Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"ZASAZOVAT SE" o cokoliv ovsem ani zdaleka neznamena, ze toho bude dosazeno.

.

Takze jak rikavala moje babicka "To vam nikdo nemuze dat, co ja vam muzu slibit".

0 0
možnosti

Většinový volební systém. Nic jiného nefunguje.

0 0
možnosti

Vidím to tak, že ty volby vyhraje prorůstový dotační startér Bohumil.Ten nikdy nedbá na pravidlo přednosti  svobody přicházející zprava a při odbočování vlevo, že má dát  přednost rozumným programům.

0 0
možnosti

Tak bankovní poplatky ostuda je. Dále když jsem jako "malý" podnikal a jmenoval bych se třeba Hans tak by se úrok z úvěru  v SRN pohyboval tenkrát kolem 6-7%. Tady u slavné ČSOB jsem platil 11. Leasing na auto též velký rozdíl. U potravin též šlo spíše zamyslet se proč jsou tak drahé - DPH, malý trh, třetinové příjmy lidí a marketů tolik jako v Německu, menší balení u nás (sýry), nové objekty, dražší úvěry, podstatně více ochranek. Proti tomu nižší mzdy personálu. Ale ono je pohodlnější - vyrovnat rozpočet omezením a někdy i likvidací "sociálního státu".

0 0
možnosti

Kterou politickou stranu s těmi hesly zastupujete? ;-D

0 0
možnosti
Foto

žádné zdravotnické poplatky - to není nové heslo, bylo v roce 2006 v programech levice i pravice.

zjednodušení účetnictví pro živnostníky - joo tam bylo i, že daňové přiznání bude na jednom listu.

3 0
možnosti

Docela jste mě dostala tím nejrychleji rostoucím dluhem, který nejrychleji roste již deset let.

Jaká metodika je na tu rychlost použita?

0 0
možnosti

Nejvíce se mi však líbí ta část, kde naznačujete, že se nechcete pokusit podílet se na aplikaci Vašich rad, jak tomu všemu čím strašíte, se začít úspěšně bránit.V

0 0
možnosti

Jsme se zemí s nejrychleji rostoucím dluhem? Ve srovnání s čím?  S HDP.  Dluhem na osobu?

   Nebo ve srovnání s dluhem již existujícím? Jistě to může být jen tato poslední varianta.  Řekl vám někdy někdo, že relativní údaj je závislý na základně, ze které je vypočítáván? (Nejspíš ve škole ano. Že byste to zapomněla?)   Takže pokud máme pořád ještě poměrně nízký dluh, tak jeho přírůstky dají vysoké procento.(Pro málo chápavé, kdyby předchozí rok byl dluh nula, byl by nárůst nekonečný.)

   Ne, nemyslím, že růst našeho státního dluhu je zdravý.  Jen by mě zajímal důvod, proč musíte psát blogy, které všechny problémy (pokud jsou to problémy a nikoliv vaše fikce) tak výrazně zveličujete.

3 2
možnosti
Foto

Dobrý den paní Šichtařová, vzhledem k tomu, že dělám do "Fčel" jsou pro mě ostatní vjeci nepodstatné!;-D

0 0
možnosti
Foto

Článek ok, kromě toho volání po většinovém volebním systému. Lidi si nevolí poslance, aby se jim dobře vládlo,  ale aby se domluvili na kompromisech. Většinový systém by umožnil převzetí moci hrstce šílenců. Když uvážíme, že k volbám chodí cca 50% voličů a jejich hlasy se rozdělí tak, že i ta nejsilnější má sotva 20% preferencí, tak při většinovém systému by stačila podpora 10% voličů na totální nadvládu nad zbylými 90%! Tohle nechci ani náhodou, současný volební systém by potřeboval naopak být více poměrný. Hlasy stran sečíst za celé Česko a křesla rozdělit v jejich poměru. Jak si to která strana rozdělí do krajů, to ať si strany vyyřeší sami se svými voliči.

3 1
možnosti
Foto

Obě varianty mají klady i zápory. Osobně se mírně kloním k tomu, že Parlament má práci vládě mírně komplikovat, než zjednodušovat.

Ale to jsme vlastně u jiného problému: Důsledné oddělení moci výkonné, zákonodárné a soudní, ne to, k čemu to dnes směřuje, že Ústavní soud je politický, ministři jsou zároveň poslanci apod.

Rovnovážný stav by byl takový, že předseda vlády (nebo president?) si jmenuje výkonnou vládu. Ta koncipuje zákony směřující k plnění volebního programu vlády (nikoliv stran v Parlamentu). Předkládá je Parlamentu a ten je přijímá, či odmítá na základě voličského mandátu. Žádná lidová tvořivost poslanců. Při bazální krizi, kdy vládě se vrací všechny zákony, premiér odstupuje, či renominuje vládu. 

Tedy vláda vládne, Parlament její práci koriguje, nebo znemožňuje. Soudy soudí bez politického akcentu. Jinak nejde o demokracii, ale o parodii na ni.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS