Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

USA jsou hezký příklad, jak "spravedlnost" funguje v praxi.

0 0
možnosti
Foto

Tak ona ta "americká" varování jsou proti případné žalobě. Jistý herec, je to už nějakou dobu" se opil či zfetoval tak, že ve sporťáku evropské výroby narazil do zdi a velmi zle se zranil, málem na "ex".

Nicméně, jakmile se zotavil, zažaloval prodejce vozu, že nebyl řádně varován, že to auto je tak rychlé a vysoudil asi 1M USD, tedy podle současného korzu asi 20M CZK.

1 0
možnosti
OF

Anotácia:

Pracovná zdravotná služba poskytuje zamestnávateľovi odborné služby pri zabezpečovaní ochrany zdravia zamestnancov pri práci. Pracovnú zdravotnú službu je povinný na svoje náklady zabezpečiť zamestnávateľ pre všetkých zamestnancov. Náklady, ktoré vznikli v súvislosti s posudzovaním zdravotnej spôsobilosti na prácu, uhrádza v plnom rozsahu zamestnávateľ. Frekvencia lekárskych preventívnych prehliadok vo vzťahu k práci závisí od kategorizácie prác.

Zdravotný dohľad nad pracovným prostredím a nad zdravím zamestnancov v súvislosti s prácou Pracovná zdravotná služba poskytuje zamestnávateľovi odborné služby pri zabezpečovaní ochrany zdravia zamestnancov pri práci. Zabezpečuje primárnu starostlivosť o zdravie zamestnancov na pracovisku, pričom jej hlavným cieľom je prevencia chorôb z povolania a pracovných úrazov a udržanie pracovnej a funkčnej spôsobilosti zamestnancov v priebehu ich zamestnania, t. j. ich práceschopnosti. Je odborným poradcom zamestnávateľa pri tvorbe zdravého pracovného prostredia v záujme dosiahnutia čo najlepšieho stavu zdravia zamestnancov.

1 0
možnosti
OF

Kdyby preventivní prohlídky za něco stály, tak rušit tuto službu i pro nízkorizikové zaměstnance by byl nesmysl....  i ten dlaždič má nárok na kvlitní preventivní

prohlídku. Pokuď náplní preventivní prohlídky je vyšetření zraku optotypem, orientační vyšetření sluchu, změření tlaku.... tak je to zbytečené i pro vysoce riziková povolání.  Nevím, nejsem praktik. Ale vím, že náplň preventivní prohlídky

dle zdravotního řadu u nás byla / nebo stále je ?/ vskutku na úrovni medicíny 50.let

20.století.

1 0
možnosti
SB

Víte, paní autorko, v mnoha případech nejde jen o svobodu jedince. Může jít například také o upozornění, že jste na něco zapomněla. Jako když zapomenete uložit na počítač práci, kterou jste tam udělala, a chcete příslušný program nebo celý přístroj zavřít. Počítač se Vás zeptá, zda to má uložit, či zda se má zavřít bez uložení.

Ale nic se nemá přehánět a s tím autem máte pravdu. Na pár metrů do garáže je to opravdu zbytečné. Bylo by dobré to naprogramovat tak, aby třeba auto zastavilo až po pěti stovkách metrů ujetých bez připoutání a aby i to bylo až po určitém upozornění (aby auto nezastavilo třeba na přejezdu). Konec konců to přísné zablokování z důvodu bezpečnosti může být i kontraproduktivní právě z důvodu té bezpečnosti: V určitém hypotetickém případě by se mohlo stát, že člověk by musel rychle odjet před naprosto bezprostředně hrozícím nebezpečím a těch pět vteřin, než by se připoutal, by mohlo znamenat rozhodující časovou ztrátu.

1 0
možnosti
MT

"...aby třeba auto zastavilo až po pěti stovkách metrů ujetých bez připoutáni..." by mohlo byt za urciktych okolnosti nebezpecne. Moje auto po rozjezdu asi 50 m zacne pipat tak protivne, ze si to clovek musi zapnout i kdyby nechtel. Myslim ze to uplne staci.

2 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 43,07
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články