Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak tedy bacha na spekulanty a na nenasytné banky!! A nebo ne??

Můj oblíbenec Jan Werich taky vyprávěl, jak je učil na gymnáziu jeden profesor: nejkratší cesta, jak přejít silnici, je spustit kolmici.

A když spouštím kolmici, tak mi jednoznačně vychází rozhádaní zákonodárci v USA. A je mi divné, že ponechání státních zaměstnanců doma, zavírání různých institucí a finanční provizoria probíhá relativně v poklidu. A co kdyby to bylo záměrně? Co když je úmyslem snížit hodnotu dolaru? Co když to má Amíkům pomoct při vypořádávání s Čínou? A co kdyby to mělo mít dopad i na EUR?

Možností je v podstatě dle libosti, ale jednoznačné je jedno: hybatelem nestability jsou jednoznačně USA.

1 0
možnosti
Foto

K32a43r85e24l 40R15a18d26a

14. 10. 2013 3:46

Když mám nesplatitelné dluhy, není nic lepšího, než  blesková inflace. Proslýchá se, že nejvíc dolarů je v Číně.:-/

3 0
možnosti
MS

Za prvé spekulant vždy raději jde na jisto. Aby šel na jisto slouží tomu tihle lidé jako Vy. Píší o tom, jak něco padá, jak bude krize, i když je to celé třeba uměle vytvořené spekulacemi na trzích.

Viz. informace dolar je na osmiměsíčním minimu. A osm měsíců je tak výrazná doba? V roce 2008/2009 byl ještě níž. Ale důležité je vůči čemu? Nebezpečná hra o které se tu píše, se hraje již celé 20. století. Akciové, derivátové a pákové trhy, brzy i komoditní ovládají, ovládali a budou ovládat spekulanti viz Soros, dnes každá druhá banka, kteří narozdíl odtěch drobných mohou s ledasčím zamávat. Ovšem nikdy ne tak, aby se je to samotných dotklo. Trhy se chovají hystericky, emotivně stejně jako člověk a sledovat jenom indexy a hledat racionalitu tam kde, není je nesmysl.

A o lehké naivitě na sílu dolaru. Jak asi myslíte, že američani budou splácet státní dluhy? K čemu má USA armádu a je policejním státem? Všechny státy dluží všem navzájem a především bankám, kterým dávají podíl ze svého přerozdělování. Není vůbec problém dluhy prostě umazat říct sorry banko sorry státe, začnem si půjčovat odznova se stejnými úroky jako předtím. Pro banky se nic nezmění, možná výhodnější úroková sazba.

Realita je prostě taková, že těžko můžete očekávat, že během globalizace se bude mít EU a USA líp. Dochází ke konvergenci všech světů, tzn. i ekonomický pád západního světa. S tím souvisí i ta rostoucí inflace, přilejvání peněz atd.

Peníze už od poučky Smithe a např. Friedmana není nic jiného než jen důvěra a nato se dnes zapomíná. A obchod s důvěrou není nic racionálního. Podle čeho si koupíte kebab? Podle racionální analýzy nebo podle toho co chcete, co vám chutná. Do té doby, než budou lidé penězům věřit jejich hodnotu se nic nestane, i kdyby pršely bomby.

Naštěstí jste dobře vystihla v co nevěřit. V hrátky na finančních trzích.

1 0
možnosti
LT

L47i88b75o64r 52T92e27s76a25ř

13. 10. 2013 19:27

Teorie je to dobrá, ale, jistý finančník kdysi trdil, že existují jen dva typy lidí: pevní a roztřesení. No a kapaitál se přelává od jedněch k druhým podle toho, jak pevní potřebují...;-) Osobně si myslím, že krize tu žádná nebyla, tedy pokud nepočítám krizi lidského myšlení. Logicky nechápu, proč se mělo, má, a mělo by se zachraňovat Řecko, posouvat dlohový strop USA atd. jen aby se katastrofa oddálila... Nebyl náhodou toto problém Lehmanů u jejich konce? A nebylo heslem L.B: Co má padnout ať padne? BTW, podstatou každé krize (critón) je přece smysl očištění a posunutí se na nový, vyšší level. Bohužel od roku 2008, v myšlení a chování lidí se nic takové neudálo. Snad to teď nastane. A cena několika drobáků v podílových fondech či pilířích snad za to stojí. Nebo ne?

