Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Taky dobrý. Mě zase naštvalo, že vstupem do 2. pilíře se mi sníží příspěvek do prvního o 7,7%, (28 vs 26%)  ale vyplácený důchod se sníží rovnou o 25% (1,5 vs 1,2). Co to je sakra za pokutu?

2 0
možnosti
Foto

Pane Švec, Váš předpoklad je sice správný, ale musíte vzít v úvahu, že ten koeficient 1.5 resp. 1.2 se používá při výpočtu pouze tzv. procentní části vašeho výměřovacího základu. Z tohoto základů se poté počítá výměřovací základ důchodu s uplatněním redukčních hranic, takže ve výsledku se Vám sníží státní důchod o cca 7-10% procent. Také mě toto zajímalo a je to docela pěkně popsáno na http://duchodovareforma.mpsv.cz/cs/61. Rozhodně spolehlivější informace než výše uvedený článek :-)

1 0
možnosti

Jojo, takže kdo by vstúúúúpil v 35 letech a fakt těch 35 let platil, první peníze dostane v 70 letech a to ještě musí do těch 70 let bez přestávky pracovat:) Výborný, že?:) Čili vstoupit se dá tak ve 25 letech a doufat, že těch 35 let budete opravdu bez přestání pracovat, žádný nezaměstnání, žádný ulejvárny. Osobně fakt nevidím jediný důvod, proč se na to dávat, když si člověk může sám spořit do svýho fondu nebo někam jinam. Nemluvě o tom, že levice chce hned 2.pilíř zrušit (v lepším případě), příp. znárodnit, tj. ty naše peníze si ukrást.

1 2
možnosti
JM

Vzhledem k tomu, že nynější mladí budou odcházet do důchodu po sedmdesáti, tak tu dobu snadno splní. Zda se jim líbí spořit do produktu, z něhož dostanou peníze až v sedmdesáti, to už je na nich. A pozor, nové doplňkové penzijní spoření má tuto skvělou vlastnost taky! Vybrat lze až v okamžiku nároku na státní penzi, čerpat rentu lze začít o 5 let dřív. Že by někdo mohl chtít naspořit peníze právě proto, aby mohl odejít do důchodu už v 65, na to se nějak moc nemyslí.

2 0
možnosti
RH

R70a53d35e34k 58H74o65d20a52ň

22. 2. 2013 11:04

Podívám-li se na své příbuzné odcházející do důchodu, zvážím-li fakt že zhruba polovinu života chodili do zaměstnání za komunistů, a podívám-li se na stav v jakém dnes jsou, jsem si téměř jistý, že 70tiletého člověka patrně odtáhnou od pásu nebo lisu rovnou do rakve - za toho nepravděpodobného předpokladu že ve věku 60+ bude schopen mít zaměstnání.

3 0
možnosti
RK

"Skvělá" informace, že? Chválabohu, že už to mám zapár.

1 2
možnosti
PW

Vynikající informace! Ať si Kula s Krejčím nadávají jak chtějí, ale tento článek patří do výběru, ať si ho přečte co nejvíce lidí. Karma. R^

5 0
možnosti
Foto

Díky za ty mladé...hned rozešlu:-)

5 1
možnosti
Foto

Ta fotka v perexu se mi líbí :)

2 2
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články