Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Existuje ještě třetí (a podle mne dost početná) skupina lidí, která na Klause nemá vyhraněný názor a hodnotí jen jeho jednotlivé vlastnosti a počiny. K této skupině se hlásím i já. Nemám proto problém označit Klause za schopného politika, vzdělaného a pracovitého člověka, ale současně za nesnesitelného narcise s někdy až infantilními názory (např. "levičácký" snowboard či "levičácká" džínová bunda). Je mi vcelku sympatický jeho postoj k EU a otravuje mě jeho zbytečná angažovanost v problematice globálního oteplování. Nesouhlasím s rozsahem jeho amnestie, ale rozhodně si nemyslím, že šlo o velezradu atd. :-)

32 3
možnosti
RH

anebo je tady teoretická možnost skupiny lidí, kteří VK milují, a přesto jsou přesvědčeni, že spáchal velezradu (a právě proto tak hysterčí kvůli žalobě).. ;-)

10 11
možnosti
Foto

Pěkný článek, ale nemyslím si, že jde jen o sympatie této osoby. Spoustu lidí, co nemá rádo Václava Klause, schvaluje amnestii a naopak... Tady jde podle mého názoru o samotný čin... A to, že se ta žaloba týká i ostatních věcí, to je podle mého názoru okrajové, i když neříkám, že ne důležité...

4 6
možnosti
PH

P51e92t39r 25H61a41l48í22k

5. 3. 2013 12:32

Domnívám se, že testovat výklad ústavy žalobou je naprosto šílená záležitost.

Pro diváky je to možná jen detektivka, ale ne pro žalovaného. Třeba pan

Šafránek má dnes díky žalobě potvrzeno, že je nevinný a není deviant. Bohužel při tom přišel o všechno.

Obecně každá žaloba je pro obviněného trauma a pokud je nevinný, je to obrovská tragédie. I když je na konci několikaletého procesu osvobozen, má obvykle zničený soukromý i pracovní život. Pro okolí zůstane vždy stín pochybností.  Navíc dlouhá nejistota. Po různých "podivných" rozhodnutích soudců není nikdy jistota, zda nepůsobí i jiné vlivy, které mohou rozsudek ovlivnit. Je to obrovskě trauma a může člověka zničit.

Říkat - tak to jen tak otestujte a zažalujte někoho mi přijde naprosto hrozné. Je to zneužití zákonů pro vlastní pomstu.

20 5
možnosti
HH

Chtěl jsem napsat prakticky to samé. Velký souhlas.Bohužel nedochází to našim "elitám" ani obyčejným lidem. Naše zákonodárné sbory vytvářejí zákony, po schválení a nabytí účinnosti se teprve dotazují, zda je ten zákon v souladu s ústavou místo aby ten zákon v souladu s ústavou vytvářeli. Prostě Kocourkov.

11 2
možnosti
LM

Presumpce neviny? Ta jaksi v ČR neplatí, dělný lid má vždy jasno kdo, co a jak už dávno před soudem.

7 2
možnosti
RH

Presumpce neviny znamená, že je na něj z PRÁVNÍHO HLEDISKA pohlíženo jako na nevinného. Nikoli to, že do rozsudku si o něm lidé nemůžou nic špatného myslet..

4 6
možnosti
JL

V prvém plánu jde o to, kdo je komu sympatický a kdo si, co myslí. Mám rád Václava, nemám rád Václava, mám ráda Karla, nemám ráda Karla apodobně. A v dalším plánu probíhá urputný politický boj, nezapomeňme, že levice jde nahoru a současní držitelé přístupu k miliardovodům se jich potřebují držet co nejdéle  a nasávat i nadále...ale hlavně nechtějí následovat MUdra Ratha za katr. A VO TOM TO JE. O to jde až v první řadě, jak říká klasik.

3 3
možnosti
Foto

...a pak ještě existuje skupina těch, kterým to je fuk a myslím, že jich je většina. Nafouknutá medializace působí dojmem, že tím žije celý národ, ale pro řadového občana je to okrajová záležitost.

6 8
možnosti
PS

P21e82t20r 22S26k83á17l10a

5. 3. 2013 12:12

A pak ještě existuje skupina těch, kterým VK nijak zvlášť sympatický není, přesto považují za nesmysl obžalovávat ho z velezrady.

17 4
možnosti
MB

M92i12l82o79š 51B44é22m

5. 3. 2013 12:11

Jak jsme na tom se už soudu dotázali svou ústavní stížností. Nařknutí prezidenta z velezrady je už něco navíc. Je to zbytečné a nedůstojné, řekl bych až ubohé. Zvlášť, když to ti bouráci nezvládli ani projednat v souladu s jejich vlastním jednacím řádem.

11 8
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články