0 0
možnosti
Foto

Zdravím Markéto

Pěkný článek.Ale existuje pouze jeden lék proti finanční krizi.Dost lidí to neví.Já mám tu kliku že jsem ten lék našel.Je to jednoduché.Dodržovat pravidlo Tří loukotí a místo toho aby člověk vkládal peníze do různých Fondu je daleko efektivnější investovat do vzácných kovu respektivě do Zlata a Stříbra.Peníze jsou kryté státním dluhem a inflace roste a jednou tato bublina  praskne.Co se stane ? hyperinflace a  totální  kolaps měny.Peníze budou kusem bezcenného papíru.Zlato a stříbro je naše obrana před inflací.

2 5
možnosti
JN

J84a84n 84N85o58v35á19k

13. 10. 2013 5:52

Nebuďte moc velkým optimistou, historicky jsou doložené kolapsy cen jak u zlata, tak u stříbra. Známý je třeba případ z konce 17. století, kde díky španělským stříbrným dolům zkolabovala cena stříbra.

6 0
možnosti
SS

Přeji dobrý večer.

Mám za to, že celý problém světové ekonomiky tkví v "nenažranosti" a hamižnosti bohatých a mocných. Mnozí lidé berou ročně několik desítek mil. Kč (uvádím v Kč). K čemu jim to proboha je? To by jim nestačil příjem např.  do 10 mil. Kč za rok? Vždyť se za tyto peníze pořád  dá žít královsky. Ostatní peníze by mohly posloužit k navýšení platů řadových pracovníků. Ti by více utráceli, rostla by výroba, snižovala by se nezaměstnanost a možná by zbylo i na splácení dluhů.

5 2
možnosti
FL

Můj soukromý názor: Trochu je to pravda ale jenom trochu. Kdyby se boháči dělili s chudými jak píšete, tak by vzrostla cena toho, co by si původně chudí najednou začali kupovat až tak, že by na to nakonec zase neměli. Životní úroveň průměrného občana je daná produktivitou práce, ani ne tak tím přerozdělováním. Jiný pohled: Ti co berou 40x víc než průměr, nesnědí 40x víc, ale skoro stejně, nemají 40x víc aut ale třeba jenom 5x .. jejich peníze jsou z největší části někde uložené, nebo investované, třeba do firmy, která dává lidem práci a vyrábí pro jiné lidi produkty. Formálně jim to patří, ale nemají z toho užitek větší než ostatní, mají jen ten dobrý pocit že to je jejich.

12 2
možnosti
Foto

J61a13n 88R16ý27z82n23a54r

11. 10. 2013 17:13

Paní Šichtařová, bacha bacha  .... ale ony jsou přece i produkty jako otevřené podílové fondy a ty v dlouhodobé perspektivě vydělávají pravidelným investorům při poklesu trhu víc, než při trvalém růstu.

    Vždy je nějaké řešení.

2 0
možnosti
Foto

Přesně tak. 

Navíc je možno investovat malo částku např. do bitcoinu. Je to trochu riskantní, ale je to dobrá pojistka proti propadu finančních trhů. Pokud k tomu dojde, tak cena bitcoinů pravděpodobně velmi stoupne. Byť s výkyvy, stoupá jejich cena již 4 roky, tj. od vzniku bitcoinu. 

Jak do bitcoinu snadno investovat, viz můj poslední článek.

0 0
možnosti
MT

Vyborne shrnuto a napsano!

R^

1 2
možnosti
BP

Je to sice barvitě napsáno,nicméně mi to připomíná trochu předpovědi počasí - paní nám vždy přesně řekne jak bylo ráno,kolik spadlo srážek,odkud fouká vítr,ukáže nám krásnou,barevnou synoptickou mapu a ... Někdy se trefí přesně,někdy méně přesně a někdy nám krásně květnatě ,vědecky a logicky vysvětlí,proč předpověď nevyšla ...

Jinými slovy - bylo někdy období,kdy se nemuselo říci : "Bacha na peníze ?"

Obsah celého článku můžeme napsat jednou větou - " Nebude-li pršet,nezmoknem".

7 3
možnosti
Foto

Blog dobrej, karma a palec nahoru.R^ Nicméně ta poslední věta mi jen tak maně připomíná Havlův projev v roce 1990 (Budou Vás strašit....nevěřte jim! Budou vás strašit... Bacha na ně!);-D

1 0
možnosti
JB

Mám pocit, že populární verze toho projevu je fake.

2 2
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,50
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články