Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Jistě se shodneme na tom, že potřebujeme jak kvalitní politiky v pravicovém tak i na levicovém spektru, což by mělo být zřejmé jak z programu, tak z jeho praktických výsledků. O pravici hoviří výsledky a není tgřeba komentář. . K programu soc. dem.:-  je to v první řadě částečný návrat k normálu. Tím, že se zavede obvyklá daňová progrese, zvýší se mírně firemní daně (stejně budeme pod průměrem) a více e se zdaní bankovní sektor /jedině dobře/, tím, že se, jak bývá ve vyspělých státech zvykem, zavede určitá forma dokládání zdrojů velkých majetků a co se týká registrarčních pokladen, myslím, že věci  by napomohlo rozšíření kontroly FÚ přímo po nákupech. Doporučoval bych rozhodně ucpat díry v lodi, mj. některé soc. dávky po určité době a za určité situace vázat na veřejné práce, polsílit  výrazně protikorupční polici, specializovat jak st. zast. tak i soudy na rozkrádání veřejných prostředků a pak ta ohromná a velmi drahá neodbornost  a laxnost /Zákon o st. službě s důrazem na odbornost a stabilitu/ a posílení odpovědnosti za nakládání se svěřeným majetkem - trestně i pracovně právně...Zkrátka program soc. demokracie nevidím zdaleka tak černě, jsou tam i zdroje, na rozdíl od ODS a TOP, která zdroje vyčerpávala - viz církevní restituce, viz snaha o ukončení danění dividend, viz šílený stav v odvodech a daních OSVČ, což je pouhá politická korupce voličů, stejná jako Paroubkovy 13 té důchody....atd.

2 4
možnosti
AN

A69l26e50š 42N23o25v87á93k

10. 9. 2013 21:14

Zdroje jsou, zejména v efektivnějším výběru daní. Ale to ČSSD neslibuje (tedy slibuje, ale kromě registračních pokladen moc neříká, jak to zajistit). Naopak slibuje, že je některým společnostem a některým lidem daně zvýší.

0 0
možnosti
AT

A25l79e64š 80T67r12o62j72a41n

10. 9. 2013 13:13

Dámy a pánové,zanechte už toho NOVODÓBÉHO TŘÍDNÍHO BOJE mezi  " pravičáky a levičáky"

K ničemu to nevede ! Soustředte se raději na celospolečenský konsenzus,jak učinit život snesitelnější pro všechny práce schopné a práce chtivé občany,at´už to jsou podnikatelé či zaměstnanci (nemakačenky a úmyslně nepřizpůsobivé nepočítaje.)Přestaňme už konečně NA OBOU STRANÁCH  sobecky upřednostňovat  úzce profilované zájmy kapitálu a na druhé straně lidí práce nemajících či zdravotně omezených.Nejsem žádný "Havlovecký idealista",ale jsem přesvědčen,že bude-li na obou stranách snaha o pochopení a porozumění potřeb těch druhých,že toho smírného kompromisu lze nakonec dosáhnout.Přestaňme se napadat a nenávistně urážet ,zklidněme své HORMONY a začněme v klidu vyjednávat.Držím NÁM palce ..... !!!

11 1
možnosti
FV

Programy levicových i pravicových stran řeší jen nepodstatné operativní hlouposti. Co ČR strategicky potřebuje, je masivní pozvednutí struktury ekonomiky z konkurence založené na nízkých cenách podřadných prací a podhodnocené měny na vzdělanostní ekonomiku založenou na inovacích a high-tech oborech a s tím odpovídajících vysokých platech a potažmo z nich odváděných daních. Pokud tady budeme budovat montovny nebo i běžný průmysl konkurující levné Asii, tak z nízké mzdové úrovně a podniků na hranici rentability vysoké daňově výnosy (a s tím i možnosti financování veřejných služeb), nebudou, i kdyby se politici na hlavu stavěli. Inspirovat by se měli žebříčkem nejkonkurenčnějších zemí, kde přes svou nákladnost a silnou měnu vedou právě země s inovativní ekonomikou.

