Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Ano, datové schránky a počítače. Lidé často neumí pracovat s počítači a když po delší době konečně najdou něco, co jim jako správně připadá, tak to použijí. Viz má zkušenost: http://pavelpokorny.blog.idnes.cz/c/112311/Jak-me-datove-schranky-dostaly-do-soudniho-rizeni.html

Je potřeba podat stížnost na úředníka a požadavek na úhradu majetkové (práce účetního) a nemajetkové (nervy). A co třeba zveřejnit jméno toho hlupáka úředníka? Jde tady o osobní údaje chráněné zákonem? Obávám se, že hloupost někoho je u nás osobní údaj.

3 0
možnosti
MD

Přestalo mě bavit vážit slova, aby byla dost diplomatická. Aby se z nich zaměstnavatel neopupínkoval.;-D

Hezky napsané. Nejsem si jistý, jestli chápu účel toho článku.  Upozornění na nízké pracovní nasazení státních úředníků? Na megalomanství politiků? Na ojebávání malých podnikatelů? Hezky napsané, ale nic nového.

1 1
možnosti
TK

Splést se může každý. Ano v tomto případě to bylo nepříjemné. Ovšem dotyčná úřednice za to zřejmě nemohla. Ano, měla se za úřad omluvit a možná i omluvila, to se z příběhu "jedna paní povídala " nedovíme.

Jak stoupá sobeckost a bezohlednost mezi lidmi, tak nám dělá nějak problém si uvědomit, že "ti na druhé straně" jsou taky lidé. Ségra pracuje na xxx úřadě. Uštvaná vystresovaná dělá práci za tři lidi, reálně má zakázané OČR na děti i nemoc. Měsíčně spoustu hodin neplacených přesčasů, mají příkazem si jít odpíchnout odchod a pak se vrátit a pokračovat v práci. Mění se jim legislativa, ale školení ani výklad nedostanou, tak si volají navzájem a řeší to za pochodu. Do toho jim co půl roku chodí audit, jestli mají dost práce.

Mně třeba přišla od firmy s kterou nic nemám faktura na 160 000 Kč. Mám o tom taky napsat blog?

4 7
možnosti
RP

Blog klidně napsat můžete. Vaší sestře bych doporučil trošku asertivity. Však ono by se nic nestalo, kdyby odmítla dodržovat nezákonné příkazy. Proškrtala by se část zbytečné práce a jelo by se dál :-)

4 2
možnosti
AV

Tohle je přece úplně stejný problém jako v případě Kanceláře pojistitelů, která má spoustu chyb v databázi a mnoho nedlužícím posílá výzvu k zaplacení, když to nedokážete dokázat svůj nedluh a nechcete platit skončíte u exekutora. Nikdo se vám za neomluví. To je stát, který nikdy nenesl za nic zodpovědnost.

9 0
možnosti
HR

To není jen ve vládě,já jsem měla podobný zážitek s leasingem.Když zbývalo doplatit zústatek,tak mi poslali dopis,že dlužím 130 000 Kč.Telefonátů do Prahy bylo asi šest,nikdo mi nedokázal nic říct,až jedna slečna se podívala pořádně do počítače a zjistila,že nic nedlužím.Nikoho nenapadlo zvednout telefon a omluvit se.

6 0
možnosti
JF

J28a46n 60F86r72o59l87í25k

15. 1. 2014 16:39

Pokud jsem si jistý pak já nikdy nikam netelefonuji ani nepíšu dopisy, ale pošlu zdarma mail a ten si uložím do pošty odeslané. Jako důkaz u soudu to stačí. Telefonát je naopak neprůkazný a nic neřeší. Když jde do tuhého tak dopis s doručenkou.

0 0
možnosti
OH

Báječné a dramatické slohové cvičení na téma - moje daňové přiznání.

Být firmou, tak to řeším. Klidně podám i trestní oznámení pro pomluvu, klidně i pro nervové zhroucení odpovědných zaměstnanců. Proč (dle Vás) má mít právo na ochranu osobnosti (vč. té právnické - firmy) má mít jen politik?

Obávám se, že jste příliš opojena úspěchem svých předchozích, ryze čistých, věcných a analytických blogů a již nějakou dobu plodíte i blogy se slohovými cvičeními tepajícími co se Vám osobně nelíbí, nebo kde máte pochybnosti o možném pochybení.

Ale to už je pouze má fabulace na základě Vašich posledních blogů.

Vašim věcným blogům jsem fandil a karmoval je, leč v poslední době je to nějaké slabší. Jako byste šla Okamuří cestou, všemu rozumí a mluvím do všeho.

5 11
možnosti
MN

Nemachrujte tady s laciným "podám na něj žalobu pro ochranu osobnosti" - máte vůbec ponětí, co taková žaloba stojí? Nemáte! Podle ObčZ. platného do konce roku 2013 stála JAKAKOLIV žaloba na ochranu osobnosti 25.000 Kč +  náklady advokáta - a pochopitelně s naprosto nejistým výsledkem, či lépe řečeno, možná tak 2 z 10 žalob uspěli - jenže než nabyly právní moci, tak se proti nic dotyčný odvolal - přeci jen ho to nic nestálo - (a v případě Prahy), městský či vrchni soud na to měl další min. rok a půl, aby nějak rozhodl. A během té doby daná (žalovaná) společnost čirou náhodou zkrachovala, vstoupila do insolvence apod.. takže z nich nikdo nic nedostal..

takové silácké řeči si dovolují jenom TI, kteří V ZIVOTE NEPODNIKALI a hlavně" - SE NIKDY NESOUDILI!  ;-€

14 0
možnosti
MT

Problem je, ze vlada, statni zamestnanci a byrokrati, úředníi a jim podobni nemaji zadnou zodpovednost za napachane skody zfušovanou prací. Dale bych upresnil ze "státní úředník od 23. prosince nepracuje" ze nejenom od 23. prosince, ale on poradne  nepracuje 7 hodin kterykoliv den. A protoze i to je vycerpavajici, tak si musi udelat pauzu v utery a ve ctvrtek...

18 1
možnosti

zákon přeci zná pojem nemajetková újma, všechno jde řešit, pokud se chce, jenže ono se nechce...  stěžovat si je přecijen o tolik snazší

0 3
možnosti
RK

To jistě. Ona se dobře vymáhá újma po někom, kdo sedí v kriminále:-)

0 0
možnosti
VM

Máme takové politiky, a tedy i takové úředníky, jaké jsme si zvolili. Lidé by si měli už konečně uvědomit, že všichni, žijící ze státních peněz, si z nás budou dělat srandu do té doby, dokud nebudou mít zákonem danou osobní, hmotnou a trestní odpovědnost a nebudou přiznávat majetek. Do té doby budeme my poplatníci jenom jejich dojnými kravami.

14 1
možnosti
JH

uredniky na financaku si nevolite a ani nijak z voleb nejsou ovlivneni. Nekteri(e) pracovnici(e) tam jsou od dob komousu ;-)

5 1
možnosti
PU

Tak za prvé - daně platí jenom blbec.

Za druhé - omyly, za které úředníci nenesou žádnou odpovědnost, jsou běžné.

Za třetí - nějak mi to nesedí: tak mají přeplatek 110, nebo 60 tisíc?

1 12
možnosti
TB

T60o14m71á78š 41B49í87l37ý

10. 1. 2014 12:50

Asi máte pravdu, v Německu jsou tedy samí blbci, kteří platí daně a proto se dá,

třeba na jejich dálnicích za poloviční cenu, jezdit více než dvěstěkilometrovou rychlostí8-o

5 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,74
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články