Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobré je ale také zmínit, že existuje země, kde ta daňová loterie funguje. A je to Thajsko. Jenže tam účtenku netřeba nikam registrovat. Prostě každá účtenka má jednoznačně vygenerovaný identifikátor a losuje se ze všech identifikátorů. A to skutečně lidi motivuje k uschovávání účtenek.

1 0
možnosti

Moc pěkný článek, snad každý trouba musí pochopit, že zvýšení daní velkým firmám dopadne tak, že změní sídlo ...  nebo přímo odejdou ... Bohužel z mnoha diskuzí na se zdá, že lidé, čekají, že po volbách s ČSSD budou "létat sami pečení holubi lidem do úst" ...;-D

1 0
možnosti

Snížit daně zaměstnavatelům, respektive firmám, snížit daně z příjmů fyzických osob. To je jediná cesta, jak nastartovat ekonomiku. Zvýší se koupěschopnost, spotřeba domácností, sníží se nezaměstnanost, nebude potřebný nabubřelý sociální systém, ani socialisté u koryt (v případě naší republiky socialisté jak zleva, tak zprava).

2 0
možnosti

taky mám strach, že to půjde všechno ještě k horšímu po volbách. ty lidi chtěj měnit svět, ale nedokážou změnit sami sebe

1 0
možnosti

Az se zbavime pojmu "komunismus", bude nam lepe. Prestaneme se konecne ohlizet a zacneme koukat dopredu. Bohuzel "komunismus" neni v dnesni dobe idea, ale vlastnost souvisejici s lenosti myslet a apatii neco resit. Touto myslenkou je prolezle cele politicke spektrum.

0 1
možnosti

Obávám se, že z volebního programu ČSSD nelze mnoho o skutečné politice budoucí vlády vyčíst.

Rozhodnutí v ekonomické oblasti budou vznikat v jiném centru moci než je Strakovka.

2 0
možnosti

Hezkou neděli. 

článek se čte dobře. Ale chybí mi tu něco. Protože jste si vzala na paškál levicovou stranu, chybí zde ( třeba se dočkáme dalšího článku) porovnání s programem nějaké pravicové strany. Např. ODS ( jsem velmi zvědavý na Váš názor např. na věc " jak ulehčit start mladým",můj název je parodován , jsem mladý) či KDU- ČSL ( ta je středo-pravá) nebo strany pana Kalouska. 

Jistě vznikne zajímavý článek,v duchu SOKOL balíčku, který vyzní v jeden závěr. Všem stranám chybí vysvětlení "jak na to vzít" a také ta duše. Duše, která má zájem udělat cosi pro lidi a vlast.

A proto navrhuji občanskou neposlušnost.

1 1
možnosti
Foto

M74a11r70t47i93n 51O69c10h

21. 9. 2013 19:37

To snad nemyslite vazne s tema pokladnama!

Pokud na to budeme vsichni sr.t, a nenechame si davat uctenky, tak je jasne ze to postrada smysl! Ale kdyz ja odvadim dane, proc by to nemel delat kde-jakej stankar, hospodsky a podobne? Proc bych mu to mel jeste ulehcovat a pomahat mu?

To prece postrada logiku.RvRvRv

2 5
možnosti

P69e94t45r 18L82o30u12š39a

22. 9. 2013 8:57

Pardon. Pro mě logiku postrádá mít pokladnu a díky tomu platit navíc z každého nákupu zmiňovaných 3,5 - 6 Kč.

Jak známo příklady táhnou. Ale když naše DRTIVÁ většina politická reprezentace neumí být rovná, poctivá, nesobecká, zodpovědná atd., tak jak toto chcete po např. stánkaři, kterého to tedy táhne takhle.

Odvádět daně - dělá sám normálně poctivý a zodpovědný občan, který je i hrdý na svůj stát. To je náš občanský nástroj, který bohužel MUSÍME svěřovat do rukou lidem se smyslem pro vlastní blahobyt. A tady z tohohle tunelu já nevidím světélko na konci. Vzhledem k rostoucím extrémním reakcim lidí v zemi se může brzy stát, že budou zase padat radní z oken.

Nemějte mi to za zlé, ale jak píšete svůj příspěvek, to také svědčí o vašem vztahu k českému jazyku. A upřímně, o vaší lenosti používat inerpunkci.

0 0
možnosti
Foto

Hle, přišel vizionář z kraje Utopie ;-) víte moc dobře, že k tomu, co píšete, nikdy nedojde ... v politice jde o moc a v našem normálním životě nebo snad v diskuzi na iDnes nejde o nic jiného než o to, kdo má větší osobní pravdu :-P ale zkusil jste to !!! Jinak s Vámi souhlasím ;-)

0 0
možnosti
Foto

Pardon, omlouvám se, tento příspěvek měl být reakcí na jedno vlákno, nikoliv jako názor na článek nebo něco podobného ... překlep ...

0 0
možnosti

problém nejsou registrační pokladny, většina obchodů je už má (aby je neokrádali zaměstnanci) a ten zbytek je tak marginální, že to nestojí za řeč.

Sjednocením DPH skončí jakékoli pokusy o podvod a hlavně nedorozumění typu - já mysle, že je to správně.

místo toho to chtějí socani ještě zkomplikovat, přidat sazby ...a tím se bude více šidit úmyslně a ještě více neúmyslně - chybou :-P

5 3
možnosti
Foto

Sjednotit DPH na 15 % - program Svobodných

1 1
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,40
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články