Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nedávno mě dost zvedl tlak tenhle opuchlej manták (čas 0:57). Jeho štěstí, že je daleko.

http://www.youtube.com/watch?v=D1TUj82F1cE

0 0
možnosti

Jsem z ostravska a bohuzel pani Sichtarova ma pravdu. A o to rychleji to vse pujde, az zacne Bakala prodavat byty.  :-/

0 0
možnosti

Každý stát si chrání pracovní místa pro své občany. Nebylo už by načase omezit zaměstnávání cizinců? Na takovou "charitu" nemá žádný stát. Kdy parlament a vládu napadne, že je lepší zaměstnávat vlastní občany a nevyplácet jim podporu v nezaměstnanosti.

0 0
možnosti

P73e39t66r 27N24o44v48á55k

1. 10. 2013 16:07

To nikam neved. Pokud někdo dělá práci za méně peněz, tak nemůžete chtít víc jenom proto, že jste se v tom místě narodil. Vedlo by to zase jenom ke ztrátě konkurenceschopnosti a dalším problémům. Paní Šichtařová má pravdu, řešením by bylo např dočasné snížení daní drobným a středním podnikatelům, možná rekvalifikační kurzy a nebulíkovat těm lidem do hlavy kraviny. Čím více lidem se povede najít novou práci, tím větší šanci budou mít i ti ostatní.

0 0
možnosti

Faktem je, že jedním z prvních pravidel by měla být diverzifikace. Na tak velkém území, jako je Ostravsko najdete vlastně pouze těžbu nerostných surovin a těžký průmisl. Většina pracovních míst v oblasti je primárně ovládána pouze několika skupinami.

Role státu by neměla být to, že bude někde brát peníze a dávat je do nefunkčních podniků, které nemají šanci existovat, ale spíš opravdu podporovat investice technologického charakteru, a rekvalifikace lidí, kteří o ně ještě stojí. Podobně by to mělo být na Mostecku.

Musím přiznat, že kdysi dávno mi byla paní autorka velmi nesympatická. Považoval jsem ji za pofiderní rychlokvašenou manažerku módního stylu. Poté, co jsem si přečetl několik jejich posledních názorů, musel jsem svůj názor opravit.

0 0
možnosti
Foto

Stát má také máslo na hlavě. Sice je hlavním důvodem břidlice, ale stát svými ekologickými daněmi mlátil hřebíky do rakve těžebního průmyslu už v době, kdy se o břidlici jen začlo mluvit. Část spotřebitelů byla nucena přejít na jiné palivo, a bohužel ani zrušení uhlíkových sankcí je nepřinutí vrátit se k uhlí. Ale výrobní náklady by to dostalo do oblasti, kde by útlum těžby mohl trvat déle, lidi by měli víc času hledat náhradu. Která strana s tím vyjde do volební kampaně?

0 0
možnosti

Tak tentokrát - myslím, že poprvé - karma. Velmi přesný rozbor.

0 0
možnosti

Ekonomika obvykle zajímavá, ale předvolební průzkum za 5 cituji : " Budou-li na trh práce během roku vrženy stovky horníků " a dodávám : znamená to dvoustovky voličů ( horníci a jejich roby ) takže nic. Důchodci ( ekonom má demografii v malíku ) to je jiná sortička.

0 0
možnosti

V Detroitu kromě toho vládli po desetiletí nekompetentní a zkorumpovaní politici, kteří pro rozvoj a diverzifikaci průmyslu nic neudělali, ani nic neudělali, když místní automobilky začaly škrtit dohodnuté odborářské výdobytky z minulých desetiletí. A z města, odhaduji,  jen těžili penízky a zakázky pro spřátelené firmy.

Na Ostravsku to sice taky tak trošku je, ale jednak ta diverzifikace průmyslu tam už částečně je a druhák je v prostředí ČR Ostravsko neustále pod drobnohledem veřejnosti i politiků. Jinak by ani nebyl ten poprask kolem Paskova. I třeba kauza Baník a Bazaly by proběhla úplně bez ohlasu.

0 0
možnosti

J14a62n 80R40á50ž

26. 9. 2013 23:43

Záchrana Baníku z veřejných peněz byla asi největší pitomost, které se levicová radnice dopustila!

0 0
možnosti
Foto

Nemyslím, že Ostravu lze srovnávat s Detroitem, natož Ostravsko. Detroit byl ryze vyhraněný a jednosměrně směrovaný, v Ostravě se jedná sice o významné odvětví, nicméně ne tak silně převažující.

Samozřejmě je problém v tom, že se jedná o historicky preferované a protěžované odvětví a horníci byli zvyklí, že se jim vždy vše plnilo. Navíc je tato oblast silně dlouhodobě zanedbávaná, zejména infrastrukturně, není se co divit místnímu úpadku.

Škoda, že se autorka jako odbornice nezaměří spíše na návrhy řešené, než na zvýrazňovaní negativní stránky.... když to nedělají ani politici, že..?...

4 0
možnosti

Na to se mělo myslet dříve. Severní Morava tvořila za komunistů 40% HDP.

Ostraváci měli mamulovky a peníze šly do Prahy. Mizerná infrastrktura atd.

A teď pustíte severní Moravu k vodě ? Typicky pražské řešení. Už dávno měla být dálnice, dávno pořádné cesty, dávno měla bý snaha o restukturalizaci průmyslu....

V té Praze prožerete a rokradete všechno..... dobře nám tak.

Já tvrdím jedno, Slezsko mělo zůstat německé, to bychom si žili. ;-DRvRvRv

2 2
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,12
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články