Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pro - Ivan Marek

Asi se dá těžko pochopit že už delší dobu se v této zemi někdo snaží rozdělit občany na dva tábory ať už to byla prezidentská  "volba" či nyní vykonstruovaná velezrada či dokonce vlastizrada ?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jen "delší dobu"?

Šafrův článek - http://jdem.cz/vnpj7

Proces s velezrádcem aneb o co v dnešní klausiádě běží -http://jdem.cz/zrar8 Navíc je před socdem sjezdem a D. potřebuje bodíky

0 0
možnosti
JK

No, dnes je na LIdovkách - Konečný účet za Klausovu amnestii - docela podrobná statistika. I když bych si uměla představit podrobnější.

Ovšem každopádně bych ráda viděla takhle pečlivou statistiku  - Konečný účet ha Havlovu amnestii v r. 90.  A vlastně totéž za Husákovu amnestii z 8.12.89 pro všechny politické.

0 0
možnosti

Také mám Klause rád za většinu toho co udělal, a nelíbí se mi amnestie. Ale, to že ústavní soud něco rozetne je naivní. On se k tomu postaví jako poslední dobou ke všemu, NIJAK. Nějak okecá že mu to nepřísluší či tak nějak... prostě jasné slovo neuslyšíme. Je to JEN politická hra, což je nakonec taky OK. Klause chtěli odstřihnout od politiky, a on se naopak toho chytne a bude se jako bránit a vrátí se. I když bych tomu byl rád , obávám se že je již moc starý, ale možná mně překvapí - pokud by založil nějakou stranu a měl bych dojem že má šanci se dostat do sněmovny volil bych ho.

0 0
možnosti
MK

Píšete, že jsou tři skupiny lidí ve vztahu ke Klausovi - jedni ho mají rádi, druzí ho mají neradi a třetím je lhostejný. Já jsem ve čtvrté, určitě velmi nepočetné skupině. Mám ho za něco rád a vážím si ho, za něco nerad a nevážím si ho. Vždy jsem mu velmi fandil za jeho postoje k evropskému socialistickému centralismu nebo třeba k zeleným, kteří kam šlápnou, tam sto let tráva neroste. Vážit si ho nemohu za jeho nenávist k oponentům, například když je schopen vnímat spolu s Hájkem Havla téměř jako satanáše, nebo za jeho až paranoidní posedlost, s jakou vnímá jakoukoliv kritiku jako spiknutí ohavných nepřátel. Bylo mi ho líto za to pero, protože vím, že politici si je berou běžně. Nebylo mi ho líto za místy až zběsilou kritiku amnestie, kdy se zachoval jako arogantní monarcha, který si dělá, co chce. Ale velezrada to nebyla, jen využil svého ústavního práva. Klaus byl prostě zběsilá sinusoida, nahoru dolů, a jako takový musel nutně vyvovávat více emocí než kdyby byl na jeho místě třeba Fischer nebo Švejnar. Na jednu stranu nikdy nebyl populista, co se snaží zavděčit lidu a médiím, na stranu druhou nepochopil, že prezident by se neměl řídit jen svým silným a egocentrickým JÁ. Takových politiků je málo, otázka je jestli bohudík nebo bohužel. Pro mne - bohudík i bohužel.

2 1
možnosti
Foto

Je zajímavé, že každý řeší vhodnost nebo nevhodnost Klausovy amnestie. Nikoho nezajímá vhodnost nebo nevhodnost institutu amnestie v naší ústavě. Pokud má president na něco právo, nemůže mu nikdo (kromě jeho svědomí) vyčítat, že to právo využil a v jakém rozsahu. Je to podobné, jako když jede ministr na tenis služební limuzínou se zapnutým modrým majáčkem. Je to chucpe, ale viník je spíš ten, kdo mu toto právo dal.

3 0
možnosti
Foto

To by platilo pouze v tom případě, kdyby byl nesvéprávný. Pokud je člověk svéprávný, nemusí práva, která jsou chucpe využívat, ať už majáček nebo amnestii.

0 1
možnosti
MC

Přesto nemůžete popřít, že žaloba je vykonstrována z počinu senátorsko-občanské závisti a nepřehlédnout kvality a nadhled osobnosti V.Klause.

2 0
možnosti
JL

Paní Šichtařová, máte pravdu.

2 0
možnosti
JF

J83a51n 65F39r57o37l24í29k

10. 3. 2013 16:41

Tady platí ševče drž se svého kopyta. Paní Šichtařová je ekonomka svému oboru rozumí. Není ovšem právnička a to z článku kouká na sto honů. Zde bych doporučil článek pana Jemelíka na Neviditelném psu. Tam je odborným pohledem zhodnoceno vše o čem se paní ekonomka zde zmiňuje.;-)

1 1
možnosti
Foto

Tak já spíš vidím, že ty emoce odpadly. Klaus je v podstatě mrtvola, takže mě osobně už moc nezajímá. Snažil se v poslední době upoutat na sebe pozornost, protože trpí tím, jak bude nezajímavej. Zvolil tedy styl svých hloupých poradů. To je tak vše.

A proč mě rozčiloval dřív? Je otcem mafiánského kapitalismu v ČR (útěk před právníky, neznám špinavé peníze, mělo by se na chvíli zhasnout, jeho privatizace). I kdyby to někdo zlehčovat, je to člověk s největší zodpovědností za polistopadový vývoj: ministr financí, předseda ODS, premiér, šéf sněmovny, president. I kdyby v tom byl tak nějak nevinně, což je nesmysl, má za to zodpovědnost. A když to jen neumí, tak co tam leze.

Teď už to je jen nezajímavý důchodce, aktivista občanské společnosti s lehce extrémistcikými názory. Nic moc zajímavýho. :-)

3 4
možnosti

Takže to vypadá, že vy na to globální oteplování opravdu věříte. NO tak to teda potěš nás přírodo.

2 0
možnosti
PN

P81e32t35r 96N93o88v55á92k

10. 3. 2013 1:51

Klausova Amnestie s otázkou, kterou ale nikdo nepoložil  8-o  ?  R^

 -

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/tomas-sokol.php?itemid=18598

odvazi se nekdo vecne polemizovat???

2 0
možnosti
PN

P54e86t78r 46N29o82v95á96k

10. 3. 2013 1:41

Amnestie s otázkou, kterou ale nikdo nepoložil  8-o  ?

 -

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/tomas-sokol.php?itemid=18598

1 1
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,32
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články