Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To není dobré ani jako pokus o vtip.

1 1
možnosti

"Ekonomický" bulvár, nic víc.

1 1
možnosti

Otázka pro paní Firstovou. Jste za podobné výlevy oddanosti EU a očerňování jejich kritiků placená, nebo to děláte z jiných pohnutek?

3 1
možnosti
Foto

J26a94n 22R11ý60z92n59a12r

11. 5. 2013 18:32

Hmm, při čtení uváděného stanoviska EU jsem si tenkrát říkal: Na co tohle tak asi může mít vliv? Můj táta říkával, že jedině tak na válcování silnic ....,

1 0
možnosti
Foto

Předpokládám, že i pan Dostál je kde kdo a tedy i ředitel. Škoda jen, že kde kdo čas od času nechápe smysl sdělení..

0 0
možnosti

Je usmevne napsat, ze "reditele muze delat kde kdo", kdyz pani Sichtarove a jejimu manzelovi Next Finance ze 100% patri - clovek by se domnival, ze po knihach, ktere napsali, jsou toto uz obecne zname skutecnoti.

5 4
možnosti

Opravdu chytrá, čemu šéfujete vy madam?

1 3
možnosti

Mně se zase nezdá, že by ti co jsou blíž uměli nějak lépe počítat.

Tak např. v roce 2011 hlavní ekonom z Patria Finance David Marek tvrdil, že po zvýšení DPH z 10 na 14% se míra inflace zvýší o 1,2%, to stejné si myslelo ministerstvo financí v čele s mágem Kalouskem, pan Dufek si myslel, že inflace bude 2,3%.

Inflace v roce 2013 však byla 3,3%.

Kalousek zase sliboval zvýšení inflace na 3-3,5% v případě, že by se DPH sjednotila na 20%. Že je toto číslo silně nereálné ukázalo pouhé zvýšení z 10 na 14%

0 0
možnosti

oprava: inflace v roce  2012 byla 3,3%

0 0
možnosti

Tedy od ředitelky firmy Next Finance  bych očekával trochu sofistikovanější článek. Dneska už dělá ředitele kde kdo. A úvaha vycházející z faktu kde má kdo sídlo, tak podle toho dělá dobré/špatné odhady mi říká, že Next Finace nikdy nežádat o radu kam investovat peníze

7 4
možnosti

P90a50v43e24l 58K84u22r89a72l

10. 5. 2013 14:07

Tak otázka obvykle nestojí... jde o to jaké má v daném místě člověk dostupné informace o situaci jinde...

Můj oblíbený příklad je Římská říše... původně o nasazení vojsk mohl rozhodovat pouze senát což bylo relativně efektivní a mělo to jisté výhody a nevýhody samo o sobě, ale informace byli senátorům blízké, trvalo minimální dobu než se dostali do Říma i z okrajových provincií Itálie... problém nastal ve chvíli kdy se římská říše rozrostla- průměrný senátor (ať byl odkudkoli) dřív nebo později zcela ztratil přehled o lokální situaci v daném místě. A informace cestovali dlouho- tudíž než se stihlo něco odhlasovat situace se změnila.

chtěj nechtěj byla říše donucena svěřit správu guvernérům, prokonzulům kteří své sídlo měli v místě působení- protože zkrátka byli rychlejší a měli větší přehled o situaci... role senátu se pak omezila v podstatě na situaci kdy rozhodovali o alokaci nějakých prostředků stylem "Prokonzul žádá o XXX zlata a legionářů, kolik mu můžeme poslat"... jenomže i na tohle začla být římská říše příliš velká aby to fungovalo efektivně... 1 rozhodující diktátor s poradním sborem s přímou výkonnou mocí byl ještě o něco efektivnější...

0 1
možnosti

M77a42r51t14i79n 56I22g12u38e

10. 5. 2013 12:46

Ten první odstavec se mi nelíbí. Chápu vaše srovnání, ale nelíbí se mi ten zúčtovací tón; vždyť ti rodiče to s největší pravděpodobností vždy myslí s tím děckem dobře.:-) Jinak velmi zajímavá úvaha; člověk až má pocit že se v té Evropské skrumáži nic než minely nevyskytuje.

3 0
možnosti

P84a60v32e58l 39K64u23r69a12l

10. 5. 2013 14:18

Já nevím, ale upřímně já sem ještě za celý život nenarazil na člověka který by to "nemyslel dobře".

Pro začátek odhlédneme od "člověka euroamerického" který se snaží zachránit a nechat rozmnožit každého jedince bez ohledu na jeho reálnou životaschopnost a genetickou výbavu (dnes díky medicíně přežívají jedinci kteří by před 50 lety ani nežili tak dlouho aby se dostali ven matce z těla... a mimochodem je to velice dobrá investice pro doktory- 99 procent takových případů se stejně bude celý život léčit s nějakými defekty a chronickými nemocemi, takže si tím dělají kšefty do budoucna a další drahá zátěž zdravotnického systému... a co je horší tyhle geny se šíří do další generace ve stavu v kterém by je darwin vyřadil dávno)

Tak v podstatě každá živá bytost jedná (ať už instinktivně nebo vědomně- princip je více méně stejný- jenom ten počítač v hlavě (mozek) nějak zpracuje vjemy ze smyslů a reaguje na danou situaci... pokud je to vyhodnocení "nejlepšího možného" správně jedinec přežije... a předá vhodné geny dál...

Pokud to vyhodnocení správné není jedinec obvykle, nechcípne li rovnou, trpí hlady, žízní a nebo ho to bolí... to vede k tomu že má jistou šanci se z bolesti a utrpení poučit a zkusit něco jiného... třeba ho mláďata při tom trpění uvidí a vryjí si do hlavy že tohle dělat nemají.

Je třeba konečně přestat brát "myslel sem to dobře" a nebo "snažil sem se jak sem uměl" jako polehčující okolnost selhání.

"Myslel sem to dobře." prosím v okamžiku kdy na začátku nejsou známá všechna fakta a situace se pak mimo kontrolu člověka vyvine špatně, lze ho maximálně odstranit z rozhovací pozice protože jeho úsudek je špatný a je třeba vyzkoušet někoho jiného jestli nemá lepší, ale jiná akce je nesmyslná. "Snažil sem se jak jsem uměl" je naopak věc za kterou je třeba dávat co nejtvrdší možné tresty... protože to je obvykle výmluva použitá ve stavu kdy někdo dělá něco na co on sám ví že nemá. Takový člověk se nemá snažit, ale má to zabalit rovnou a neplýtvat zdroje na pokus.

4 2
možnosti

A18l60e76n37a 20F16i39r97s32t

10. 5. 2013 12:38

s pokroucenou logikou vám vlastní posuzujete míru přesností hospodářských předpovědí pouze místem sídla.

Úsměvné na tom celé je skutečnost, že tak často a ráda kritizujete celoevropská rozhodnutí EU, ač sama bydlíte pouze v Praze.

Na skutečnou analytičku píšete příliš povrchně, populisticky, bez skutečných argumentů a máte příliš velký sklon se vyjadřovat opovržlivě o názorech jiných.

6 10
možnosti

Koukám, že jste si už našla za Františka náhradu:-)

7 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS