Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Pepe I

28. 9. 2012 18:30
Trošku mi vadí,

že svými ekonomickými úvahami lehce "generálujete", ale hlavně rozdáváte náboje všem těm gramotům, vševědům a profesionálním odsuzovatelům čehokoli. Uvědomte si, že při případné Vaší nějaké odpovědnosti za něco, se určitě najde plno jiných zaručených receptátorů, kteří Vám to Vaše nějaké rozhodnutí zaručeně omlátí o hlavu. I pro mě neekonoma to někdy přijde laciné.

3 0
možnosti
MP

Martin V2

28. 9. 2012 21:31
Re: Trošku mi vadí,

Jestli to dobře chápu - varujete Šichtařovou, že i jiní se mohou chovat jako ona?

2 0
možnosti
H

hovn

28. 9. 2012 16:25
Ne že bych upíral někomu právo blábolit o čemkoliv,

ale u ekonomů mi to  připadá, jak se tak dnes hezky říká, signifikatní.

9 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_mocně_duní

28. 9. 2012 23:09
Re: Ne že bych upíral někomu právo blábolit o čemkoliv,

R^

0 0
možnosti
G:

Gwendolyn :)

28. 9. 2012 16:15
Blogerka roku a jeji blazniva hypoteza

Opravdu blazniva.

We got into the car and drove off.

Nasedli jsme do auta a odjeli.X Ci to teda bylo auto? Anglicky jazyk nerika vzdy vse jasne, stejne jako ten cesky. Ono by se dalo napsat pojednani o rozdilech v jazycich a kulture lidi, jenze to by padla ta vase teorie o tom, jak Anglican premysli vic o tom, komu co patri. Nebude. Lide jsou jen lide a krade se vsude, podvadi se vsude. Lide jsou dobri a spatni, hodni i zli. Mozna byste se mela venovat vychove deti (nedavno jste rodila - DOMA) a nechat ty blogove uvahy na pokoji. Och ja zapomnela, jako VIP musite plodit neco aspon jednou za mesic. Dobra. Ale co vas nuti cpat k vasim clankum fotku vaseho vyretusovaneho obliceje? Nenasla jste vhodnou fotku k clanku? Blogerka roku? Tsk, tsk, tsk.

12 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_mocně_duní

28. 9. 2012 23:10
Re: Blogerka roku a jeji blazniva hypoteza

Od skalních fans si to slízneš;-D

1 0
možnosti
JK

Josef Kobylka

28. 9. 2012 15:29
Za reálného socialismu spotřební daň, ani DPH neexistovaly,

ale byla jednotná daň z obratu a ta nebyla u alkoholu malá. Kdysi jsem měl možnost nahlédnout do daňového výkazu jedné z likérek, kde se mimo jiné lihoviny vyráběl i Vegetal, jehož litrová láhev stála 100,- Kčs a výrobní cena byla 8,90 Kčs, tzn. že daň z obratu činila 91,10 Kčs. Je ovšem faktem, že výrobní cena litru mléka byla 6,- Kčs a v obchodě se prodávalo za 2,- Kčs. To ale většina dnešních ekonomů asi nepamatuje. :-)

3 0
možnosti
ON

ondra.novacisko.cz

30. 9. 2012 9:19
Re: Za reálného socialismu spotřební daň, ani DPH neexistovaly,

Dan z obratu rozhodne nebyla jednotna. Kazdy vyrobek mel ccentralne urcenou dan. I tak to bylo k nicemu, protoze zisky se vracely statu cele a stat pak penize prerozdeloval podle planu centralnich planovacu.. O ucetnictvi v socialistickem hopsodarsvtvi uz vubec nejde mluvit, vsechno bylo stejne planovane a rizene zhora.

0 0
možnosti
MP

Martin5.35

28. 9. 2012 14:51
Už to nepijte

nejdřív popisujete jak jsou Slované vlastně zloději a anglosasové se chovají slušně, vycepováni vlastním jazykem a přes nějaký oslí můstek dojdete k závěru, že to vlstně nefunguje, když se rozepíšete o vedení EU, ECB jsou vlastně kompletně slované a jinýma jazykama nevládnou.

Pak skočíme znova přes můstek a vrhneme se na prohibici, což je vděčné téma a tam se může spustit další kolo doomsayingu na téma, jak to všichni vedou do pekel a kdyby tomu vládla Šichtařová, tak... Vlastně nevíme co, protože se lihoviny pančovaly i když byla daň mnohem menší. Jen teď nějaký debil podcenil metanol a tak to vylezlo na světlo.

10 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_mocně_duní

28. 9. 2012 23:18
Re: Už to nepijte

Rvjo souhlas

0 0
možnosti
JR

raz

28. 9. 2012 14:38
Nazývat děje a události provokativně je věčné

Tím "provokativně" myslím, že ve společnostech, kde je politikům naprosto jedno, co si o nich občané myslí, mohou říci bez jakékoliv odezvy každý nesmysl s dovětkem: Je to ve prospěch občanů!

