Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím si totéž - vláda s názvem pravicová si počíná přesně naopak, volební programy už nečtou ani politici, natož aby se jimi řídili.

Podstatné je, že se nám pořád lže (třeba o 2.pilíři) a vykrádá státní rozpočet (v poslední době přichází do módy oblast IT).

Ale proč ne? Vždyť se to dlouhodobě vyplácí.

Ale jak to odstranit? Aby se to přestalo vyplácet musí zajistit daňové a trestní zákony.

Jejich změnu, dopracování a dodržování ale nikdo nebude prosazovat. Přece si neuřízne větev na které sedí.

Mám nepříjemný pocit, že kdyby se arogance, lži a krádeže politiků nechaly odstranit návštěvou volební místnosti, že už by politici volby dávno zakázali...

1 0
možnosti

Paní Šichtařová, máte pravdu. Jen mě mrzí, že prakticky všichni diskutéři si va vašem článku všímají věcí podružných a ne té klíčové, totiž že hlavním problémem rostoucího zaostávání této země je nedůvěra ve fungování práva a spravedlnosti, ve fungování nějakých pravidel.

   A neplatí tady žádné MY a ONI, politici nahoře se chovají jen tak, jak jsou zvyklí chovat se všichni dole, protože tenhle národ je plebejský a většina dnešních elit pochází zezdola, před pár desítkami let bydleli všichni v paneláku.

   Dokud si všichni neuvědomíme, že nefungující právo je koulí na noze České republiky, nepohneme se nikam. Ten impulz ke změně musí ovšem teď přijít od hlavy, jinak nemají ti dole žádný důvod chovat se jinak. Amnestie je v této souvislosti jen zvětšení té koule..

   O důsledcích toho, kam vede tuto zemi mj. neúcta k jinde platným pravidlům, jsem napsal blog prár hodin před Markétou, zde http://mourek.blog.idnes.cz/c/316328/Ceskou-cestou-ke-hvezdam.html

4 0
možnosti

Prezident by politik být měl. I v neprezidentském systému není jen kladeč věnců. Ono u nás je potřeba (a bude i nadále - i když premiérem bude Bohouš či Jirka Služební pivo) prohnat a proplesknout. Ale musí to být osobnost - i když u KS to proplesknutí bude spíš aby se probudil.

0 0
možnosti

No nevím. Nikdo z nás, co jsme tam s nevolí volili, jsme neměli pocit, že děláme něco kdovíjak smysluplného.

0 0
možnosti
Foto

Bohužel, ani Ústavní soud u nás není garantem zákonnosti. A nemyslím tím jen jeho rozhodnutí o prezidentské volbě, ale zejména jeho rozhodování o tom nejdůležitějším - našich dětech:

http://www.stridavka.cz/ustavni-soud-jak-dite-pripravit-o-tatu.html

3 4
možnosti

"A proto soudím, že Kartágo musí být zničeno."

1 1
možnosti

J95a20n 13R69á10ž

16. 1. 2013 17:27

Před chvílí jsem dočetl Váš článek v OnaDnes "Porod doma byl pro mne jediná volba" a konstatoval :  VYNIKAJÍCÍ!  V tom článku se projevilo, že když Vaše racionalita  je propojena se srdcem, dovede stvořit krásně hřejivý text i s velmi poučným nábojem.  Vaše zcela jasné  "pragmatické" argumenty o prospěšnosti domácích porodů, které může zpochybnit jen hlupák nebo zaslepenec, oslovily mnoho čtenářů a nejenom budoucích matek..viz rozsáhlá diskuze o tomto článku na Facebooku.

  Ve Vašich "ekonomických"  textech lze vždy najít fundovanou  kritickou analýzu popisovaného stavu, ale zároveň v nich čtenář nalezne Váš názor na možnost řešení se kterým se čtenář buď ztotožní nebo ne, ale vždy vybudí zamyšlení nad daným tématem. Proto jsou Vaše texty zabývající se ekonomicko-politickou tématikou tak populární.

Naznačit nebo přímo navrhovat řešení popisovaných situací je Vaší silnou stránkou, tak proč jste vyvtvořila tuto zcela fádní úvahu  o

prezidenstké volbě, která se ani náznakem nedotýká nějakého východiska

z  všeobecně známého neutěšeného stavu naší společnosti, natož aby byla v

článku nějaká Vaše úvaha o možném řešení, nějak nemohu pochopit.  Kdyby takový článek napsal Okamura, nedivil bych se, ale Vy? A radu, že bychom nemělí brát volbu prezidenta vážně...to je jen intelektuální "pšouk"

0 2
možnosti

Já tam prostě nechci člověka, co se spolu s Havlem omlouval Sudeťákům a který navrhoval úplné jednostranné majetkové vyrovnání s nimi včetně opětovného! osídlení Sudet odsunutými. Mám prostě obavu, že si s panem Posseltem moc dobře rozumí(přijal ho a poobědval s ním) a pokud přijde na přetřes otázka Benešových dekretů, nebude přinejmenším dělat NIC.

6 2
možnosti

Kdyby se vrátil alespoň zloměk Němců, alespoň by v téhle zemi někdo poctivě pracoval.

0 1
možnosti

Trošku mě mrzí poněkud laciný útok na Klause, i když zde je alespoň podložen nějakým relativně relevantním argumentem (sníží se důvěra v právní stát). S ostatním souhlasím.

0 1
možnosti
Foto

Jo, souhlasím, tohle je hlas rozumu. Ale prezidentská volba je hlavně záležitostí srdce. Samozřejmě, že prezident nic významně neovlivní, ale přesto - jde tady o symbol, o to, kdo bude nejvyšším a neodvolatelným národním reprezentantem, jak bude vypadat, jak bude mluvit a co při tom mluvení bude říkat, jakej bude mít dres, jestli mude mít čístej štít, jestli nebude dělat ostudu - jestli nebude vulgární, například, anebo jestli nebude při zahraničních návštěvách krást cizí věci.

2 1
možnosti

Záležitost srdce je svatba, nikoli volba prezidenta.

2 1
možnosti

Když mám pocit, že se asi všichni zbláznili, přečtu si něco od Šichtařové a zjistím, že všichni ne. R^

3 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,33
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články