Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

...teda jak jsem ostychavy a politicky ignorantni, tak bych snad ani tu viagru nepotreboval,

u kazdho blogu od te pani me totiz napada jen jedine, je to zenska k zulibani, ci jak se sexu rika v cesku...

0 0
možnosti

J37a38n 67S83t61i37f14t29e90r

27. 1. 2014 21:51

Nesmí se zapomenout důležitá věc. Ekonomické forum v Davosu je pouze forum diskusní. Nepřijímají se žádné resoluce, nedochází se k žádným výsledkům  a příští rok se naprosto nekontroluje, zda diskuse něco přinesly. Prostě se hodí jiné tema a jede se dál. Je to v podstatě setkání politických a hospodářských veličin, kde se domluví různé věci, o kterých se nepíše, hlavně obchody a možná i politka. JInak je to fantastická atmosféra a slouží hlavně k ohlupování nás obyčejných občanů.

1 0
možnosti

I když paní Š. moc nemusím, tak její dnešní povídání je to z lepších. Ale chybí od ní jako "odbornice" návrhy co s tím. Nebo alespoň názor, že jdeme rychle do kytek, protože se s tím při kvalitě a výhledu evropské populace nic nedá dělat. Nebo jen snížit si gáže, zrušit důchody, čili utáhnout si opasky víc než zamýšel Klaus (zvaný náčelník Utahů).

Dost u nás převažuje názor, že "pravicovější medecína" by z Evropy vytřískala podstatně vyšší výkon (věda a technika, nemyslím rychlost házení lopatou - i když ani to nepodceňuji). No, nevím, jestli ten vojenský přístup - když voják nemůže tak ještě může, je spasitelný. Nebo jestli se výroba v  Asii prodraží včetně ekologie, tak jestli by Evropa byla schopna znovu více vyrábět.

2 1
možnosti

P70a90v15e16l 97K39u65r78a51l

24. 1. 2014 16:59

to co s tím se vám ani nikomu jinému nebude líbit

Politici (zejména Evropští a Američní... více méně je fuk jestli nalevo nebo napravo jak se označují) udělali z ekonomiky feťáka v době jeho vrcholného výkonu...

Tehdy to tak moc nevadilo... byl růst 3 procenta. expanze, dá se říct i pokrok v novém zboží a odvětvích... (mobilní IT...) ale politikům to bylo málo... pomocí investic růst nafoukli místy až na 6 procent... jenomže- tyhle investice nikdy nepřinesli zpátky ani pětník... nezvládaj vydělávat ani na vlastní fungování natož na to aby splácely dluhy z kterých byly realizovány.

Kámen úrazu je že povětšinou už místo odepsání a prohlášení za selhání /který politik kdy přizná že všechno co chtěl dělat zcela selhalo a že je katastrofálně neschopný?/ a nevydání už ani koruny na udřování těchto zbytečností v chodu se feťákovi dávají další a další dávky drogy - půjčky, investice- jenom aby se nějak udržel v chodu... kámen úrazu je že každý den je na stejný efekt třeba větší a větší dávka... a dávkování začímá přerůstat naše možnosti.

U Euroamerické ekonomiky je léčba jediná... a je neuvěřitelně bolestivá pro všechny součásti těla... a to je kompletní detoxifikace organismu- to jest zcela přestat do ekonomiky lít půjčky a investice.

Je třeba udělat to co bohužel politici neudělali před 10-15 lety v době růstu- začít restriktivní finační politiku a splácet dluhy. (V době růstu je benefit tohoto opatření to že je růst bržděn a tak rychle se nevyčerpá)... bohužel teď je třeba detox bez ohledu na okolní stav.

3 0
možnosti

I81v49o 23H79u60b48á84l86e23k

24. 1. 2014 16:22

když se podíváte na wall street a zjistíte, že všeho všudy pouhých 16% akcií patří firmám, které něco vyrábějí, tak vás nějaký davos nemůže překvapit...

2 0
možnosti
Foto

M97a10r47t93i55n 81Š14i33k

24. 1. 2014 15:30

Nemyslím si, že by v Davosu média nebyla, kdyby tam politici nebyli a byli by tam jen ekonomové. Možná padá Davos na nos, ale žijeme přece v době, kdy už měly dávno padat na nos státy jako Španělsko, Portugalsko a také třeba Itálie. Podle informací z tohoto týdne se situace Španělska a Portugalska pokud ne zrovna zlepšila, tak určitě stabilizovala. Itálie přes všechny problémy zatím na zhroucení nevypadá. Samozřejmě Řecko. Už jsme přece všichni měli dávno být jako oni. Říkali nám to víc než přesvědčivě. Věrozvěstové tomu dokonce i věřili. Neříkám, že Evropa je světa ráj. Ale pokud platí, že v ní až třetina prodaných potravin končí v popelnicích, tak zde zřejmě prostor na skromnější životní styl najdeme. A ten nám tu "udělají" přes inflaci. Už začali a budou pokračovat.

0 0
možnosti

P86a52v10e74l 40K48u39r66a75l

24. 1. 2014 17:03

V první řadě by se mělo omezit plýtvání tím že se přestanou dotovat zbytečná třetina zemědělců a vůbec nespotřebujeme energii a suroviny na to aby se 1/3 vyhozených potravin vypěstovala.

inflace naši situaci jenom zhoršuje.- ti zemědělci dostanou dotace a budou vyrábět... jenom peníze z evropy utečou protože na tu zbytečnou a neprodejnou výrobu se spotřebuje ropa a plyn.

to že ty potraviny skončí v koši je pořád menší plýtvání než je vézt do Afriky... to by stálo ještě víc energie a surovin a Afričani stejně nemají nic cenného čím zaplatit aby to vynahradilo výrobní náklady a transport.

to co popisujete je další katastrofální symbol plýtvání na kterém proděláváme ne proto že vyhazujeme výrobky... ale především proto že je zbytečně vyrábíme (a to pžedevším kvůli lobby zemědlců a snaze politiků udržet regulérní "Hladovou zeď" umělé zaměstnanosti.)

0 0
možnosti
Foto

Pokud berete v úvahu HDP a zároveň produktivitu práce, tak se pohybujete na makroúrovni a nikdy do takové debaty nelze logicky začlenit produktivitu či výdělky v konkrétní fabrice,

0 0
možnosti
Foto

Mě to spíš připadá, že se tam domlouvají loupežníci (politici) a  jejich spřátelené firmy, jak co nejvíc lidi oloupit a tyto peníze pak přelít legálně do těch správných kapes. O nic jiného tam nejde.

4 0
možnosti

A66d77a35m 50R16y19c74h50l93ý

24. 1. 2014 12:54

karma

souhlasím s vámi v tom, že se neřeší příčina, nýbrž důsledky.R^R^R^ jaká je ale příčina a jak ji řešit ???

0 0
možnosti

Příčina jsou 2. 1) Vládnoucí socialismy různého typu v západní společnosti, 2) organizace finančního systému stojícího na FIAT penězích. Oboje nelze změnit bez katastrofických důsledků na naši civilizaci.

0 0
možnosti

Budu reagovat na to, co sice není hlavním tématem, ale použila jste to na začátku i na konci blogu.

"Chytrý" politik, neznamená v žádném případě totéž jako politik "prospěšný" svým voličům, či svojí zemi.

1 0
možnosti

souhlasím s vámi. Akorát se příště zbytečně nerozepisujte tak obsáhle.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články