Vzpomínám na to, když se v roce (tuším, že okolo roku 1976) nařízením Státní cenové komise zvedly ceny dětského ošacení a obuvi o 50-100%. A do toho vzteklým občanům prohlásil tehdejší předseda té komise že tato cenová úprava(!!?)  má za cíl zlepšit životní úroveň pracujících.

To, že  politikové mohou pronášet  obdobné žvásty jen dokresluje situaci, že stejně jako tehdy komunistickým, tak i dnešním politikům je naprosto lhostejné  jak to přijímáme, protože ví, že s tím stejně nic nenaděláme. Jediný rozdíl mezi „tehdy“ a „dnes“ spočívá v tom, že dnes ze za nadávání na politiky zatím(!!) ještě nezavírá.

0 0
možnosti
PK

repanak

28. 9. 2012 16:40
Re: Nazývat děje a události provokativně je věčné

Poněvadž jsem pamětník, tak byla snaha dětské zboží alespoň částečně zatížit takovou daní z obratu, aby se její výše přibližovala obdobnému zboží pro dospělé. Pokud se pamatuji tak to bylo částečně kompenzováno zvýšením dětských přídavků. Dětské zboží pro jeho výhodnost bylo nakupováno cizinci ze soc.zemí. Stejný problém byl třeba u dětských plenek, které při záporné dani byly hojně nakupovány jako kvalitní hadry na úklid. Takže soudruh z ÚV to shrnul jako pozitivní opatření. Dnes se tomu můžeme smát a mladí nepochopí o co šlo. Ale byl jiný ekonomický mechanismus, dnes jsme rádi, když cizinci nás "vykupují".

2 0
možnosti
VH

Stará kára

28. 9. 2012 14:30
Máte pravdu. Je jen zajímavé, že ten anglicky mluvící

řekne "my car" o každém autě, ve kterém právě sedí.  Je mu jedno, čí fakticky je. Jde mu jen o to zájmeno. Případně použije "The" a můžete si vybírat stejně, jako u slovanských jazyků.

  Já vím, že je to jedno - hlavně že byl i za dnešek zplozen článek na tento server či na včerejšek pro LN.

10 0
možnosti
MP

Martin5.35

28. 9. 2012 14:52
Re: Máte pravdu. Je jen zajímavé, že ten anglicky mluvící

;-DR^

1 0
možnosti

KarelSind

28. 9. 2012 14:11
Zajímavá úvaha,

ovšem přemýšlím, z jakého jazykového prostředí pochází většina voličů Baracka Obamy nebo proč se důrazněji nebouří Němci či Rakušané proti EU. Každopádně s příčinou metylalkoholové aféry trefa do černého a když si vezmu, že Heger chce spotřební daň ještě zvyšovat, tak už se ho ani nesnažím chápat.

3 0
možnosti
JF

Frollik

28. 9. 2012 14:35
Re: Zajímavá úvaha,

Jsem ho poslouchal (Hegera) a pochopil, že jako ekonomický diletant a lékař to s námi myslí dobře (čím dražší chlast tím menší naděje, že na něj budou mít děti). Je otázkou, jestli ho zastaví lidé ekonomicky soudní.

2 0
možnosti
VB

Vystrcil Brno

28. 9. 2012 14:00
Matko/testovací oslovení/ ve financích se nevyznám.

co jeto Slovo?Jestliže připustím že přišlo z jediného zdroje měl by svět používat jednu řeč.proč je tedy tolik řečí a jejich odstínů?

Ted k nekonečnému románu Peníze. Držím se zásady:Vašku nepůjčuj si peníze. Půjčoval jsem jiným,už ne. Jelikož mě život naučil že lidé nejsou na půjčování zralí.Kladu si otázku:může být finanční svět zdravý když lidé jsou nezralí? Není ovládaný velmi nezralími lidmi?

Mamon nadřazen ideálům? Mám toho na srdci více,snad příště. Dobré brzské odpoledne.

0 0
možnosti
VB

Vystrcil Brno

28. 9. 2012 14:09
Re: Matko/testovací oslovení/ ve financích se nevyznám.

Prosim Vás odpuste mě to. Mám tam chyby.Nejsem pisálek,ve škole jsem až na něco taky moc nevinikal,posléze je již dávno a třeba jsem byl zrovna ne-mocný.

0 0
možnosti
JM

maquinista

28. 9. 2012 13:32

O vlivu různých jazyků na myšlení a rozvoj duševních schopností z pozice vědy zajímavě píše i Fr. Koukolík, podnětné myšlenky ohledně vývoje jazyka na myšlení jsou také (tuším, paměť vynechává) u E. Fromma -. A ten selský rozum, o kterém se autorka zmínila, dostal na frak nejpozději roku 1775 u Chlumce;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,20
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články