Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je vášně v boji proti státu! Škoda, že jste nežila za komančů, Vy byste je svrhla natotata. Ani byste k tomu nepotřebovala Havla... Viďte, slepičí p..elko?

0 3
možnosti
Foto

nepříjemná chyba ze strany úřadu, ale nakonec stačil jeden telefonát a vše se objasnilo... možná by to chtělo méně ty věci prožívat... a divit se, že mezi 23.12. a 1.1. byl problém se dovolat na FÚ mi přijde asi tak stejně divné, jako když se někdo diví, že je v noci tma... život není jenom o práci a chybu může udělat každý... důležité je jak na ní bylo reagováno...

1 0
možnosti

Problém je tom zmiňovaném penále.

Úředníček odeslal zprávu o nedoplatku tak, že nebylo možné na tu zprávu reagovat jinak, než zaplacením, aby penále nebylo přičítáno k dlužné částce.

A právě ten timing pokládám za největší prasárnu (přítomní prominou).

3 0
možnosti

Stát už komplexně své vlastní daně nezvládá. Nemá kapacity, aby to vůbec spočítali. Některé typy firem, raději než se snažit vybírat přemrštěné daně, zavřel úplně (distrib. benzinu, likérky,..). Zkrátka komunizmus, který se střídavě nazývá "pravicí" a "konzervatizmem" - ani v tom si není jistý.

2 0
možnosti

Já bych z toho nedělal žádnou kovbojku.. 80% soukromého byznysu od 23.12 nepracuje a to , že mi čas od času přijde upominka , že mám zaplatit již zaplacenou fakturu...to se občas také stane...

Spíše se mi příčí něco jiného. A to sice , že pokud má občan (firma) dluh vůči státu , stát po něm vystartuje a občan či firma platí penále....obráceně to již neplatí...

3 0
možnosti

Zodpovědnost některých úředníků bohužel = 0. Rv

Zvorají co chtějí, náprava bídná, důsledky žádné.

Kéž by těch špatných bylo jen pár a čest mnoha dobrým, spolehlivým.

2 0
možnosti

Trefovat se do úředníka nějakým srdceryvným příběhem podobným tomu o zkažených vánocích, o chybě v systému, o nedostatku empatie.... to se zdá být již dlouhou dobu taková módní vlna. Spousta lidí se přidá, zanadává si, přihřeje se se svým "živíme je ze svých daní"... Je to více sexy, než se podělit o pozitivní zkušenost s příjemným a efektivním jednáním nebo se zamyslet nad tím, že jsme všichni jenom lidi. Pohoršení může vzbudit i světě div se, vánoční dovolená úředníka a nic na tom nemění fakt, že v tomto čase je to celkem normální obecný jev, a v práci tráví čas mezi svátky jen minimum zaměstnanců napříč společností. 

Stejným způsobem lze psát romány o zdravotnickém personálu, o nedostatku podpory domácích porodů ze strany lékařů, o policistech, kteří si dovolili někoho zastavit a něco po něm chtít. Možná ani hasiči vždycky nehasí s radostným nadšením... Je to vždycky do určité míry stejný povrchní příběh o "znepokojivém" jevu.

Nějak ale postrádám témata jdoucí k podstatě věci, např. proč je řada systémů ve státní správě zcela nebo částečně nefunkčních, proč je komplikované, nepohodlné a zdlouhavé tyto systémy používat, proč jsou v nich chyby, proč se pořád dokola mění a komplikuje administrativa, proč je daňový řád sestavený tak, aby bylo co možná nejkomplikovanější daně vybrat... To jsou témata, která bych čekal od VIP blogerky, jejíž názorů, postřehů a analýz si obvykle velmi vážím a asi bych s ohledem na obsah přežil i lehce afektovaný styl "Lumpa, co neplatil daně" Nějak totiž tuším, že úředník sedící za přepážkou na konci celého toho řetězu příčin a následků za to za všechno tak úplně nemůže i když se provinil strašnou věcí - 23.12 večer už dávno nepracuje.

0 4
možnosti
Foto

vás sice běžně moc nemusím...zde nezbývá nežnuznat, že dobré;-)R^

2 0
možnosti

vypleskávám oči, tohle je fakt zvláštní výraz asi stejně jako celý článek, milá paní vyplesknutá píšete o ničem, zkuste něco jiného

1 2
možnosti

Takže vy jste nepochopil o co šlo ? Tak vám to trochu objasním. Šichtařová píše o tom, že státně úřednická rasa začíná být trochu oddělená od řekněme ostatních pracujících. Pozice se začíná přesouvat na druhou stranu. Pánem situace je úředník a občan je zoufalec žmoulající čepici v ruce / to s čepicí jsem napsal pro vás, když se vám zajímavé obraty líbí/.  

Ještě úplně jednoduše :  Hrůzostrašně roste moc úředníků nad lidmi.

5 0
možnosti

J98a46n 25N35o16v13á42k

13. 1. 2014 17:19

Víte, já si myslel, že v této zemi si budou lidé tak nějak hlídat, kdo platí a kdo ne.

No, zkuste ale říci, že naši hrdinové Tomáš Berdych a Radek Štěpánek u nás neplatí daně a zmizeli do daňového ráje MonteCarlo - přesto hrají s českou vlajkou na hrudi a ještě jsou schopni vykládat, jak jsou na to hrdí... A když se jim zadaří, tak jim vyplácíme odměny. Paráda.

... Najde se neuvěřitelné množství lidí, kteří je budou obhajovat. Prostě co se týká daní, tak jde spíš o to, jak to lidé cítí přes emoce, nikoli o logiku věci. Kdo podniká je darebák a plať, nejlépe vše co máš. ... Kdo je náš hrdina, toho stát odíral a je dobře, že už neplatí. .. Prostě logika.

3 1
možnosti

Hlavně že "ten úředník" sedí mimo pracovní dobu v práci a řeší ty, co si nevyměnili včas řidičák, předtím občanku a sedí za "šaltrem" pro ty, co by nestihli včas zaplatit daně. Hlavně že "ten" úředník dřepí o víkendech v práci a řeší padající systémy odborných firem, které za milióny odvedly šlendrián. Hlavně že "ten" úředník ve stresu a často mimo pracovní dobu převádí zpět do manuálního starého systému sociální dávky,když systém za takořka miliardu ze dne na den soudní opatření zastaví. Hlavně že "ten" úšedník řeší problémy se stále novými účetními programy a to opět ve svém "volném" čase. Ještě že toho vola úředníka máme! Na koho potom házet vlastní občanskou lenost /řidičáky, občanky, daňové přiznání na poslední den a spol./, ne ojedinělou zoufalou neodbornost politicky jmenovaných šéfů a výsledky systémů dodaných (zpravidla bez výběrového řízení) soukromými odbornými firmami. Šéf v podniku vždy vlastní omyl svde na "hloupu sekretářku", lékař na "sestřičku" a občan na úředníka.....

4 8
možnosti

Když ten úředník dělá tak blbou práci, tak má dát výpověď a najít si lepší.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS