Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlas a), b) i c). Od začátku tvrdím, že přímá volba byla jen vějička na důvěřivost voličů. A nevhodní kandidáti byli předem odsouzeni. + tlak médií, že presidentem MUSÍ být politik.

4 0
možnosti
JM

Paní Šichtařová, mnohdy s vámi souhlasím, ale jestliže je prezidentská volba důležitá jen vzhledem k množství prezidentských pravomocí, proč jsou síly, které do kampaně KVS pěchují tolik peněz, aby byl zvolen? Proč německá česky píšící média hučí unisono Karel, Karel? Není to například proto, že EU (resp. globalizační síly nad ní), ke které jste i vy sama poměrně kritická, už konečně potřebuje, aby tady běželo vše hladce, aby se postupně eliminoval euroskepticimus a abychom se, slovy KVS, vrátili do hlavního evropského proudu, což je eufemismus pro přijetí Eura, proti němuž jsou v současnosti 3/4 populace. To máme první potenciální zradu na Češích.  Úplně jste zapomněla na neformální moc, kterou při tvorbě veřejného mínění uznávaná hlava státu má. Druhá potenciální zrada jsou Benešovy dekrety. KVS má sám osobní zájem (v řádech desítek miliard korun nevráceného majetka z důvodu Dekretů)

na jejich prolomení a s ním statisíce rodin sudetských Němců.

Svým středněproudým tedy mediálně hysterickým názorem na amnestii jste mne vyloženě zklamala.

6 0
možnosti
Foto

Číst Váš blog je vždycky radost. R^ [>-]

3 0
možnosti
Foto

Je mi líto, ale to co píšete - jistým způsobem nesedí. Za prvé vykazujete všechny znaky "úspěšné" a "vysoce" postavené manažerky, kdy ze všech ostatních děláte hlupce - zejména pak z veřejnosti. Od ředitelky finační společnosti bych očekával mnohem sofistikovanější sociopatický přístup.

Nepochybuji o Vašich politicko-ekonomických kvalitách, neznám je.

Ale Váš článek svědcčí i o tom, že ani mediace Vám není vlastní. Neboli, naprosto netušíte, jak se vytvářejí dnes zprávy. Protože...

Cituji: "Veřejnost je patrně tak vyvedená z míry tím, že „o něčem může rozhodovat“, že se nechala opít rohlíkem a uvěřila, že je to vedle amnestie druhá nejpodstatnější letošní událost."

*** Mediálně dnes vnutíte veřejnosti cokoli. Stačí dostatečně účinně atakovat tisk, rozhlas, televizi a on-line média. O tom co to ale je "účinnost" se mohl přesvědčit v daném případě nejeden neúspěšný prezidentský kandidát. A nepleťte se: média jsou sluhou pouze jednoho pána - nikoli veřejnosti, ale majitele média.

A dále cituji: "Jako by prezident měl tak velké výkonné pravomoce, že by mohl směřování země zásadně ovlivnit." *** Nuže, po mimo Vašeho výčtu, který nebudu citovat, mne překvapuje, že Vy jako ředitelka ekonomického časopisu snad ani netušíte, že prezident - coby reprezentant státu - vozí sebou na své oficiální cesty rovněž ekonomy, podnikatele a jiné reprezentanty s cílem navázat či rozšířit ekonomickou spolupráci a další oblasti. Ano, prezident je především reprezentant! A nemusí proto jen zcizovat pera, dělat povrchní amnestie (Klausova amnestie měla sociálně stejně mizerné důsledky jako ta Havlova - obě byly stejně sociálně nezopodvědné v důsledcích). Možná byste se mohla, při Vašem vychvalovaném smyslu pro humor, rovněž začít zajímat o média, sociologii... neboť politika a ekonomika jsou dnes bez interdisciplinárního přístupu přinejmenším zjednodušující či post-manipulačně zavádějící, jak o tom ostatně svědčí tento Váš článek.

5 5
možnosti
Foto

K poslednímu odstavci: řekl bych, že drobný rozdíl mezi těmi amnestiemi je. Havel amnestoval vězně minulého režimu, kdežto Klaus amnestoval svůj vlastní režim. Byť v důsledku se mohou podobat v ne-resocializaci propuštěných. V obou případech.

5 0
možnosti

Vy jste nějak zaspala. Téměř všichni voliči řeší jen to, kdo bude menším zlem, a Vy ze všech voličů děláte naivní nazdárky. No ještěže nekandidujete Vy sama. Zatím?;-D

2 1
možnosti
Foto

Nehodlám volit žádné zlo.:-)

2 0
možnosti
Foto

Taky jste uvěřila mediální štvanici, že amnestie byla bezprecedentní? Ta amnestie byla ve skutečnosti geniální. Rozsah byl přiměřený, to se pozná i podle toho, že propuštěno bylo přes 6 tisíc lidí a asi 5.5 tisíce čekalo na uvolnění cel - na zbylé "čekatele" se vztáhla amnestie, bohužel nikdo neuvádí počet, ale odhaduji, že to taky bylo několik tisíc lidí, co měli to štěstí, že se vyhli vězeňskému prostředí. Protože o tom, jak to prostředí "napravuje" nemá žádé iluze snad nikdo.

Namítat by se možná dalo na hranici 5 let pro chápání "recidivistu", já bych dal snad i 10. Každopádně v celkovém výsledku se skokem zlepší bezpečnostní situace, když si namísto 5 tisíc bručících za špatné parkování sedne 5 tisíc recidivistů.

I amnestie na vleklé kauzy byla správná - jedině tak se dalo poukázat na liknavost justice. Když někomu 8 let nejsou schopni prokázat vinu, tak je velmi pravděpodobně nevinen. A pokud by vinen byl, tak si jen naiva může myslet, že za tu dobu neodklonil svůj majetek tak, že poškození stejně neuvidí ani vindru.

Každý bojuje zbraněmi, jaké má. A Klaus ty svoje beze zbytku využil. Budiž mu za to chvála. A chápe to i mlčící většina, protože podle posledních průzkumů popularity už po amnestii je Klaus s 51% stále nejpopulárnějším politikem v Česku.

4 8
možnosti
Foto

Budete toto vykládat i těm, které naši drazí amnestovaní hned po propuštění přepadli, oloupili, případně znásilnili...? ;-O

5 1
možnosti

Paní Šichtařová, paní Šichtařová - Ten konec je veskrze půvabný vůči tomu začátku. A kupodivu jsou v příkrém rozporu. Víra v právo a úroveň práva se nutně odvíjí od ústavy a ústavnosti. Takže v té přímé volbě opravdu o nic nejde? No je vidět, že právem moc políbená nejste. O pravici i levici v této volbě skutečně ale vůbec nejde. Prezident není premiér. Ale jde o to, aby český prezident respektoval českou ústavu a parlamentní demokracii. Je to základní kámen toho práva. Lidé to mají sami ve svých rukou. Budˇzvolit toho, kdo tu ústavnost bude respektovat nebo toho, kdo nikoli a bude prosazovat své ego podobně jako Klaus. Voliči měli jedinečnou možnost nastartovat změnu - pozitivní změnu volbou Dienstbiera ml.. V tom co zůstalo je z tohoto pohledu volba také zřejmá. Někdo holt má tu ústavnost zažranou pod kůží a někdo ne. V tomhle je karambol volby českého prezidenta. Volba Zemana znamená stejné obchody jako mezi Nečasem a Klausem, volba KS znamená volbu té ústavnosti. Bohužel tu bude rozhodovat i levopravost, vztah ke Kalouskovi a k vládě. Ostatně na tu strunu bude Zeman samozřejmě hrát - v rozporu s tím, oč skutečně jde. A jde o to právo, o tu ústavnost.

2 3
možnosti
FS

Pokud jste dobře poslouchal K.S.(JÁ S TÍM MÁM PROBLÉMY),tak on chce i změnu Ústavy.Jste opravdu hodně orientovaný na K.S.,ale to je Vaše svědomí.

5 1
možnosti
Foto

Půjčil jsem si o víkendu od maminky časopis s přívlastkem ONA a přečetl si rozhovor s vámi. Překvapilo mě, jaká jste i v zásadních věcech veselá kopa. Fajn. R^

No a k té volbě - strašně ji žeru, a nemůžu s tím nic udělat. ;-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,50
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články