Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážená paní Šichtařová, nechci tento blog pitvat podrobně, ale za přístup dávám KARMU.

Velmi často s vámi nesouhlasím, ač se na ekonomické problémy díváme ze stejného úhlu pohledu, ale tento přístup zaslouží ocenění.

Vždy a v každém okamžiku je nutné posuzovat, zda je dotyčný postup či názory v souladu s právní úpravou a i nepsanými (např. mravními) pravidly. Také se může ukázat, že platná právní úprava je nevyhovující a je třeba ji změnit. 

Veškeré současné fanouškovství jen zastírá podstatu problému.

6 3
možnosti
VO

Néééé paní Šichtařová, nepište takové blogy. Politických tlachalů, co přesně ví, o co jde a přesně ví, co kdo kdy a jak myslel, je tu plno.

Zůstaňte raději u ekonomiky a peněz.... To jsou dobré články.

11 10
možnosti
Foto

Vůbec nejhorší co může být, je nepsaný zákon

2 2
možnosti
JH

J27a18n 61H45a71v37r31d50a

5. 3. 2013 22:44

A proto ÚS rozhodne, jak Klaus onen nepsaný zákon a v kterém že paragrafu porušil. 

Fakt blbosti nad blbosti a ti žluťáci a muchamedáni se musejí smát, až se za břicha popadají.

5 3
možnosti
JH

J32a78n 16H77a88v96r38d64a

5. 3. 2013 20:41

Markéto, tentokrát úplně zbytečný článek. Respektive od člověka vaší úrovně až neuvěřitelný.

Polemizovat by se nechalo s každou vaší větou. Ale to nejpodstatnější přece je, že pokud mě (Janečka, neúspěšného prezidentského kandidáta, Šichtařovou, senátory) zajímá názor Ústavního soudu, zda prezident konal protiústavně ve výkonu své funkce, tak vědí moc dobře, že ÚS rozhodne, že konal v souladu. A vědí to úplně všichni. A že to ti dotyční zkoušejí přes žalobu z velezrady, je to projev dětinskosti. 

A pokud výrok ÚS bude znít: Klaus konal v souladu s Ústavou, ale ...., jako že se to dá očekávat, tak to bude projev politické angažovanosti, která ÚS nepřísluší, nebo by příslušet neměla. A je mi líto, že toto nechápete. 

Nebo snad to je projev vaší populistické angažovanosti?

16 9
možnosti
MM

Co shledáváte v blogu populistického? Navíc, podávat žalobu k Ústavnímu soudu jen proto, abychom znali jeho stanovisko či výklad amnestije je dosti absurdní, nemyslíte?

11 4
možnosti
AR

Zajímalo by mě v jakém případě se rozčílíte a v jakém případě se zaradujete??

6 2
možnosti
MJ

Položit otázku proč je tolik emocí kolem Klause může jen člověk absolutně mimo..(dění)

8 5
možnosti
Foto

I65v41a29n 64M69a56r27e68k

5. 3. 2013 19:51

Asi to někomu velmi pasuje do karet >>>mýlím se  ? ? ? ? R^

1 1
možnosti
Foto

Markéto, jste studánkou zdravého rozumu uprostřed hejna povykujících blogových opičáků. Jedna z mála, kdo pochopil, o co jde. Já být senátorem, asi bych se zdržel hlasování, ale teď jsem rád, že to trochu rozčeřilo vody. A taky jsem se díky tomu z velmi věcné zprávy na BBC dozvěděl, že velezrada se řekne high treason :-)

7 13
možnosti
Foto

I13v14a91n 74M71a22r11e17k

5. 3. 2013 19:47

No já být senátorem a měl v sobě jen trochu soudnosti tak bych si sbalil své "housličky" či svých "pár švestek" a potichu bych se ze senátu vypařil s vědomím že tato "ctihodná instituce" není ničím jiným než přítěží státu a hlavně vysávání financí od daňových poplatníků ! ! ! Rv [>-] ;-(

11 5
možnosti
Foto

M89a97r66t41i47n 35Š64i64k

5. 3. 2013 17:52

Úplně přesně nevím, co je na těch emocích vůči Klausovi vlastně špatného. Vy také nemáte ráda EU a Brusel, penzijní reformu a možná ani nudle s mákem. Takže bych se mohl ptát vás: "Proč tolik emocí kolem EU a Bruselu?"

8 4
možnosti
Foto

Já si třeba myslím, že velezradou bylo odhlasování Lisabonské smlouvy palamentem a senátem. Co mám dělat, aby mi to ústavní soud potvrdil anebo vyvrátil? A co mám dělat, aby ti velezrádci šli bručet? Jinak je dobré, že se kolem toho dělá takový povyk, aspoň si víc lidí všimne, že třeba eurovalem nás senát s parlamentem připravili o 350 mld. Tomu já říkám velezrada! Klaus dělá, co může, aby nám ty penízky zůstaly, a za to je po právu označován za velezrádce, vždyť chce německé bankéry připravit o zasloužený výdělek!

23 3
možnosti
IH

nesmysl, ale vymlouvat vám to nebudu - jenom se zeptám - bilion za fotovoltaiku vás neštve ? a jen tak naokraj - klausův přístup k bankám v první polovině 90.let nás tehdy přišel na min. 500 mld....

6 11
možnosti
Foto

Jakkoliv s blogerkou většinou souhlasím, zde musím namítnout. Jsou i jiné možnosti než zjišťovat ústavnost kroků hlavy státu ústavní žalobou za velezradu. V době, kdy by mnozí v EU přivítali oslabení pozice ČR, vzhledem k poměrně dobrému stavu jejího zadlužení, ta aby ČR bez reptání financovala dluhy jižního křídla EU (viz Portugalsko), je naopak ústavní stížnost Senátu na hlavu státu, ať už na ni a její faktické kroky máme názor jakýkoliv, naprosto kontraproduktivní a pro ČR nanejvýš nebezpečnou. Na základě takto neuváženého kroku Senátu, ve mně sílí názor, že je Senát nejenom zbytečná, ale dokonce i pro ČR nebezpečná instituce a říká si o své zrušení, i z důvodu tolik nutné racionalizace veřejných rozpočtů.

31 9
možnosti
Foto

oprava: na konci třetího řádku má být.. tak...

3 2
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,42
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články