Diskuse

Bude líp?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:-)! Bezva článek k zamyšlení a zajímavá paralela.

Děkuji za info skryté inflace v akciích.

R^

0 0
možnosti

Čím to, že předpovědi většinou nevychází?

0 0
možnosti

Skákat do minulých dob nemá cenu. Mění se totiž demografická struktura obyvatelstva. K tomu se zpomaluje technický pokrok, žádné převratné vynálezy, které by pohnuly světem, těžko očekávat. Takže jedinou možností je přesvědčit obyvatelstvo vyspělého světa, aby utrácelo. Auto vyhodit po čtyřech letech. Prostě rychle měnit výrobky, aby se průmysl točil a zaměstnával. Už Marx před lety předpověděl, že až svět dosáhne stavu, že produkce převýší poptávku, bude problém. Takže je to na ekonomech a vládách, aby změnili princip fungování světa.

1 0
možnosti

Cože se děje s technickým pokrokem? Pane Šimko, vy snad žijete na jiné planetě. Stačí si jen uvědomit, jak dlouho trvalo od vynálezu parního stroje jeho rozšíření a jak dlouho byl následně využíván a v kontextu toho se podívat na technologie využívané např. jen před 20-ti lety, které už dnes zastaraly naprosto absolutně, protože je technický pokrok v poměru k dřívějšímu tempu poslal do zapomnění až bleskově rychle.

0 0
možnosti

Jak jen jste do takového světa, kde nás (podle Vás) nečeká nic dobréno, mohla přivést dítě? To mi teda hlava nebere. Nebo něco jiného hlásáte (ježto je to mediálně zajímavé) a něco jiného si skutečně myslíte???

0 0
možnosti

Díky za článek paní Šichtařová

 Každopádně výsledek těchto machinací bude nějaký veliký kolaps a  nějaké jiné peníze. Ty budeme  na platební kartu od státu dostávat všichni / protože už nebude co dělat / a pak pro zjednodušení budou na čipu pod kůží. S pozdravem vstříc novým zítřkům.

Můžeme s tím nesouhlasit, polemizovat, nadávat ale to je asi tak všechno.

1 0
možnosti

Shrnuji si to:

1) majitelé českých státních dluhopisů pocítí inflaci, OK?

2) nemovitost či cokoliv, třeba i zlato je lepší investice, než mít peníze. OK?

3) do akcií neinvestovat, jsou předražené... OK?

Závěr: Kdo chce mít klidné spaní, tak nejlepší je nic nemít a žít z dávek... Určitě déle, než ten, kdo něco má a nervuje se.

0 0
možnosti

Článek obsahuje dvě základní věci - analýzu a prognózu. Pokud jde o analýzu, v té je autorka asi hodně přesná a zasvěcená. Pokud jde o prognózu "ale jo, bude líp", tak si vzpomínám na skvělý film s Peterem Sellersem Byl jsem při tom, kde se mentálně zaostalý, milý zahradník málem stane prezidentem USA díky svým optimistickým, zažitým prognózám odpozorovaným z přírody typu "po zimě přichází vždy jaro". A právě to by nás mělo znejistět. Po zimě už totiž v dnešní době nepřichází jaro nebo po podzimu zima. Jak tak sledujeme počasí, podzim se může klidně protáhnout i přes celou zimu, pak přijde neočekávaně místo jara přímo dlouhé, úmorné léto, které všechno spálí, a celý rok za rokem jsou plné záludných neočekávaností. Všechno je dnes prostě vyšinuté a extrémní. Nejen počasí. I ekonomické logiky. I proto bych se možná připravil na co nejrychlejší, pokorné a smířlivé vstřebávání myšlenky "líp už bylo". :-)

4 0
možnosti

J43i71ř21í 48R86o39d

7. 1. 2014 10:51

O tom, že by mělo být lépe, zejména v době, kdy budeme mít Euro, tam nepadlo ani slovo :-)

0 0
možnosti
Foto

Hezký článek, karma. :-) Ale - "Tudíž ceny nemohou růst." To asi žiji v jiné zemi já nebo Vy. [>-]EURv

0 2
možnosti

Není řeč o Česku, ale o Eurozóně.

1 0
možnosti

J44a74n 48G41o41e48t37z

5. 1. 2014 15:38

S jistou nadsázkou: Buď vyhrát jackpot ve Sportce nebo udělat nějaký tunel, pak koupit ostrov a odstěhovat se tam a zařídit se co nejvíce soběstačně. Pak by člověku v klidu byla situace v ČR naprosto ukradená. Bohužel je to utopie.

1 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,57
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články