Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč tolik emocí kolem odcházejícícho důchodce ? Jistý odborník přes ekonomii hledal  práce, které měly souviset se ziskem titulu profesora u pana Ing. Po dlouhých jednáních mu vydali z archivu VŠE pár okopírovaných separátů, které nebyly ani svázány. - Proto tolik emocí. Když někdo v televizi káže o tom jak vyznává konzervativní hodnoty rodiny a manželku si občas nahradí mladšími letuškami  z vládní letky, tak to je přinejmenším komické. Když někdo podvádí v rodině, tak logicky může podvádět i v politice. Jako bývalý předseda ODS nevěděl o podivných finančních darech od neexistujících osob ve prospěch této strany ? Když v Kazachstánu dostal doktorát honoris causa, tak tam veřejně prohlásil, že bude podporovat vstup této země do EU, i když leží jen z části v Evropě. A k tomu ještě amnestie pro tuneláře ? To už je fakt moc 8-o Karma blogu R^

6 3
možnosti
Foto

Markéto, dobrý článek (jako obvykle). Patřím tedy mezi těch pár co osobu Václava Klause moc nesleduje - i když jsem mu poblahopřál k jeho přijmutí v americkém ústavu Cato Institute - organizaci schopné a užitečné. Ale podle mého "dvou-centového názoru" udělal hlavně chybu tím že neodešel z veřejné scény dříve. To, že založil moderní českou stranu s pravicovými impulsy a neúnavně bránil pojmy jako volný trh, svoboda podnikání, občanská zodpovědnost, svobodná diskuse nebo úzká státní moc, je na jednoho člověka dost. Ta práce by mu zajistila místo v historii i bez pozdější kariéry presidenta ČR - funkce co je podle mne zbytečná. Možná ji bral jako Teddy Roosevelt - "bully pulpit" - "zatraceně dobrá kazatelna", ale při pohledu na současné volební preference českého voliče jeho kázání moc efektivní nebyla. Ta věc s "velezradou" je ale komedie a ústava kterou musí lidem překládat a vysvětlovat soud si říká o revizi...

4 2
možnosti
PM

P16e63t40r 34M44a61r93e18š

7. 3. 2013 14:04

jenže pak to vytvoří precenes, že o každém politickém kroku, který se nám nalíbí hned poběžíme k soudu a uplně to paralysuje celou společnost... více myslet, méně mluvit Platon...:-)

6 1
možnosti
MR

Ten už je tady dlouho, když ÚS rozhoduje o výši daní, podpor. Naopak tato poslední žaloba má mnohem méně politického podbarvení.

1 1
možnosti
JL

Klaus je "velezrádce", protože patří k zakladatelům a udržovatelům mafiánského kapitalismu, který přímo narušuje právní stát a zastupitelskou demokracii.

6 9
možnosti
MH

To jak lidé vnímají pana Klause s jeho všemi dosavadními činy a prohlašeními ukazuje jediné:JAKÝ MAJÍ CIT PRO PRAVDU A MORÁLKU a často oboje dohromady oni sami. Pravdy pana Klause: pseudovědecký propagandistický názory na odborné věci od kterých se distacují odborníci. Pani Šichtářová, kolik znáte odborných ekonomických článků pana Klause (publikovaných v renomovaných časopisech i imp.faktorem?) asi budete znát jen ty politicko-ekonomické plky.Morálka pana Klause:účel a osobní zisk světí vše i poškozování druhých...celé jeho polit.tažení v zasadě shrnuje finální amnestie se svými pozitivními důsledky pro hrsku megazlodeju a korupcniku a miliony poskozenych.No a kdyz dame postoj k pravde a moralce dohromady mame tu uspesneho lhare, manipulatora, ktery tech lzi a amoralnosti vyuziva k prospechu svemu i sve politicko soukrome suity.Proc myslite pani Sichtarova, ze nam bylo usta Klause kdysi treba vice Kozenych, ze Bem byl nejlepsi primator, ze jsme mobilizovali proti levici a ze odposlechy kmotru poskozovali demokracii...v predposlednim odstavci pisete o DODRZOVANI PSANYCH A NEPSANYCH ZAKONU ALE MINIMALNE TY DRUHE KLAUS NIKDY NEDODRZOVAL......STALE VETSI CASTI OBCANU TO DOCHAZI A DOSLO A MUSI HO NUTNE NENAVIDET, PROTOZE SVYM POSTOJEM PODVADI, UVADI V OMYL, cast jinych lidi to neni schopna videt, pochopit (pani Janzurova treba za ty slusne) ale dost jiných to vidi, chápe ale neodsuzuje ci dokonce obhajuje, protoze z toho podobně amoralně profituje - škoděním druhým, a proto ten emoční odpor těch prvních a proto ten postoj nemůže být na půli cesty.Od špíny se mohu distancovat nebo ji alibisticky nevidět a využívat, nic mezi.

5 11
možnosti
RK

Myslím, že jste paní Šichtařová na omylu.

Nejprve můj postoj. - Nejsem fandou V. Klause, ale žaloba za velezradu mi přijde hodně přitažená za vlasy. A rozhodně pochybuji o dobrých úmyslech a pouhého vyjasnění si "pojmu" velezrady v případě p. Dienstbiera mladšího nebo p. Antla.

A nyní proč se mýlíte. Ústavní pořádek ČR umožňuje ledacos, můžeme odvolávat vlády, můžeme vyhlašovat předčasné volby, můžeme rovněž vyhlásit mobilizaci a můžeme také žalovat prezidenta republiky z velezrady. Samotná Ústava je pak napsána poněkud volně, neexistují v ní často např. konkrétní lhůty nebo vymezení. Nejspíše se v těchto ohledech spoléhá na zdravý rozum a dokonce i na obecnou pravdu, která říká, že vše být vtěleno do zákona nemůže. Jak jsem již nastínil, toho co všechno ústavní činitelé a vedoucí představitelé státu mohou je hodně, ale rozhodně nám nepřinese nic dobrého pokud budeme výše jmenované body nadužívat a co hůř cvičně testovat...

Co tedy budeme zkoušet příště? A neříkejte, že přeháním. O žalobě kvůli velezradě asi před nějakou dobou také nikdo neuvažoval a i nyní je to otázka značně sporná... Nepocvičíme se příště např. právě v mobilizaci?

Vítejte v bánánové republice.

10 4
možnosti
Foto

;-€! Paní Šichtařová to přepískla. Prý jsme ovládáni zničeho nic emocemi.

...

Když my jsme si ty emoce v politice veřejně nemohli od roku 1939 dovolit. Tak si to teď užíváme.

....

Ale teď vážně - racionální výběry politiků podle stran a programů se neosvědčily. Tak teď zkoušíme něco jiného. :-)

... Jinak píšu karmu.  R^

3 8
možnosti
FE

Klause mám rád i nerad. je to silná osobnost a s jeho názory na ekologii, ekonomiku a EU vřele souhlasím. Nemám ho rád jako člověka, kterého nezajímají jiné názory, člověka s láskou k Rusku, člověka, který si hraje na pánaboha a proti předpokládané vůli lidí realizoval amnestii. Přeju mu výsledky jeho panování. Jednou budeme říkat. Klaus, Klaus? není to ten, koho ustanovili poslanci prezidentem a kterého potom obžalovali z velezrady?

10 2
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,52
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články