Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Protože porod je velmi vážný chirurgický zákrok, kdy jde o život nejen matce, ale i dítěti či dětem, je potřeba v případě ohrožení života aby tyto přístroje byly v pohotovosti. Proto by měl porod probíhat v nemocnici, kde jsou v pohotovosti  tyto přístroje. Chce-li matka porod doma, pak by měla písemně podepsat, že je plně  odpovědná za všechny případné komplikace i za ohrožení života. V případě smrti dítěte by měla být souzena za vědomé pohrožení života dítěte. Navíc by při porodu doma měla matka plně hradit všechny náklady. Každý lékař a zvláště porodník ví, že jde o velké riziko rodit doma.

3 1
možnosti
Foto

J93a59n58a 69M75a77j45o86v81á

16. 8. 2013 17:48

Porod není chirurgický zákrok, to jen pro přesnost, to bychom tady vůbec nebyli, neb by nebylo žádné lidstvo. To lidé "vynalezli" chirurgii a rodili se i dřív. A rozhodně to ve fyziologických případech není ani vážný zákrok. Je to důležitý den, kdy musí do sebe všechno zapadnout a všechny mechanismy dobře fungovat. Výsledkem několikahodinového napěti a námahy je pak...zázrak. ´Démonizovat to zas nemá smysl.

x

Aby bylo jasno, vzhledem k tomu, že u porodu se může kdykoliv něco zvrtnout soudím, že nejlepší porodní místo je to, kde jsou na dosah zejména specialisti pro děti (jasně, i porodník). Pro strýčka příhodu.

Kdo chce rodit doma, budiž mu přáno - nicméně za dodržení přesně daných standardů a s tím, že rozdíl mezi cenou v porodnici a doma kryje ze svého. Chci-li nadstandard, budiž. Ale za své.

5 0
možnosti
JV

J75o82ž44o 78V66a40š14e17k

16. 8. 2013 17:34

Protože jsou neinformované, sobecké, rády riskují?

Klid není to nejdůležitější pro bezpečný porod. Proč asi v cizině rodí doma jen zlomek lidí? A to slavné Holandsko, které je nám předhazováno, už tam také klesá počet domácích porodů a proč se tam vůbec dělají? Protože je to levnější!!!! Vše je jen propaganda sluníčkových čakrabáb a pojišťoven a dul a podobných, každý chce zisk! Jinak o porodu doma už jste psala, jak vidím, není nutno opakovat pořád to samé. Doma je to větší risk a tím to hasne. Sanitka nečeká u domu, neštěstí nechodí po horách, ale po lidech.

3 0
možnosti
Foto

J95a97n43a 86M19a53j64o38v92á

16. 8. 2013 17:49

Ale tak ať dobře vybavená sanitka čeká u domu a na sále mají info, že se někde rodí doma, tedy se může stát...pak stačí poslat fakturu přece.

0 0
možnosti
Foto

Ano, ať se každá žena rozhodne, kde chce rodit. Stát nabízí nemocnici, pokud chci rodit doma, ponesu riziko. Zaplatím, pokud se něco stane se mnou nebo dítětem. Nebude se řešit, jestli by se to stalo i v nemocnici, prostě jsem chtěla rodit doma a rozhodla se nést následky. Měli bychom být hrdí na to, co u nás funguje - prenatální péče a péče o děti i o matky. Místo toho tím opovrhujeme. Do té doby, než se něco zvrtne ...

4 0
možnosti
Foto

Měli bychom být hrdi na to, že nám stát vnucuje svou péči? Budu rád, když mi ji nabídne a nechá na mně zda je využiji či nikoliv. A to ve všech oblastech žití.

0 2
možnosti
Foto

Pokud vyjdeme z předpokladu, že těhotenství není nemoc, pak by si tělo matky mělo umět poradit na základě pudů a přirozenosti přírody.

A meritum věci spočívá v tom, že lékaři je jako nemoc vnímají prakticky vždy (a ve hře je samozřejmě jejich ekonomický zájem.)

A na straně druhé to, že dnes již ženy ztratily většinu pudů a jsou těhotně nemocné skoro vždy (i vinou životního stylu).

V zárodku vyvracím námitku o dřívější dětské úmrtnosti. Ta je především úměrná hygienické úrovni, přičemž ta v porodnici nemusí být nutně lepší, než ta v soukromí. O psychice nemluvě. 

Ale to se mi to kecá, když moc často nerodím… ;-D

2 0
možnosti
JK

To se Vám to kecá, když o tom nic nevíte. ;-)  Nejde tu jen o hygienu.  Dříve v "lepších rodinách" bylo čisto, ale přesto rodičky i děti umíraly.

1 0
možnosti
MS

Je pozoruhodné, že autorka, která se snaží vysvětlovat komplikované jevy z oblasti ekonomie zahrnující statistické jevy, nedokáže poměrně jednoduchou statistiku aplikovat na porody.

Zřídka se vyskytující akutní porodní komplikace mohou být bez okamžitého zásahu fatální pro matku či dítě, a doma nelze tuto péči zabezpečit. Rozumnější je vybrat si porod v zařízení, kde je prostředí blízké domácímu, mít dulu atp., případně tlačit na poskytování těchto parametrů u porodu.

3 0
možnosti
JK

Hm, po přečtení blogu mám dojem, že autorka má podobný názor jako Vy a že by doma rodit nechtěla.

0 0
možnosti
MR

Se svým životem a zdravím ať si každý(á)hazarduje jak chce.Pokud se mi nechce do nemocnice se slepákem,tak ať chcípnu doma,ale ani já,jako matka nemám právo vědomě ohrozit nenarozené dítě.

1 0
možnosti
Foto

A vědomě ohrozit dítě tím, že s ním vyjedete v autě na dálnici můžete? Kde je hranice rizika, kterou jsme schopni akceptovat jako bezpečnou? A kdo ji určí? Neměl by si to určit každý sám?

1 0
možnosti
Foto

Proč ženy rodí doma? Na to mám teorii - stydlivost, lenost a ceny tramvajových jízdenek.

2 0
možnosti
Foto

Kdysi jsem viděla fotku z jakési demonstrace proti stíhání té porodní asistentky Konigsmarkové. Ženy, které se účastnily (bylo jich asi 10), měly shodně dlouhé batikované šaty, dlouhé rozpuštěné vlasy a díťata v šátku, hotové přírodní ženy;-D

8 0
možnosti
JF

J94a33n 32F36r78o59l19í13k

16. 8. 2013 13:58

Těm dvěma ženám co se soudí s ČR ve Štrasburku ovšem nejde o svobodu rozhodování. Tu mají a není třeba se vlámávat do otevřených dveří. Jim jde o právo asistence lékaře placeného z povinného pojištění. A to je trochu jiná káva. Jestli stát řekl, že nadstandardy nebudou tak buď rodíte ve špitálu nebo si asistenci soukromého lékaře zaplaťte. Ty dvě ženy však chtějí svobodu a socialismus současně a to jaksi nejde.:-P

9 0
možnosti
DK

D87a81v51i95d 39K68r58á64l

16. 8. 2013 12:58

jaký to paradox: africké  ženy touží po evropském komfortu a evropské ženy touží po africkém komfortu.

12 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,50
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články