nejlepší herci, hudebníci, režiséři, malíři jsou také tedy určitým způsobem postiženi. Mají talent jaký většina ne, mají jiné vnímání, nadání, představivost. Prostě umí. To je v pořádku?

A myslíte, že tito lidé to dělají za hrst rejže??? Tady Vám o peníze nejde? profesionální sportovec vadí, profesionální hudebník ne?

Ano, všechny peníze vynaložené na pořádání OH se asi nevrátí. Ale ono jde i o další hodnoty... hrdost, že jsme to dokázali, propagace pořádající země, prestiž, zážitek pro sportovce i diváky, apod.

A proč by neměli být na OH třeba Thajci? Každý sportovec, který splní výkonnostní limit má právo reprezentovat svou zemi. pro něj asi něco znamená jít na stadion pod svou vlajkou.

Já naopak Olympiády sleduji. Fandím našim a jsem šťastnej, když někdo dosáhne na medaili. A když na zlatou tak, i když jsem se o ni ani maličko nezasloužil, cítím hrdost a když se u stupňů vítězů hraje naše hymna jsem, i jako chlap, dost naměko. A to se naštěstí stává často... Železný, Špotáková, Knapková, Hejnová, Sáblíková, hokejisti z Nagana, Kulhavý, Neumanová, Šebrle, Valenta a další, na které si teď nevzpomenu...

4 1
možnosti
AS

každá doba má své obdivované gladiátory a své pomatený intoše... už od počátku věků.

0 1
možnosti
JM

jistě, světový houslista či dirigent je obyčejný Pepik z malého města... a dělá to zadarmo, AMATÉRSKY :-P a špičkový sport je jen o vítězství MÉHO týmu, jinak to celé nestálo za nic... :-P

souhlasím s (bezedným) kanálem na peníze, ale jinak z toho čiší pohrdání něčím, o čem toho nejspíš mnoho nevíte Rv

3 1
možnosti

Poněkud zjednodušený pohled na vrcholový sport. Když se jdete podívat na balet nebo na koncert filharmonie, tak tam vystupuje také výběr  mimořádných lidí s velkým rozsahem pohybu, který odsuzujete u sportovců. U baletu je to pohybová i hudební kultura. U krasobruslení nemůžeme odsuzovat dlouhá léta tréninku a obdivujete výsledek, který je také spojený s hudbou. Jak už tady někdo napsal - když kluci hrají fotbálek, tak se jim nedivte, že obdivují skvělé hráče kopané na trávníku. Španělský fotbalový klub má přezdívku bílý balet a ne neprávem. Znám mnoho rádoby intelektuálů, kteří odsuzují sport, ale nemají tušení o historii 3 tisíciletí tělesné kultury. Jak znělo staré latinské přísloví - Mens SANA in corpore SANO - Ve zdravém těle zdravý duch. Souhlasím v jediném, že náklady na olympijské hry jsou zbytečně vysoké a chybí pak prostředky na  určitě jiné důležitější výdaje občany státu. Pak jsou to Potěmkinovy vesnice v olympijské vesnici.8-o

3 1
možnosti
CP

Naprostý souhlas. Vrcholový sport je svinstvo a zvlášť kolektivní - fotbal, hokej. Tam tečou miliardy a horda fanoušků tomu freneticky tleská. Kdo neskáče, není Čech!

4 5
možnosti
AS

závist není pěkná vlastnost

2 1
možnosti
JA

V předchozím blogu píšete, že kdo víc souloží je chytřejší. Zkuste to.

7 1
možnosti
MB

Kdyby byl vrcholový sport amatérský tak se mi to taky bude líbit, ale je to naprostá utopie. Sport je v poslední době jen o penězích a většinu lidí zajímá víc bulvár než výsledky sportu. Myslím tím bulvár o sportu, kde se probírá soukromí sportovců.

1 0
možnosti
MH

Máte naprostou pravdu R^ a v poslední větě jste vystihla možná hlavní důvod většiny (všech?) bohulibých, veřejně prospěšných, idealizovaných činností "pro lidi". Jen bych doplnil jediné, co je důvodem nepochopení většiny níže diskutujícich sportovně zapálených, i vašeho odstupu od tohoto zapálení: a to je archaická, v genech zakódovaná soudržnost a unifikovanost "s tlupou a jejím vůdcem/reprezentantem/symbolem". Tu, podle mého, asi nevědomě sdílí naprostá většina sportovních fandů, zatímco lidem, kterým tyto geny/dispozice "chybí" taková iracionální zanícenost přijde nepochopitelná či směšná. Za úvahu nejen ekonomům jako jste vy stojí otázka jak podobná "tlupová" soudržnost, kooperace i slepota stojí v základu úspechu i firem a společností, polit.stran a jiných spolků, církví, mafií či odborných obcí a komor - právníků,farmaceutů, bankéřů, umělců nebo myslivců....

2 4
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články