2 0
možnosti
PH

P70a21v31e80l 48H18o58r17á51k

11. 9. 2013 11:26

Jenomže co by z toho politici a zejména ti, kterým stav levné montovny vyhovuje, měli? Vy si myslíte, že do současného stavu jsme se dostali hloupostí politiků?

0 0
možnosti
LV

No, nezlobte se, ale článek je veden ve stejném duchu jako program ČSSD. Konkrétně RP, všude čtu jak se neosvědčily, nikde nečtu konkrétní čísla. V zemi, kde je národním sportem neplatit daně smysl rozhodně mají. Osobně si účtenky velmi ráda vyžádám minimálně ve všech obchodech provozovaných vietnamskou komunitou. Klasickým příkladem myšlení "pravicového voliče" je odpor k jakékoliv možné kontrole, povinnosti. V devadesátých letech neexistovala pro podnikatele/živnostníky povinnost platit sociální pojištění, respektive se oproti zaměstnancům s průměrnými příjmy platily mizivé částky. Výsledkem jsou brečící lidé na sociálkách s důchodem 4 000-6 000 Kč/měsíc a další vlna příjde. To už je dnes víc než jisté stačí použít google. Výkřiky OSVČ, že se na stáří zajistí sami se tedy neslučují s realitou. Stejně tak výkřiky o placení daní. Otázkou tedy není zda RP zavést nebo ne, ale jak zajistit levný provoz a kontrolu. ČSSD nevolím, nikdy jsem nevolila, nicméně některé návrhy nezatracuji jen proto, že je to v módě.......

7 5
možnosti
LV

PS: Nezatracovala bych ani vyšší daně nadnárodním korporacím. Dovedu si představit, že by se při vyšším zdanění např. potravinových řetězců, Češi ještě více přiklonili k domácí produkci, což by mohlo mít pozitivní vliv na  zvýšení potravinové soběstačnosti, zdraví obyvatel atp., vše je třeba vnímat v širších souvislostech.

3 3
možnosti
PS

Odborně je autorka na úrovni, v politice by mohla působit ve funkci náměstka příslušného ministra. Ale jako občan je naivní. Totiž starého psa (sekretariáty "velkých" stran zde 20 let vládnou) novým kouskům nenaučíš. Takže jen NEparlamentní strany jsou nadějí na přeměny, pokud je ovšem chceme vyvolat, dát jim šanci.R^

0 3
možnosti
LV

Odborně je autorka na úrovni myšlení Kalouskovo bláboly, který tvrdí, že nízkopříjmoví daně neplatí :-)

6 9
možnosti
Foto

Jakkoli Vás moc nemusím, dneska to docela šlo;-)R^

0 1
možnosti
JR

J66i59ř14í 18R96o34d

9. 9. 2013 15:10

Jena více takových článků a hlavně najít způsob, jak to nacpat "méně přemýšlivým" lidem do hlavy tak, aby to pochopiliR^

4 4
možnosti
Foto

K54a10r31e20l 12R30a90d82a

9. 9. 2013 15:01

ČSSD  je taková druhá ODS v oranžovém o TOP škoda slov.

2 5
možnosti
Foto

No jo no, holt si musíme zvyknout na to, že program politické strany je marketingový PR dokument, který má za úkol přilákat co nejvíce vepřo-knedlo-zelo voličů k urnám a vhodit oranžový lístek. S nějakou náplní si přeci nikdo neláme hlavu, důležité je dosednout na trůn a panovat a přerozdělovat.

Stát je stejnak jenom velmi podivná firma, kde se jedno oddělení (opozice) snaží likvidovat druhé oddělení (koalice) tím, že mu před dveře hází hov.., vypíná proud, snaží se ho vyplavit a jenom čeká na příležitost, aby jejich kancly moho vyklidit a usadit se tam. Jak by taková "běžná" firma asi dopadla...

5 2
možnosti

politicky program, to je klamava reklama. A je velkou skodou, ze se nedaji strany za klamavou reklamu zalovat.

2 1
možnosti
MP

Málo kdy s autorkou v jejích blozích souhlasím, ale tohle nemá chybu. R^

1 2
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,22
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články