Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

To s psychikou nesouvisí. Žijeme v té nejlepší době (a na nejlepším místě), jakou si lze přát a jsme zhýčkaní. Nesmyslně nadáváme na veškerý komfort, který nám doba přináší. Díky zdravotnictví se podařilo výrazně snížit úmrtnost novorozenců, ale i matek. Také se rodí méně postižených dětí.... Bohužel si na to lidé příliš zvykli a považují to za něco naprosto normálního. Stejně tak očkování zlikvidovalo řadu smrtelných chorob. Kdo by se dneska bál černého kašle.Rv

2 0
možnosti
PK

Úmrtnost novorozenců se sice snížila ale rození postižených dětí naopak vzrostlo... alespoň tedy pokud "postiženost" definujeme podle 30 let staré definice. 

Jde totiž o to že dnes je medicína schopná ty postižení kompenzovat medikací celý život... takže slovo "postižený" se na tyhle stavy ve výsledku nepoužije. Nevýhoda je v tom že to stojí suroviny, energií a práci po celou dobu existence toho člověka (pro doktory je to výhodné- mají o práci postaráno a můžou kasírovat pojišťovnu)

Jenomže tyhle "lehčí" případy pak mají tendenci dál se rozmnožit... a málokdy je další generace lepší... genetiku jde sice trochu obejít tím že pokud jsou špatné dispozice koncentrovány na jen na polovině chromozomů obou rodiče jde najít při umělém oplodnění takovou buňku kde prostě bude kombinace chromozomů kde ty vady nejsou... ale to je VELICE drahé... ponecháte li to náhodě je dost pravděpodobné že další generace bude pro doktory ještě lepší kšeft... a větší náklady na její udržené při životě a ekonomický výkon opět nižší bude samozřejmostí)

Příroda v minulosti prostě tuhle přirozenou neživotaschopnost uťala potratem... a nebo novorozenec prostě nepřežil po porodu. (třeba předčasném). Růst množství různých alergií vcelku dobře koreluje s tím jak klesá porodní a novorozenecká úmrtnost.

2 0
možnosti
JD

perotože jsou nezodpovědné....každý dormální člověk se snaží v případě něčeho tak vyjímečného, jako je narození dítěte, co nejvíce minimalizovat možná rizika

4 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články