Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěknou čistku v zákonech by udělalo zrušení daně z příjmu FO. Tuhle jsem četl, že výsledek posledního termínu odevzdávání přiznání DPFO bylo vyplacení asi 7 mld ze státního rozpočtu. Já vím, že v průběhu roku se tam posílají zálohy, takže celkové saldo je kladné, ale vůbec nestojí za ty komplikace. Kdyby se navýšily sazby DPH tak, aby to ten výběr vykompenzovalo, mohly by obrovské kusy zákonů být škrtnuty, všechny ty slevy na poplatníka, stravenky, režijní jízdenky atd.

0 0
možnosti
Foto

Vláda zkazí na co sáhne - jen nevím zda schválně nebo ne.

1 0
možnosti

R33a12d31i56m 70F53r54a78n46c

17. 5. 2013 13:53

Jste žena, matka, ekonomka, manažerka, podnikatelka, vše v jednou kuse...

Bez těch brouků, chrobáků a můr, ponrav, hmyzáků, nosorožíků kapucínků a jiné havěti by to dnes nešlo, když to jde pro Literárky?;-D

Jinak ano, vláda, sliby chyby, DPH a neplatiči, přefouknuté zákony a podrbané paragrafy, cirkus Kocourkov na kolečkách, to ano, do toho perte.R^ Přeji všem hezký pátek.

1 0
možnosti

A ještě navrhuji zkrátit mandát poslance na dvě volební období, zaprvé se zbavíme těch poslanců co sedí, zadruhé nám nebudou ti poslanci tak tloustnout.

1 0
možnosti
Foto

Náhodou, mě se strašně líbí, že na to, aby se firma stala nespolehlivým plátcem, tak musí splnit takový podmínky, že se nespolehlivým plátce stane fakt jen naprostej ignorant (1) doměření daně podle pomůcek minimálně 500.000,-Kč: prostě vás státní správa vyzve ke kontrole, vysvětlení a vy na to hodíte bobek. Takže pokud jste jen trochu soudný, tak jste v klidu. 2) Vydání zajišťovacího příkazu, který není uhrazen ve lhůtě: to musí už vaše podnikání řvát do očí, aby vám státní správa vystavila zajišťovací příkaz a zase se musíte zachovat jak blbec, abyste z těch nekalých obchodů nezaplatil a byl v podezření. 3) Po dobu nejméně 3 měsíců po sobě jdoucích je nedoplatek na DPH 10 miliónů bez příslušenství. Tyvé!!!!! Než soudružka na finančáku zjistí, že máte nedoplatek 10 mega bez příslušenství JEN na DPH (obchodování s PHM vám přinese další peníze ze spotřební daně, ale o té se v nespolehlivých plátcích nepíše, že...) tak už jste za kopečkama!!!) Navíc pravidlo platít pro ignoranství od 1.1.2013 takže pokud jste si dělali z daní šoufky před tímto datem, vůbec vás to v botě netlačí. To, že s vámi bude obchodování průser se prostě nikdo nedozví. Super. Pak ještě musíte v evidenci najít, zda číslo bankovního konta, uvedené na faktuře je zaznamenáno u plátce v evidenci. Pokud není a vy na toto konto zaplatíte za fakturu, opět ručíte za DPH. A to není vše. Za DPH navíc ručíte i v případě, že jste věděl, věděl měl nebo vědět mohl, že plátce DPH neodvede. Jo, samozřejmě, že můžete plátci zavolat a říct: "Hale, Franto, tyvé, já ti zaplatim tu fakturu bez DPH, protože tu zaplatim rovnou státu." Ale to už vypadá, že s Franty děláte potápějící se loď s ne moc velkou důvěrou v záchranné čluny... Tohle znamená jediné: příští rok uslyšíme, jak efektivně se zeštíhlila státní správa o 10, 15, 20%. Bodejď ne, když se všechna odpovědnost hází na plátce... A konečný efekt?... Než zaplatíte fakturu tak budete Sherlock Holmes!!

1 1
možnosti

P83e45t56r 18N74o18v40á72k

17. 5. 2013 8:49

Hezký, ale to bije do očí.:-/

Chvíli hloubáte nad tím, zda skutečně platí zákon zachování hmotnosti (kam jenom ponrava dala svých zbývajících 8 centimetrů??)

0 2
možnosti

Poslední odstavec jsou zlatá slova.

Ještě seškrtat počet úřadů na polovinu, počet odborů a náměstků na každém ministerstvu na polovinu, objem dotací na desetinu a budeme se mít dobře.

0 3
možnosti

Dotace bych zrušil úplně

1 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,27
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články