Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Zatím jsou varováni ti co peníze mají a měli by s nimi rozumně hospodařit s ohledem co může přijít? Náš vzor Amerika má nejvyspělejší demokracii a v podstatě jen dvě politické strany. Ale když přijde krize tak se nedokáží dohodnou ani ty dvě!!! Bude svět dále čelit krizi běžnými prostředky, kterými je kapitalismus vybaven? Nebo se zvrhne v to čeho byly předcházející generace svědky? Hlavně na evropském území proběhly dvě světové války. Tentokrát? Jde jen o peníze? Nepůjde o životy?

3 0
možnosti

R67a28d49e40k 18Č85o25s

15. 10. 2013 11:46

Nic ve zlém, ale kdo jiný, než lidé jako je paní Šichtařová tuhle krizi spustil? Neoficiálně se říkalo, že celý problém je v tom, že finanční trhy pracují s věcmi, o kterých netuší, co vlastně udělají v budoucnu. Hlavní je zisk. Budeme cpát biliony do nefunkčních bank, protože tyhle banky platí lidem, kteří o tom rozhodují. A makléři, analytici, bankéři, dealeři a podobná verbež se jen směje. Připomíná to toho strýčka Sama z karikatur bolševického Rudého práva, který s ďábelským úsměvem rajtuje na jaderné bombě. Ona to dneska je jízda, ale co bude potom? Finančníci stále tvrdě ždímají systém, ale ten už to dlouho neunese...

1 5
možnosti
JR

J83i83ř83í 75R19o98d

15. 10. 2013 19:40

Takže když paní Šichtařová upozorní na další bublinu, která v dohledné době splaskne, tak je vina její příčinou?Rv

2 0
možnosti
Foto

Ty laciné peníze ke kterým ale mají přístup jen vyvolení jsou v podstatě takovým finančním dopingem. A tak velké banky vyhrávají jednu Tour de Finance za druhou. A budou to dělat tak dlouho než to lidem dojde. U Lance Armstronga to taky trvalo hezkých pár let...

2 0
možnosti
DK

A copak nám asi paní Šichtařová, která evidentně má ke každému tématu fundovanou připomínku poradí? Koupit zlato? A kdo si ho zase koupí od nás, až jeho cena vyletí? Akcie? Ty se přece povezou s sebou, nehledě na to, že konzervativní investoři si s nimi mohou sami více ublížit než pomoct. Držet hotovost? A co riziko razantního navýšení inflace kvůli přebytku hotovosti v oběhu? Nemovitosti? A kdo si je od nás bude pronajímat, až bude další krize? Takže jediné, co vypadá podle této předpovědi rozumně, to jsou velké zásoby konzervovaných potravit, zásoby paliv a hlavně si vytvořit svou vlastní energetickou enklávu nezávislou na externích dodavatelích.

4 3
možnosti
VK

Investujte do sebe, případně do svých dětí. Ať máte jiným prostě co nabídnout. Ekonomika je směna, což ostatně zřejmě chápete.Pokud budete mít k dispozici něco, po čem je poptávka, máte reálnou šanci, že se uživíte. Movitosti a nemovitosti, o to všechno můžete přijít nebo to ztratí na hodnotě, ale vaše schopnosti vám těžko někdo uzme.

10 0
možnosti
AR

Ten nejdramatičtější rozsudek takových krizí rostoucích do nekontrolovatelné spirály popsal již před nějakými 180 roky Karel Marx ve svém díle KAPITÁL . Bude to válka !!!;-O Nedej božínku, aby byla globální !!8-o

1 4
možnosti
OH

Dobrý den, souhlasím s tím, že peníze si budeme muset hlídat.

Jako laika mě napadá: Pro trhy je nutností, aby se spotřebovávalo. K čemu dlužnické státy bez možnosti využívat jejich trhy? Když Vám soused bude dlužit, těžko jej necháte deportovat.

Amerika naučila svět prodávat bubliny. Jak se říká: "Všechno má svou cenu, ale už ne všechno má svou hodnotu." A když někdo zaplatí za iluzorní produkt, proč by mu jej bonusy poháněný spekulant neprodal?

Spotřeba nemohla růst do nekonečna. Ve světě, kde ti spotřebitelé, kteří mají prostředky, si za ně už všechno nezbytné koupili? A na to zbytné náhle už jaksi nemají, nebo mají, ale nedají (jelikož už si bacha dávají). Možností je nechat trh padnout a začít spotřebovávat pěkně znovu zdola od nuly.

V Evropě bych očekával euro-znárodnění dluhů a jejich přenesení na obyvatelstvo. Třeba se někteří (jako Německo) budou bránit, ale nejspíš zbytečně.

0 0
možnosti
KV

Ještě kdybyste nám tak pěkně vysvětlila (jak vy to umíte ;-)), kdy světoví odborníci na finance přiznají, že PENÍZE se tu tisknou a díky dluhům (dluhopisům, ?!) stejně furt chybějí a tak se zase tisknou a díky dalším dluhů opět chybějí peníze další a.... aaa ... že donekonečna to prostě asi nebude fungovat?! 8-o ... Anebo jo? :-/

0 0
možnosti
PH

P58a97v71e34l 70H75o16r27á45k

14. 10. 2013 18:28

Pokud by toto paní připustila, ztratila by smysl své existence. Všechny ty VŠ ekomomické v podstatě vznikly v okamžiku, kdy se naplno rozjelo toto finanční kasino. K čemu nějaké ekonomické teorie, dokud vše funguje tak, jak má.

0 1
možnosti
VS

Nemate nekdo vice informaci k tomuhle?:

Mezinárodní měnový fond navrhuje pokrýt státní dluhy zdaněním fyzických osob:

http://blisty.cz/art/70473.html

8-o8-o8-o8-o

0 0
možnosti
OH

No vidíte, pane Svobodo. A jsme u toho. Řešení je po ruce, jen se nesmí moc vytrubovat do světa.

0 0
možnosti
PT

P62e46t19r 23T40a19f59t

14. 10. 2013 8:18

Marne jsem v clanku hledal nejakou informaci, co by se teda melo dit. Pripada mi to jak od politika, kdy se hora vseobecnych tlachu zamicha do jednoho hrnce a vysledek je jak od pejska a kocicky. Tedy vsechno je spatne, vsichni se hrnou do dalsi krize - to je hlavni uvahou? Kde je tedy reseni?

A co maji co spolecneho druhy pilir duchodove reformy nebo zakoupeni dluhopisu s ekonomickou krizi, to mi i pres ek. vzdelani jaksi nedochazi. Prave naopak bych rekl, ze zakoupeni napr. statnich dluhopisu samotnymi obcany nebo vlastni sporeni pomoci druheho pilire jsou rozhodne lepsimi kroky jednotlivcu nez nesmyslne nakupy zbytecnosti a zadluzovani se. Ono kazde chovani spolecnosti totiz zacina u jednotlivce.

2 0
možnosti
JC

J59i85r54i 16C22e34e

14. 10. 2013 9:49

Obávám se, že situace žádné řešení nemá.. Jen se neustále oddaluje katastrofa..

2 0
možnosti
Foto

A ještě k té možné další krizi - doporučuji např. tento článek se shrnutím postojů podnikatelů:

http://ekonomika.idnes.cz/pruzkum-ey-mezi-podnikateli-dg0-/ekonomika.aspx?c=A131013_153607_ekonomika_ven

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,50
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články