Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AF

Dobře a srozumitelně napsané. Bohužel, pro mnoho občanů pozdě - myslím ty, kteří naletěli na třetí důchodový pilíř ( přesto, že do něj mnoho strůjců nevstoupilo), ty, kteří bezmyšlenkovitě naletěli na Kalouskovy dluhopisy. Svěřit tomuto státu peníze může jen bláhovec.

3 3
možnosti
JF

J94a33n 18F49r13o95l59í90k

13. 10. 2013 17:04

No třeba v Japonsku financují občané svůj stát dluhopisy zcela běžně a deficit rozpočtu Japonska monohonásobně překračuje ten náš. V druhém důchodovém pilíři je cirka 2,5 mil. našich občanů. Je obdobně rizikový jako ten třetí. Jen Haškovcům ten druhý nevadí, ale třetí ano.;-D

2 0
možnosti
Foto

Who is John Galt?

0 0
možnosti
MT
Foto

Stejně by se dal napsat blog strašící chřipkou. Lidstvo už taky párkrát zažilo její pandemii s krutou statistikou a přes to blahovolně nebezpečí podceňuje. Taky se tvrdí, že proti nebezpečným virům existují očkovací séra a že situaci zvládneme. Problémem současného civilizovaného světa je absence vlastenectví, tolerance k lumpárnám všeho druhu a úrověň sociální politiky, na kterou nestačí finance.

7 1
možnosti
PN

P49e22t97r 89N27o77v87á62k

11. 10. 2013 8:41

Píšete mi z duše. Akorát já to neumím takhle hezky podat. R^

6 0
možnosti
LS

Zdravim Marketo,

 teda musim rict ,ze na zenskou  ti to vyjimecne pali ;-)... navic moc hezkou zenskou ;-). No a k clanku .Ja osobne si myslim ,ze se nestane vubec nic . Republikani  citi ,ze  ztraceji pudu pod nohama  ( uz dlouhodobe  )  a ve snaze  to nejak kompenzovat , delaji jen neskodne bu bu bu. Tech par frajeru co to blokuje dostane malinko  pres usta ( obrazne receno ) a bude klid . Oni ( ti co fakticky ridi ameriku a nasledkem toho I cely svet ) nedopusti nejake kotrmelce v ekonomice atd. Mozna to chvili potrva ,ale driv nebo pozdeji  bude vse ve starych kolejich .

 Ps: a kdybych se nahodou preci jen mylil ,tak nas ceka nejspis  dost pochmurna budoucnost ,ale to je asi kazdemu jasne co se stane pokud by se USA polozilo . Nasledne na to Evropa a hned pote Cina ,Indie a vice mene cela Asie  ( ktera je zivotne zavisla na prosperujici zapadni civilizaci )  ,Jizni amerika I ta zaostala Afrika .

1 6
možnosti
Foto

O tom, co se stane, rozhodují finanční magnáti, o kterých se nemluví. Těm patří svět a je celkem jedno, jestli se jim peníze přesunou z kapsy umístěné třeba v USA, na Řecku, nebo Portugalsku do kapsy v Číně, nebo Saudské Arabii, pořád zůstávají v jedněch kalhotách planety Země. Tihle nemají absolutně žádný zájem na nějaké globální krizi. Ti potřebují mít svět lačnící po spotřebě a nadbytku. Na lidstvu žeroucím kořínky a žížaly by nic nevydělali.

9 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články